Na Blšany nedám dopustit, říká nejlepší střelec krajského přeboru, který se prosadil i za Blšany

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 28. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal kanonýr FK Tachov, Lukáš Hudec. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Celý rok opanuje soutěž, ale až nyní se Tachov dočkal vítězství v anketě o hráče kola krajského přeboru. Gratuluji. Už jsi se dozvěděl, kdo tě dostal "na výsluní"?
Vůbec nevím, kdo hlasoval. Kabina se spíš zaměrovala na hlasování v Deníku, takže tohle bylo překvapení.
Bylo by ale záhadou, kdyby pravděpodobně nejnominovanější hráč krajského přeboru tuto anketu alespoň jednou nevyhrál. Myslí na takovou výhru klubová kasa?
Jako pokladník moc dobře vím kolik to bude. (směje se) Ale už se těšíme na dokopnou, bude to dlouhý víkend…
Vraťme se trochu do minulosti... Jsi srdcem v Tachově, ale zažil jsi i jiná angažmá. V mládí například tříleté hostování v Blšanech, kde sis připsal i start a gól ve 2.lize. Vzpomeneš si v jakém zápase to bylo?
Na Blšany nedám dopustit, takže i mé jediné utkání ve druhé lize v Ústí nad Labem si pamatuji, pak mě totiž čekala hned operace.
V klubu ses potkal s mnoha známými fotbalisty i trenéry i přesto, že jsi byl na přelomu dorostu a mužů. Jak to tehdy v Blšanech fungovalo i když už se jednalo o začátky postupného konce klubu?
Rodinný klub, všichni jsme se znali, každý den jsme se potkávali jak s A muži, tak i vedením. Mám spoustu vzpomínek, kamarádů se kterými jsme v kontaktu. Až když bylo jasné, že pan Chvalovský nebude klub podporovat, do klubu se vkradla nejistota, která vedla k postupnému zániku.
Zmínil jsi operaci... Byla jediná a čeho se týkala? Nebo jsi "pod kudlou" skončil vícekrát? Je ale zároveň super, že jsi i po operaci v mladém věku nadále měl chuť pokračovat a hrál jsi, a hraješ, spíše vyšší soutěže.
Naštěstí byla jen jedna. V mládí jsem měl co půl roku natažené vazy v kotníku, až při kontrole v Blšanech se zjistilo, že mám výrůstky, které se odstranily a od té doby mám klid.
Jistě ti získané zkušenosti daly hodně i pro následné kratší štace v Domažlicích a Slavii Karlovy Vary. Proč ale zde neklaplo delší působení?
Do Domažlic jsem šel po přípravě s juniorkou Plzně a byl to skvělý půlrok, i když nedopadl avizovaný atak na postup do ČFL, kabina s hráči jako Bublík, Šott, Paul, Šámal, začínající hvězda Mužík byla skvělá. Ve Varech to bylo jiné, tam jsem nezvládl příchod, nedařilo se mi, ztratil jsem důvěru trenéra, a i když s nástupem nového trenéra jsem znovu začal pravidelně hrát, tak jsem vycítil, že bude lepší odejít do Tachova.
Následovalo úspěšné období Tachova, které táhlo do vyšších pater 3.ligy. Tys ale v tom nejlepším období klubu působil v německém Weidenu a Wernbergu. Nelituješ toho zpětně?
Postoup z divize byl nezapomenutelný, vše fungovalo, ale vedení po poháru odvolalo pana Michálka a totálně se změnilo klima. Přišel Purkart, kterého nikdo nechtěl a kabina se rozklížila, půl roku jsem ČFL hrál, ale zlákala mě vidina hraní pod Tomášem Galáskem.
Jaké bylo jeho vedení?
Jedním slovem skvělé, úžasný člověk, pan Fotbalista s citem pro trénování. Vytvořil šňůru 19 zápasů bez prohry a tenkrát nám o bod utekl postup do Regional Ligy.
Sám aktuálně trénuješ mládež. Chtěl by ses trénování dál věnovat, i třeba na vyšší úrovni mužů? A blíží se ta doba, kdy pověsíš kopačky, jak se říká, na Hřebíka a vezmeš do ruky tabuli s magnety a lihovým fixem?
Pomáhám s U6-7, je radost se dívat na děti, jak je to baví a jsou soutěživé. Rád bych si v říjnu podal přihlášku na A licenci, trénování mě baví a rád bych se dále zdokonaloval. Už nejsem nejmladší, takže konec aktivní kariéry se blíží.
Před pár měsíci jsi do zmiňovaného Deníku sdělil, že je možnost využít známosti právě Tomáše Galáska k trenérským zkušenostem v Německu. Chtěl by ses vydat touto cestou, nebo by tě lákalo třeba působení v Tachově, spolu s trenérem Ptákem, případně časem i převzít tým po něm? Přemýšlel jsi nad tím, nebo bavili jste se o tom už?
Rýsují se tam skrze Tomáše dvě stáže, takže bych jich chtěl využít. Z Německa přišla konkrétní nabídka na hrajícího trenéra, ale touto cestou jít nechci. Vše má svůj čas, takže trénovat "Efkáčko" by byla čest, ale vše má svůj čas. Trenér Pták je člověk na správném místě, jeho zkušenosti jsou obrovské, i když je sparťan. (směje se)
"Konec aktivní kariéry se blíží." Už je jistý termín, nebo jen víš, že to prostě jednou přijde?
Obdivuji hráče jako Venca Šperl, bratry Míků apod., kteří jsou pořád výraznými osobnostmi v týmech, ale sám vím, že takhle dlouho nevydržím.
Nejlepší střelec krajského přeboru! To je vizitka, se kterou vystupuješ v soutěži a myslím, že se to ani po posledním kole nezmění. Pěkně se to poslouchá?
Už jsem to někde říkal, že to pro mě není priorita, bez týmu by jednotlivec nic nedokázal. Těší to, to ano, ale víc je pro mě postup a splnění snu byla výhra v poháru. Na mužstvo jsem opravdu hrdý.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.