EXPERT TIP - 3.kolo Moravskoslezský | Frýdek-Místek | Okresní přebor, 2023-2024

Datum kola: 20.8.2023


Zpět na experttip

Josef Krenželok

Josef Krenželok srdcař z Bukovce. Postrach soupeřů na hřišti, jaký ale je ve skutečnosti a co o sobě říká tato ,,legenda´´ Bukovecké kopané?

 

,,Zdravím všechny čtenáře fotbalunás a fanoušky kopané. S fotbalem jsem začínál asi od narození a již od 6 let jsem hrál za Bukovec. Jsem místním odchovancem a srdcař každým coulem. V 7.-8. třídě jsem hrával za Spartak Jablunkov krajskou soutěž a hned jak jsem přišel do mladších žáků, tak ze mne udělali kapitána. Což mi vlastně zůstalo téměř všude kde jsem byl (smích).

 

Poté jsem se vrátil zpátky a až ve svých 17 letech jsem odešel na rok a půl do dorostu Třince. Hrál jsem 2.ligu dorostu což byla super zkušenost a hlavně jsem poznal super fotbalisty se kterými jsme do těd kamarádi. Pak jsem to zkoušel půl sezóny v Polsku za Puncov, kde v té době hráli 5 nejvyšší soutěž což je u nás krajský přebor, ale tam jsem nevydržel ani 2 měsíce a vrátil jsem se zpět.

 

Ve 21 letech jsem byl ještě půl roku v Bystřici v 1.A třídě a pak ve 23 letech půl roku v Jablunkově v 1.B třídě, ale vždy mě to táhlo zpátky do Bukovce. Byly to spíše dobré zkušenosti a tak nějak jsem tam byl vždy na výpomoc. 

 

Za posledních asi 8 nebo 9 sezón jsem vynechal jen 3 zápasy. Když nepočítáme Covidové ,,sezóny´´. Zvláštní a skvělé, že se mi vyhíbají zranění a dokonce jsem odehrál téměř 6 sezón bez přestávky. Celkem cca 130 utkání za sebou bez jediného vynechaného zápasu.

 

Většinou hraji střed zálohy a spíše defenzivní běhavější, ale hrával jsem i kraj nebo dokonce beka. Jinak jsem studoval střední průmyslovou školu ve F-M obor hutnictví, kde jsem v roce 2011 odmaturoval a poté jsem se vydal studovat na VŠB v Ostravě, kde jsem v roce 2016 měl státnice. A od podzimu 2016 pracuji jako technolog v Třineckých železárnách.

 

Bydlím zde v Bukovci na baráku s taťkou, kde mámě dvougenerační domek. Jsem sám bez přítelkyně, bez ženy, jelikož jsem zatím nenašel druhou osůbku, která by byla taková jako já. Rozdat se pro lidi a sport jako takový.

 

V Bukovci kolem fotbalu dělám téměř vše. Administrátor, správce hřiště, trenér a kapitán. Takový trošku Jirka Luňák. Ostatní o mne říkají, že jsem neskutečný srdcař a hodný a obětavý člověk. Vstřícný, pracovitý, přitom skromný a strašně upřímný (smích).

 

Co je pro nás dost důležité, že v mužské kategorii máme asi 80% vlastních odchovanců! A taky si zakládáme na výchovu hráčů. Teď máme 5 hráčů v dorostu Třince či jednu slečnu v Baníku. A dokonce hráče v Sigmě Olomouc U19 ,kde je i reprezentantem U19! 

 

Akorát volného času moc tedy nemám, když nehraju fotbal tak v zimě je to hokej, kde hraju závodně ve dvou amatérských ligách v Třinci za Javorový a Vendryni. V zimě také miluji běžky a snowboard a strašně rád v zimě běhám (smích). V létě pak hlavně kolo, tenis, beach volejbal a plavání.´´

 

A jak vidí upřímně tento srdcař, kapitán, trenér, hokejsta, plavec a skromný běžkař následující 2.kolo okresního přeboru?!

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tip experta 2

Komentář:

Pržno bez nejlepšího hráče a střelce většiny branek R. Bystrého bude tuto sezónu asi o něco horší, ale svou kvalitu mají. Staříč bude letos nejspíše patřit k lepším týmům, ale na nejlepší nebudou stačit.

Martin Sikora 2

Zdeněk Sedlák 0

Maxim Kulhánek 1

Martin Trybula 2

Jiří Klik 0

Radim Starzyk 2

Dominik Kopec 2

Viktor Polok 1

Jan Ligocki 1

Ondřej Mato 2

Zpět na experttip