EXPERT TIP - 16.kolo Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2023-2024

Datum kola: 7.4.2024


Zpět na experttip

Vít Axmann

 

Do role Experta 16. kola jsme tentokrát pasovali mladou trenérskou krev. Jednatřicetiletý VÍT AXMANN v současnosti kormidluje loď posledního celku soutěže, a sice tým ze Štěpánkovic. Šéfem místní střídačky je od podzimu, kdy ve funkci nahradil svého předchůzce Romana Kubiše. K trénování se dostal během koronavirové pandemie, kdy byla ve Štěpánkovicích nouze o trenéry mládeže. Skrz svého kamaráda dostal nabídku ke spolupráci a on sám se ji rozhodl přijmout. Trénování se mu zalíbilo, rozhodl se pro doplnění vzdělání a získat tak díky tomu trenérskou licenci B. Kromě Áčka nezanevřel ani na mládež, i nadále pomáhá s trénováním místních přípravek.

 

Jeho hráčská kariéra je rovněž spojena výhradně s rodnou vesnicí Štěpánkovice. Je tedy odchovancem klubu, ve kterém hrával až do svých 22 let, než odešel na krátkou půlroční anabázi do Vávrovic. Poté se rozhodl s fotbalem jako aktivní hráč skončit, neboť odcestoval pracovně do ciziny. Pojí ho rodinná vazba se svým známějším strýcem Vilémem Axmannem, někdejším ligovým brankářem či nedávným trenérem Chlebičova.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tip experta 1

Komentář:

Pro obě vesnice to bude zajímavé derby. Libhošť bude asi fotbalovější, ale Jičín potřebuje každý bod pro záchranu. Asi rozhodne výhoda domácího prostředí, takže to vidím na těsnou výhru domácích.

Patrik Slavík 0

Šimon Továrek 1

Jakub Vidiševský 1

Pavel Konečný 2

Vojtěch Tomíček 0

Patrik Ožvolda 1

Petr Vala 2

Aleš Silber 2

Patrik Minarčík 2

Jaromír Bělunek 2

David Obrusník 2

Ladislav Beran 2

Kryštof Surovec 0

Radek Hruška 1

Miroslav Liška 1

Jiří Lusar 2

Marek Kulaviak 2

Adam Novák 2

Zpět na experttip