EXPERT TIP - 17.kolo Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2023-2024

Datum kola: 14.4.2024


Zpět na experttip

Michal Pěntka

 

Čtvrté jarní kolo nám jako Expert kola přiblíží stálice a dlouhodobá opora ludgeřovického oddílu MICHAL PĚNTKA. Devětatřicetiletého matadora dnes spatříme už spíše jen stát a rozdávat pokyny na střídačce, ale kopačky na hřebík ještě nepověsil. Pokud si to bude situace jeho týmu vyžadovat, je sám urostlý útočník připraven na hřiště kdykoliv naskočit a pomoct svým parťákům. Během své bohaté kariéry jej diváci hnali dopředu a on se jim z pozice útočníka odměňoval pravidelným přísunek branek. Dnes je jeho hlavní výzvou udržet fotbal v Ludgeřovicích na úrovni, jaká se ve vesnici hraje.  

 

Ludgeřovice jsou pro Michala Pěntku srdeční záležitostí. Ještě aby ne. Je to nejen jeho současné fotbalové působiště, ale především rodiště a místo trvalého bydliště. Není proto divu, že své první fotbalové krůčky učinil právě ve své rodné hroudě. Následně se jeho talent rozvíjel v nedalekém Hlučíně či Dolním Benešově, stihl i něco málo odehrát za dorost Baníku Ostrava. Jeho mužská kariéra je výhradně spojena s prajzskými oddíly z nejbližšího okolí. Zprvu hrával roky za TJ Sokol Hať, odkud se následně vrátil do svých rodných Ludgeřovic. V těch působí prakticky nepřetržitě od léta 2016, pouze loni na jaře si odskočil na půlroční výpomoc do sousedních Markvartovic, kterým dopomohl k výhře a postupu z městského ostravského přeboru. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tip experta 1

Komentář:

Domácí jsou v laufu a na jaře zatím bodují. Svědčí o tom tabulka jara, kde Albrechtice jedou jako dobře namazaný stroj. Myslím si ,že využijí pomalejšího startu hostů, kteří se zatím na jaře herně trápí. Lazce už nejsou ten válec z podzimu. I když může utkání skončit jakkoliv, já osobně věřím více domácímu týmu z Albrechtic.

Petr Vala 2

Tomáš Hanzlík 2

Vojtěch Tomíček 2

Jakub Vidiševský 2

Patrik Slavík 0

Šimon Továrek 2

David Obrusník 2

Patrik Ožvolda 2

Pavel Konečný 2

Aleš Silber 2

Patrik Minarčík 2

Radek Hruška 2

Josef Paulovič 2

Miroslav Liška 2

Kryštof Surovec 1

Jan Bukovec 0

Marek Kulaviak 1

Zpět na experttip