EXPERT TIP - 17.kolo Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2023-2024

Datum kola: 14.4.2024

0

Staň se Expertem pro následujíci kolo. Každý víkend se hraje o skvělé ceny. Přímo v článku stačí kliknout na Tipovat, zadat své tipy a volitelně je i okomentovat. Kdo bude nejlepší? Za každý správný tip získaváš bod.




Michal Pěntka

 

Čtvrté jarní kolo nám jako Expert kola přiblíží stálice a dlouhodobá opora ludgeřovického oddílu MICHAL PĚNTKA. Devětatřicetiletého matadora dnes spatříme už spíše jen stát a rozdávat pokyny na střídačce, ale kopačky na hřebík ještě nepověsil. Pokud si to bude situace jeho týmu vyžadovat, je sám urostlý útočník připraven na hřiště kdykoliv naskočit a pomoct svým parťákům. Během své bohaté kariéry jej diváci hnali dopředu a on se jim z pozice útočníka odměňoval pravidelným přísunek branek. Dnes je jeho hlavní výzvou udržet fotbal v Ludgeřovicích na úrovni, jaká se ve vesnici hraje.  

 

Ludgeřovice jsou pro Michala Pěntku srdeční záležitostí. Ještě aby ne. Je to nejen jeho současné fotbalové působiště, ale především rodiště a místo trvalého bydliště. Není proto divu, že své první fotbalové krůčky učinil právě ve své rodné hroudě. Následně se jeho talent rozvíjel v nedalekém Hlučíně či Dolním Benešově, stihl i něco málo odehrát za dorost Baníku Ostrava. Jeho mužská kariéra je výhradně spojena s prajzskými oddíly z nejbližšího okolí. Zprvu hrával roky za TJ Sokol Hať, odkud se následně vrátil do svých rodných Ludgeřovic. V těch působí prakticky nepřetržitě od léta 2016, pouze loni na jaře si odskočil na půlroční výpomoc do sousedních Markvartovic, kterým dopomohl k výhře a postupu z městského ostravského přeboru. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Tip experta: 1 94 - 6 - 0 %
Komentář experta:

Tady je podle mě favorit zápasu jasný. Domácí Chlebičov se na své větrné hůrce cítí velmi komfortně a věřím, že udrží hosty na předposledním místě tabulky. Možná dávám jasnou jedničku i proto, že o Starém Jičíně toho moc nevím. Ale pohled na tabulku je jasný.

Tip experta: 0 89 - 11 - 0 %
Komentář experta:

Těžký zápas na posouzení. Bolatice patří do horní poloviny tabulky, ale nějak se jim letos nedaří. Za to domácí Darkovičky jsou zatím první v tabulce, takže je pasuji na jasného favorita. Myslím si však, že pokud budou hosté pozorní v bránění a udrží na uzdě jarní uragán v osobě Tomáše Kalvaraa, tak by mohli Darkovičkám vzít nějaký ten bod.

Tip experta: 1 94 - 6 - 0 %
Komentář experta:

Hmm, těžký zápas na tipování. Obě mužstva nehrají špatně. Hosté mají dobře vyladěné mládí se zkušenostmi a výborné standartní situace. Domácí jsou na svém hřišti velmi silní a body moc rozdávat nebudou. Přesto si myslím, že zvítězí domácí Stará Bělá.

Tip experta: 1 17 - 11 - 72 %
Komentář experta:

Domácí jsou v laufu a na jaře zatím bodují. Svědčí o tom tabulka jara, kde Albrechtice jedou jako dobře namazaný stroj. Myslím si ,že využijí pomalejšího startu hostů, kteří se zatím na jaře herně trápí. Lazce už nejsou ten válec z podzimu. I když může utkání skončit jakkoliv, já osobně věřím více domácímu týmu z Albrechtic.

Tip experta: 2 28 - 28 - 44 %
Komentář experta:

Ve Štěpánkovicích nás nečeká lehký zápas. Nicméně jestli se dobře připravíme a budeme mít i kousek toho fotbalového štěstíčka, tak bychom měli zápas bodově zvládnout. Domácí jsou v situaci, kdy se chytají stébla, a proto to v žádném případě nebudeme mít jednoduché. Já přesto věřím v náš úspěch, že si body odvezeme.

Tip experta: 1 50 - 22 - 28 %
Komentář experta:

Libhošť hodně branek dává, ale také hodně dostává. Strahovice se rovněž na jaře jeví dobře, takže si myslím, že půjde o zajímavý duel kola. Záleží na tom, jak se hosté popasují s náběhy domácích hráčů za své obránce. Libhošť totiž umí skvěle trhat soupeřovu obranu. Věřím ji více než Strahovicím a proto si myslím, že doma opět nezaváhá.

Tip experta: 0 39 - 39 - 22 %
Komentář experta:

Tohle bude zápas jako řemen. Jak znám obě mužstva, tak si myslím, že dají do zápasu všechno. Určitě bych se nedivil, kdyby padlo více karet obou druhů. Obě mužstva už musejí začít na jaře bodovat, i proto to utkání bude podle toho vypadat. Trochu víc favorizují hosty z Píště, ale nějak cítím, že se body budou nakonec dělit.

Výsledky tipování

Pořadí Jméno Počet bodů
1. Patrik Minarčík 5
2. Patrik Slavík 4
3. Jan Bukovec 4
4. Pavel Konečný 4
5. Radek Hruška 4
6. Kryštof Surovec 3
7. Šimon Továrek 3
8. Marek Kulaviak 3
9. David Obrusník 3
10. Josef Paulovič 3
11. Patrik Ožvolda 2
12. Aleš Silber 2
13. Petr Vala 2
14. Tomáš Hanzlík 2
15. Vojtěch Tomíček 2
16. Miroslav Liška 2
17. Jakub Vidiševský 1
Body za jednotlivá utkání se připisují automaticky druhý den ráno.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.