EXPERT TIP - 17.kolo Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2023-2024

Datum kola: 14.4.2024


Zpět na experttip

Michal Pěntka

 

Čtvrté jarní kolo nám jako Expert kola přiblíží stálice a dlouhodobá opora ludgeřovického oddílu MICHAL PĚNTKA. Devětatřicetiletého matadora dnes spatříme už spíše jen stát a rozdávat pokyny na střídačce, ale kopačky na hřebík ještě nepověsil. Pokud si to bude situace jeho týmu vyžadovat, je sám urostlý útočník připraven na hřiště kdykoliv naskočit a pomoct svým parťákům. Během své bohaté kariéry jej diváci hnali dopředu a on se jim z pozice útočníka odměňoval pravidelným přísunek branek. Dnes je jeho hlavní výzvou udržet fotbal v Ludgeřovicích na úrovni, jaká se ve vesnici hraje.  

 

Ludgeřovice jsou pro Michala Pěntku srdeční záležitostí. Ještě aby ne. Je to nejen jeho současné fotbalové působiště, ale především rodiště a místo trvalého bydliště. Není proto divu, že své první fotbalové krůčky učinil právě ve své rodné hroudě. Následně se jeho talent rozvíjel v nedalekém Hlučíně či Dolním Benešově, stihl i něco málo odehrát za dorost Baníku Ostrava. Jeho mužská kariéra je výhradně spojena s prajzskými oddíly z nejbližšího okolí. Zprvu hrával roky za TJ Sokol Hať, odkud se následně vrátil do svých rodných Ludgeřovic. V těch působí prakticky nepřetržitě od léta 2016, pouze loni na jaře si odskočil na půlroční výpomoc do sousedních Markvartovic, kterým dopomohl k výhře a postupu z městského ostravského přeboru. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tip experta 1

Komentář:

Libhošť hodně branek dává, ale také hodně dostává. Strahovice se rovněž na jaře jeví dobře, takže si myslím, že půjde o zajímavý duel kola. Záleží na tom, jak se hosté popasují s náběhy domácích hráčů za své obránce. Libhošť totiž umí skvěle trhat soupeřovu obranu. Věřím ji více než Strahovicím a proto si myslím, že doma opět nezaváhá.

Petr Vala 0

Tomáš Hanzlík 1

Vojtěch Tomíček 0

Jakub Vidiševský 0

Patrik Slavík 2

Šimon Továrek 2

David Obrusník 2

Patrik Ožvolda 1

Pavel Konečný 2

Aleš Silber 1

Patrik Minarčík 0

Radek Hruška 1

Josef Paulovič 1

Miroslav Liška 1

Kryštof Surovec 1

Jan Bukovec 1

Marek Kulaviak 2

Zpět na experttip