EXPERT TIP - 17.kolo Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2023-2024

Datum kola: 14.4.2024


Zpět na experttip

Michal Pěntka

 

Čtvrté jarní kolo nám jako Expert kola přiblíží stálice a dlouhodobá opora ludgeřovického oddílu MICHAL PĚNTKA. Devětatřicetiletého matadora dnes spatříme už spíše jen stát a rozdávat pokyny na střídačce, ale kopačky na hřebík ještě nepověsil. Pokud si to bude situace jeho týmu vyžadovat, je sám urostlý útočník připraven na hřiště kdykoliv naskočit a pomoct svým parťákům. Během své bohaté kariéry jej diváci hnali dopředu a on se jim z pozice útočníka odměňoval pravidelným přísunek branek. Dnes je jeho hlavní výzvou udržet fotbal v Ludgeřovicích na úrovni, jaká se ve vesnici hraje.  

 

Ludgeřovice jsou pro Michala Pěntku srdeční záležitostí. Ještě aby ne. Je to nejen jeho současné fotbalové působiště, ale především rodiště a místo trvalého bydliště. Není proto divu, že své první fotbalové krůčky učinil právě ve své rodné hroudě. Následně se jeho talent rozvíjel v nedalekém Hlučíně či Dolním Benešově, stihl i něco málo odehrát za dorost Baníku Ostrava. Jeho mužská kariéra je výhradně spojena s prajzskými oddíly z nejbližšího okolí. Zprvu hrával roky za TJ Sokol Hať, odkud se následně vrátil do svých rodných Ludgeřovic. V těch působí prakticky nepřetržitě od léta 2016, pouze loni na jaře si odskočil na půlroční výpomoc do sousedních Markvartovic, kterým dopomohl k výhře a postupu z městského ostravského přeboru. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tip experta 0

Komentář:

Tohle bude zápas jako řemen. Jak znám obě mužstva, tak si myslím, že dají do zápasu všechno. Určitě bych se nedivil, kdyby padlo více karet obou druhů. Obě mužstva už musejí začít na jaře bodovat, i proto to utkání bude podle toho vypadat. Trochu víc favorizují hosty z Píště, ale nějak cítím, že se body budou nakonec dělit.

Petr Vala 0

Tomáš Hanzlík 1

Vojtěch Tomíček 1

Jakub Vidiševský 0

Patrik Slavík 1

Šimon Továrek 0

David Obrusník 1

Patrik Ožvolda 1

Pavel Konečný 2

Aleš Silber 0

Patrik Minarčík 2

Radek Hruška 2

Josef Paulovič 0

Miroslav Liška 0

Kryštof Surovec 1

Jan Bukovec 2

Marek Kulaviak 1

Zpět na experttip