Lukavický snajpr přiznává: Místní fanklub je naše sportovní rodina

Zkušený harcovník, gólová mašina a příkladný kapitán. Nějak tak by se dal charakterizovat útočník Jan Voltr, který režíruje lukavickou velejízdu podzimem pravidelnou dávkou branek. Výhru zajistil i v 8. kole, když dvěma góly setnul Přepychy. Za zásadní podíl na tříbodovém zisku Lukavice a postup v tabulce střelců si vysloužil i ocenění pro nejlepšího hráče uplynulého víkendu. V rozhovoru prozradil například to, jaký je lukavický recept na úspěch, a několikrát ocenil i vlastní fanoušky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukavice v 8. kole porazila Přepychy rozdílem jediné branky a prodloužila vlastní vítěznou šňůru už na osm zápasů. Co podle Vás bylo rozhodujícím momentem utkání, v němž jste i přes závěrečný nápor soupeře uhájili těsné vítězství?
Domnívám se, že rozhodujícím faktorem je momentální pohoda a přístup lukavické kabiny ke každému utkání. Nepodcenění soupeře nejenom z čela tabulky, ale i ze spodních příček. Při utkání s Přepychami to bylo velké představení neproměněných šancí, ale při stavu 3:0 již nastalo vystřídání kompletní lavičky a herně jsme polevili a nechali soupeře snížit.
Přestože jste narazili na mužstvo z druhé poloviny tabulky, hráči Přepych vás dokázali v závěru pěkně potrápit. Jak byste ohodnotil jejich hru?
Přepychy nemají špatný celek, mají dobré individuality, ale jejich hra stojí na 2-3 hráčích. V závěru snížily na 3:1 a v zápětí Tomín nádhernou střelou z úhlu nechytatelně zavěsil na 3:2. Lukavice režírovala hru cca 80 minut utkání a v závěru si výhru pohlídala.
Na triumfu jste se podílel dvěma góly, jež byly pro vývoj utkání velmi důležité. Zároveň to byla Vaše šestá a sedmá trefa v sezoně. Fotbalový důchod sice pomalu klepe na dveře, vy ale dokazujete, že rozhodně ještě nepatříte do starého železa.
Roky utíkají a zjišťujete, že čím dál častěji se setkáváte s protihráči, kterým je okolo dvaceti roků. Jsou na tom fyzicky podstatně lépe, jsou rychlejší... Pro každého fotbalistu to je zjištění, s kterým se těžko smiřuje. Ale zdraví slouží a lukavická kabina podpořená místním fanklubem mi dokazuje, že na hřiště ještě patřím. 
Lukavice se nadále veze na vítězné vlně. Představila se v řadě náročných utkání a obrala o body velké favority na celkové vítězství v soutěži. Jak hodnotíte dosavadní průběh podzimu v podání Vašeho týmu?
Výsledky jsou úsměvné a v lukavické kabině vládne výborná atmosféra. Po osmi kolech být na čele tabulky nečekal nikdo z nás, protože fotbal je pro nás zábavou.
Kdybyste měl vybrat tři věci, které mužstvo nejvíc zdobí a zajišťují pravidelný bodový zisk, jaké by to byly?
Nepodcenění soupeře, vynikající defenziva a kombinační fotbal se zakončením, které baví oko diváka.
Mezi nejlepší hráče Lukavice patří samí matadoři – vy, Tomáš Polívka nebo Petr Brandejs. Vychováváte si nějaké mladé nástupce, kteří by jednou mohli převzít vaši roli a stát se tahouny týmu?
Cílem fotbalu v Lukavici je zapojit mladé kluky, kteří mají chuť hrát. Nemáme žádnou žákovskou ani dorosteneckou základnu, proto neustále hledáme potenciál v příchozích fotbalistech dorosteneckého věku z okolních měst a vesnic. Pro letošní ročník přišli tři mladí kluci, kteří se jeví, že by mohli být našimi nástupci.
Po osmi odehraných zápasech už můžete pomalu hodnotit i úroveň soutěže, do níž jste v letošním roce vstoupili jako nováček. Jaká byste popsal II. třídu z hlediska herní kvality, síly jednotlivých soupeřů a zázemí?
Kvalitativně je II.třída okresní soutěže pro lukavické mužstvo ideální soutěží. Všichni jsme rádi, že po letech se rozhodlo III.třídu opustit a zkusit to o třídu výše. Z účastníků v soutěži se domnívám, že deset mužstev je takřka vyrovnaných. Přínosem je kvalita hřišť soupeřů. Musím ale přiznat, že kdo zažije domácí fotbalovou arénu v Lukavici, kde je všechno v režii domácího fanklubu v čele s bubeníkem, a zázemí tvoří hospůdka nad kabinami, tak se vždy nestačí divit a rád se vrací na fotbal.
Zmínil jste mimo jiné i dobrou kvalitu hřišť při výjezdech na venkovní zápasy. Kde se Vám osobně zatím hrálo nejlépe? A je i nějaký trávník, který pro Vás představuje vyloženě noční můru?
Při této odpovědi budu zcela upřímný. Co se týče kvality hřiště, tak tu mají na dobré úrovni takřka všichni účastníci, ale naprosto neregulérní je hřiště v Javornici, a to jak kvalitou trávníku, tak rozměry hrací plochy. Co se týká fotbalovosti, tak již roky zažívám naprosto zákeřný fotbal plný osobních likvidačních zákroků v Křivicích. Mezi fanoušky jednoznačně vládnou ti z Lukavice!
Skvělá podpora fanoušků představuje další stavební kámen lukavické herní pohody. Chodí Vám fandit také někdo z Vaší rodiny, nebo je naopak fotbal vůbec nezajímá?
Lukavický fanklub je naše sportovní rodina. Nikde jsem se za roky aktivní činnosti nesetkal s lidmi, kteří chodí v hojném počtu do ochozů nejen domácích utkání podporovat tým a v závěru zatleskají výkonu mužstva jak při vítězství, tak prohře. Neexistují negativní slovní výkřiky adresované na domácí hráče! Po zápase se tým sejde společně s fanoušky u stolu a mnohdy diskuze o zápase přetrvají až do pozdního večera. Osobně mě při domácích utkání občas podporuje svojí účastí dcera, ale partnerka fotbalu nerozumí a její podpora je velmi nahodilá.
Stíháte kromě fotbalu i nějaké další záliby, nebo už na nic jiného nezbývá čas?
Budu se opakovat, ale jsem již fotbalově starší pán, proto je nutno dělat něco víc pro sebe, aby se člověk cítil fyzicky dobře. S rodinou jezdíme na in-linech, sporadicky kolo, kuželky a velká vášeň rybaření.
O víkendu čeká Lukavici hodně náročná šichta. Ve šlágru 9. kola se utkáte s druhým celkem tabulky z Kostelecké Lhoty. Co od fotbalově silného protivníka očekávat?
Osobně se na toto utkání velmi těším, protože očekáváme kvalitního soupeře, který bude chtít hrát fotbal. Věřím v atraktivitu utkání podpořenou silnou účastí fanoušků

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.