Jsou týdny, kdy toho mám moc, ale není to nic, kvůli čemu bych vynechal fotbal, říká hráč 29. kola Ondřej Rýgl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 29. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Teprve šestnáctiletý Ondřej Rýgl z Rakovníka se v rozhovoru rozpovídal o utkání s královédvorskou rezervou, do kterého nastoupil od začátku, nebo prozradil také to, zda hraje radši za dorost, nebo za A-tým!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v hlasování o hráče kola. Před nedávnem tvůj spoluhráč z dorostu Tobiáš Pavlík, teď ty. Jsi rád, že jsi ho v tomto dorovnal?
Mockrát děkuji. Samozřejmě jsem rád, že jsem Tobiáše dorovnal. Myslím si, že nás to oba motivuje být lepšími hráči.
Proti královédvorské rezervě jsi sice nezaznamenal žádný gól ani asistenci, trenér tě ale i přesto označil za nejlepšího hráče zápasu. Proč ses podle tebe trenérovi tak líbil?
Do zápasu jsem dal sto procent a snažil jsem se plnit pokyny trenéra. Právě to byla podle mě příčina trenérovy chvály.
Většinou do utkání naskakuješ z lavičky, proti Královu Dvoru jsi však hrál od začátku. Čím sis vysloužil místo v základní sestavě?
Řekl bych, že z výkonů z minulých zápasů, kde jsem podle trenéra podal slušné výkony. Ovšem ani já sám nevím přesný důvod, soustředil jsem se plně na zápas a tyto věci jsem úplně vypustil z hlavy.
Jsi ale především dorostenec, který se se svým týmem nachází v I.A třídě dorostu sk. A na druhém místě. Na prvního ztrácíte dva body, máte ale zápas k dobru. Jdete si pro postup?
Postup je náš cíl. Bude důležité nepodcenit poslední dva zápasy, dát do nich vše a být na tyto dva duely, které nebudou vůbec lehké, maximálně připraveni. I tak si ale myslím, že jako tým na to určitě máme.
V minulém kole jste s dorostem poprvé na jaře prohráli, a to na půdě Kralup. Ty jsi však nehrál. Bylo to kvůli tomu, abys byl plně připravený na zápas A-týmu?
Ano, potřeboval jsem být stoprocentně fit na zápas s A-týmem, který potřeboval cenné body do tabulky.
Nemrzelo tě to pak, když jsi viděl, že kluci v Kralupech prohráli?
Samozřejmě. Bylo velmi těžké koukat na kluky, jak prohrávali, bez toho, aniž bych jim dokázal pomoci. Kluky jsem podporoval alespoň z role diváka. Bohužel jen to nestačilo.
Hraješ radši za dorost, nebo za áčko?
Na tuto otázku je těžké odpovědět. Rád hraju jak za áčko, tak za dorost, takže bych řekl, že nějak nastejno.
Máš v rakovnickém áčku nějaký vzor?
Velmi se mi líbí Jeremy (Jeremy Šindler). Hraje s chladnou hlavou a nebojí se zariskovat. Je to velmi kvalitní hráč.
Jak se ti daří kloubit studium s fotbalem?
Upřímně to není zas tak náročné. Jsou týdny, kdy toho mám moc, ale není to nic, kvůli čemu bych vynechal fotbal.
Co děláš, když zrovna nesedíš v lavici nebo se nehoníš za míčem?
Velmi rád trávím čas s kamarády, je to pro mě takové odreagování jak od školy, tak od fotbalu. Taky si občas rád zacvičím nebo zahraju jiné sporty.
Tradiční otázka na závěr - bude pro tebe triumf v naší anketě znamenat nějaký příspěvek, ať už do "áčkařské," nebo do dorostenecké kasy?
To ještě nevím, ale předpokládám, že do áčkařské kasy něco padne.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.