Jsem rád, že jsem získal šanci vyhrát už podruhé, přiznává Pavel Vnuk

Po v pořadí pátém kole III. třídy okresu Český Krumlov vvzešel z oné nejlepší jedenáctky jako jediný výherce Pavel Vnuk. Za zmínku však stojí, že tento mladík po necelém půl roce ovládl anketu již podruhé a nedá se zastínit jeho radost. Ačkoliv mohl místo pro rozhovor přenechat druhému muži v pořadí, mile rád se jej ujal a opět se zajímavě rozpovídal. Jak vidno, Vyšší Brod je pro něj klubem, jemuž hodlá být věrným patriotem a jiná nabídka nebude natolik lukrativní, aby odešel.

Více prozradí následující řádky ...

 

Sledujte Fotbalunás.cz | Jihočeský kraj na Facebooku.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pavle, předně Vám gratuluji k vítězství. Jak to vnímáte?
Moc Vám děkuji. Vítězství vnímám velice pozitivně a jsem rád, že jsem získal šanci, být hráčem uplynulého kola, již podruhé a zvládl jsem to.
Co pro Vás nyní bude druhé vítězství po necelém půlroce znamenat u klubu?
To si nejsem zcela jist (usmívá se), ale určitě se opět nevyhnu nějakému peněžnímu obnosu do klubové kasy.
Bude vzhledem k opakovanému úspěchu vyšší? Už jste to řešili?
Abych řekl pravdu, tak neřešili. Vůbec netuším, jak to tentokrát celé proběhne, ale jelikož jsou moji spoluhráči, co se týče pokut, velice aktivní, určitě si na mě něco vymyslí (je si se smíchem jist).
Jak nyní budete čelit návalu fanynek, jakožto dvojnásobný vítěz ankety?
Nyní hrajeme doma, takže určitě nějakou dívčí podporu zaznamenáme, Samozřejmě, co se fanynek tyče, záleží na počasí. Doufám, že bude podnebí dobré na fotbal, což znamená ne moc horko a ne moc zima, to by bylo fajn.
A jak si současně stojíte u místních děvčat?
Jelikož jsem šťastně zadaný, tak místní děvčata moc neřeším. Zajímá mě jen ta moje.
Čili se dá chápat, že výraznou podporu v anketě jste měl i od ní?
To právě, že vůbec ne. O anketě jsem jí sice řekl, ale až v době, když bylo hlasování pasé a já měl vítězství v kapse
Jak byste nyní zpětně zhodnotil vítězství nad Lipnem?
Musím se přiznat, že jsem tam alespoň já osobně jel s tím, že to bude velmi těžké utkání. Nečekal jsem, že právě na Lipně bychom mohli uhrát všechny body po našem prvním vítězství, avšak stalo se tak a musím celý tým pochválit za to, jak jsme všichni bojovali až dokonce, načež jsme zápas zdárně zvládli. A jelikož jsme mimo jiné dvakrát trefili brankovou konstrukci, mohl výsledek pro lipenské dopadnout ještě hůře.
Můžete tedy první vítězství pokládat za metu, od které se můžete odrazit a znovu naplno bodovat?
Samozřejmě, že ano. Dá se to tak říct. Já doufám, že toto byl signál, ten pravý impulz a my se vzpamatujeme. Musíme do nadcházejících zápasů dát tolik, co jsme dali na Lipně a následně je třeba bojovat o každý bod, který bude možný.
Holubov ale nebude jednoduchý soupeř. Zatím inkasoval jen dvakrát.
To uznávám. Holubov bude hodně nepříjemný soupeř. Dnes jsem se díval na tabulku a mají skóre deseti vstřelených branek oproti dvěma obdržených, což naznačuje, že bude velice těžké jim vstřelit gól. My ale máme v útoku zkušené hráče, kteří fotbal hrají už leta, jmenovitě Josef Filip s Vítem Syrovátkou, a těm já pevně důvěřuji. Jsem si jist, že jim nějaký ten gól do statistik zapíšeme.
Budete tedy vsázet na zkušené a ostřílené hráče?
Ano, ale nejen na ně. Ve hře je plno dalších členů naší soupisky, ale záleží hodně na tom, jak se náš tým sejde a jak moc budou hráči ochotní bojovat.
Váš A tým hraje až v neděli. Využijete nějaké pendly?
Určitě ano, ale nevím, o koho konkrétně se bude jednat. Na pátečním tréninku jsem tomu nevěnoval až takovou pozornost, jelikož jsem chvátal domů.
Pojďme se nyní vrátit k minulému rozhovoru. Avizoval jste, že pilujete trénink v roli brankáře. Posunul jste se někam?
Ano, to je pravda. Snažil jsem se zlepšit své dovednosti na brankářském postu, ale to je již také za zenitem. Už tomu tak není. Jednou jsem se v hospodě s naším trenérem domluvil, že budu hrát v roli záložníka a snažit se branky spíše střílet.
Už ani na tréninku si nezachytáte? Kdy se toto zlomilo?
Kdybych si řekl, určitě bych se na tréninku do brány dostal. Zlomilo se to někdy ke konci minulého ročníku.
Dále jste mluvil o svých plánech nadále v Dynamu. To stále platí? Nepřišla jiná nabídka?
Jiná nabídka sice nepřišla, ale ani v případě zájmu někoho jiného bych Vyšší Brod neopustil. Jsem tu spokojen na více, než dvě stě procent a to bude platit i nadále.
Co vy a váš A tým? Máte možnost zajet na některý krajský trávník?
Na žádný jsem se ještě nedostal, ale to bude spíš z nedostatku volného času, kdy sotva stíhám naše Béčko. Celý týden mám strašně moc nabitý a jsem rád, když stíhám páteční tréninky. Například ten poslední jsem stihl jen s chlupem, když nám začíná v půl šesté a já se domů ze školy dostal osm minut před jeho zahájením. Takže jsem se okamžitě po příjezdu převlékl a běžel na hřiště
Jaké obzory má tým nyní? Přestože jste nezačali ideálně, máte ambice na vyšší příčky?
Jak již jsem se zmiňoval dříve, budeme do toho muset dát srdíčko a zabojovat nejvíc, jak to jen půjde. Určitě se budeme snažit docílit co nejvyšší příčky, která pro nás bude možná.
Co byste za svou dosavadní kariéru označil jako největší úspěch?
Abych řekl pravdu, moc těch úspěchů jsem nezažil. Snad jen nějaké tituly nejlepšího střelce na různých turnajích a nyní druhé prvenství ve vaší anketě o hráče kola.
A vypátráte v paměti naopak událost, na níž byste nejradši zapomněl?
Co se týče fotbalu, tak nic, co bych pokládal za nějaký propadák, jsem snad ani nezažil.
Dobře, děkuji Vám, ať se nadále daří.
Já bych Vám chtěl také poděkovat a popřát Vám, ať zažíváte úspěchy v osobním životě, tak i s rozbojem portálu fotbalunas.cz.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.