Z našich postupových oslav měly nejmenší radost naše partnerky, říká David Svoboda

 

 

Vítězem Hisense sestavy roku 2022/23 v soutěži okresní přebor Třebíč se stal David Svoboda z týmu TJ Vladislav 

 

 

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, gratuluji ti k vítězství v naší anketě. Jaká byla reakce na tvoji výhru a co to pro tebe obnáší?
Díky moc. Výhra byla pro mě docela překvapení, protože já v minulé sezóně odehrál všehovšudy dohromady asi 7 zápasů, takže myslím, že jak v našem týmu, tak v celé soutěži by se našli hráči, kteří si to zasloužili daleko více. Ale když už to teda vyšlo, tak náš pokladník a brankář Petr Otruba si na mě určitě něco přichystá.
Jaké jsou tvé cíle a přání do nové sezóny?
No moje cíle jsou v podstatě stejný před každým zápase, a to nezranit se a přežít zápas ve zdraví, což se mě poslední sezóny moc nedařilo. A když to teda vyjde, tak asi občas dát nějaký gól, to se tak nějak od útočníka očekává. A co se týče celého týmu, tak určitě, co nejčastěji vyhrávat. On pak ten fotbal baví o poznání víc. Kdyby se nám povedlo, to co na jaře, kdy jsme vyhráli všech 13 zápasů, určitě se nikdo z nás zlobit nebude. Ze srandy jsme říkali našem nejmladšímu hráči sedmnáctiletému Frantovi Nováčkovi, který je na počátku své cesty, ať si pořádně užije, protože to už asi nikdy ve své kariéře nezažije. (Úsměv).
Na jakých pozicích by si rád viděl svůj tým?
Určitě se chceme, co nejrychleji vyhnout nějakým sestupovým starostem a spíše bychom rádi okupovali horní polovinu tabulky. Myslím si, že kvalitu na to máme. Když vidím, jak zatím letní příprava probíhá, a jaký je zájem a elán kluků, tak doufám, že by to mohla být další vydařená sezóna. Zároveň s naším kapitán Ondrou Krátkým je to pro nás možná poslední sezóna, takže tomu říkáme takový "last dance" a jestli máme skončit, tak ať na konci můžeme říct, že se ta sezóna povedla.
Jak vůbec probíhaly postupové oslavy?
Byly poměrně náročné, slavili jsme to asi na třikrát a vždy to mělo podobný průběh. Hodně se pilo a hodně se zpívalo. Ale vždy si myslím, že to bylo velmi povedené. Menší radost z toho asi měli naše manželky a přítelkyně, protože druhý den nikdo z nás nebyl moc použitelnej (smích).
Která sezóna byla pro tebe nejpovedenější?
Každá sezóna, která dopadla postupem, ať už v Třebíči, Náměští a třikrát z Vladislaví byla za mě povedená a rád na to vzpomínám. Ale kdybych měl říct tu nejpovedenější, tak to byla ta v sezóně 2013/2014, kdy se nám z Vladislaví po postupu z okresního přeboru hned povedlo postoupit i z I.B třídy, což asi nikdo z nás nečekal. Zároveň se mně povedlo být nejlepším střelcem soutěže, takže na ten rok vzpomínám opravdu rád a fakt jsme si to užili. No a proč bychom si to nemohli přesně po 10 letech zopakovat (smích).
Čím vším je pro tebe fotbal?
Tady je to hlavně parta a kamarádi. Za těch asi 27 let co fotbal hraji, jsem v tomto prostředí poznal spoustu kamarádů, se kterými se pravidelně stýkáme i mimo fotbal, jezdíme spolu na dovolený, pořádáme různé akce atd. Takže to je to nejvíc, co mě fotbal dal. Dříve to asi byly i nějaké ambice se dostat do vyšší soutěže, ale to už věkem postupně upadá.
Máš ve vašem týmu nějakou přezdívku?
Už nějakej ten rok se mně přezdívá "Negr". Detailně bych to tady asi moc nerozebíral. I když nějakou indicii můžu dát: Do sprchy většinou se mnou nechce nikdo chodit (smích).
Dbáš na to, aby jsi v zápase dobře vypadal?
Dříve tomu tak možná bylo, dneska už mně je to asi jedno. Úplně to skončilo to asi tím, když jsem si chtěl na jaře koupit kopačky a skončil jsem v Decathlonu, kde jsem zakoupil kopačky značky Kipsta, což opravdu není světoznámá značka kopaček. A pěkný teda taky moc nejsou. (smích).
Jak tě podporuje rodina?
Rodina bude asi nejradši až skončím, abych byl více doma. Přítelkyně ani moc nerozlišuje, jako soutěž hrajeme, všemu říká pralesní liga (smích). Ale jo, občas se na nějaký zápas zajedou s dcerkou podívat.
Chodíte po zápase do hospody na pivo. Pokud ano, patříš i v tomto ohledu k nejlepším?
No tady asi nemůžu lhát, takže ano, patřím k tomu lepšímu, ne-li nejlepšímu (smích). Máme většinou rádi, když se hraje v sobotu, ač jich teda bohužel moc není. To pak se většinou jde někam posedět, někdy to bývá i divočejší. No a taky se rád občas stavím do hospůdky přezdívané "Chatka", kde člověk dozví spoustu drbů, jak se ze života, tak z fotbalového prostředí. Zároveň bych chtěl tímto pozdravit i jejího největší štamgasta Tomáše Prokopa, což už je "chatkařská" legenda.
Kdo pravidelně usíná na týmových akcích ?
Tady asi všechny z týmu napadne jedno jméno a to je "Šupina". Občas se stane, že celý mančaft vyjede do vyhlášeného kulturního střediska v Třebíči Roxy a zde Milanovi úplně nedaří, a pravidelně zde usíná. Takže teď když už ho obsluha vidí u vstupu, automaticky mu chystají polštářek a peřinu na sedačku, aby měl Milan pro svůj spánek maximální pohodlí (smích). Zároveň bych chtěl touto cestou pozdravit kamarády z Horního Újezda, ať jim postup vyjde tuto sezónu a jejich nejvěrnější kapitán Jirka Pivoňka je dovede do CONSTRUCT ligy. Děkuji za rozhovor a ať se daří. Fotbalunas pravidelně sleduji a děláte to opravdu dobře.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.