Rastislav Stříška, hráč kola: "Z Adidasu mám puchýře, mým snem je vyhrát titul se Spartou." | 1.B třída sk. A, 2023-2024

Je to tady, máme tu další ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA! Tentokrát se na prvním místě umístil Rastislav Stříška, hráč Velké Dobré, který v posledním kole zapsal dva zásahy proti Libušínu a pomohl tak týmu získat tři body, když mezi jeho dvě branky patřila také ta vítězná. Jako vždy jsme si s hráčem kola připravili rozhovor, ve kterém jsme se zeptali například na to, jaké přání by měl, kdyby měl libovolný výběr, nebo jaký je jeho fotbalový sen. Nebudeme to dál protahovat, jdeme na rozhovor!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakým způsobem jste začal s fotbalem?
K fotbalu mě přivedl táta. Když mi bylo sedm let, vzal mě na trénink do týmu TJ Sokol Řepy, kde jste pak nějakou dobu strávil.
Kdo byl Váš fotbalový vzor, když jste s fotbalem začínal a kdo je jím teď?
Určitě to byl táta, který měl rychlost, dával hodně gólů a hrál v zahraničí. Z těch světoznámých to je určitě CR7, kterého jsem sledoval v každém týmu, kde hrál, a sleduju ho doteď.
Jak byste porovnal své působení ve Velké Dobré s ostatními kluby, za které jste v minulosti nastupoval?
Tak asi největší skok to je z divize, kde je to znatelně rychlejší. Z přeboru mi to zas až takový rozdíl nepřijde, máme kvalitní kádr a tréninky, takže jsem naprosto spokojený a stěžovat si na nic nemůžu.
Jaký je Váš nejoblíbenější žánr hudby?
Popravdě nemám žádný oblíbený žánr. Dokážu poslouchat cokoliv, stačí mi, aby se mi to líbilo, jinak mi je jedno co hraje.
Jaký je Váš fotbalový sen?
Už odmala jsem měl sen hrát za Spartu a na vyprodaném stadionu a slavit titul.
S jakým hráčem si v týmu nejvíce rozumíte?
Partu máme skvělou, ale kdybych měl vybrat jednoho, tak je to určitě Dan Strnad, se kterým jsem hrál už na Kladně a chodili jsme spolu do školy. My jsme v kontaktu víceméně každý den.
Myslíte si, že má Velká Dobrá v této sezóně šanci na výhru v soutěži?
Určitě. Jak jsem už jednou říkal, kádr a tréninky na to rozhodně jsou. Teď se stačí jen vyvarovat chyb, sbírat body z venku a po sezóně můžeme slavit.
Nike nebo Adidas?
Nike, z Adidasu mám puchýře.
Jaké další sporty si rád zahrajete, mimo fotbal?
Dřív, když bylo více času, jsem si rád zahrál s kamarády tenis. Teď si zahraju s mladším bráchou na zahradě basketbal a jsme oba spokojený.
Kdyby jste mohl mít jedno libovolné přání, co by to bylo?
Tady je to jasný, zatrénovat si s Ronaldem.
Jaká je Vaše největší fotbalová přednost?
Zrovna nad tímhle jsem nikdy neuvažoval, ale asi to bude přihrávka na delší vzdálenost a střela.
Jak si myslíte, že skončí příští zápas Vašeho týmu proti Švermovu?
Doufám, že navážeme na výkon proti Libušínu a vyhrajeme tam. V téhle soutěži může porazit každý každého, takže to nesmíme podcenit a přizpůsobit se jejich hře a body budou naše.
Jaký je Váš osobní cíl pro tuto sezónu?
Popravdě ve fotbale nejedu na osobní cíle. Vždycky jsem měl radši ty týmový, ale když nebudu sbírat žluté karty jako minulou sezónu, k tomu přidám do konce sezóny čtyři až pět gólů a postoupíme, tak budu spokojený.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.