Chytání mě bavilo od mala a stále baví, říká brankář a trenér Svitávky Martin Pavel

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Martin Pavel, brankář a trenér Moravanu Svitávka. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k zisku ocenění, jaké z toho máš pocity?
Děkuji. Ocenění hráč kola samozřejmě potěší. O to víc, když je to hlasování veřejnosti. Avšak nijak jej nepřeceňuji. Prioritou jsou pro mě výsledky a výkony celého týmu, než osobní úspěchy. Očekávám, také, že mě výhra bude do klubové kasy něco stát. Ostatně kapitán Víťa Bednář už se ptal. (smích)
Jsi již třetím hráčem ze Svitávky v aktuální sezóně se statusem hráče kola, kde myslíš, že je největší síla při hlasování?
Věřím, že jsme pro okolí sympatičtí o čemž svědčí i návštěvy našich utkání, které patří ve III. třídě k nejvyšším. Nejinak tomu bylo už i loni kdy jsme hráli okresní přebor a fanoušci s námi jezdili ve velkých počtech i na venkovní zápasy. A tak je možné, že se podpora našeho týmu projevuje i v hlasování na internetu.
Porazili jste Lažánky a remizovali s Bořitovem, jak bys zhodnotil utkání takhle s odstupem času?
Do zápasu s Lažánky jsme dobře vstoupili a už v 1. minutě vstřelil Roman Bednář první gól, který určil ráz celého zápasu. Zaslouženě jsme zde vyhráli. Utkání s Bořitovem nám příliš nevyšlo. Především v první půli byl soupeř lepší. Ve druhém poločase jsme provedli nějaké změny v sestavě i rozestavení a obraz hry se otočil a měli jsme už více ze hry. V závěru jsme mohli celý zápas otočit, ale v koncovce jsme selhali a byla z toho jen remíza.
Okupujete 4. místo a na úplný vrchol to nemáte daleko, co je ten cíl, nebo i konkrétní pozice v tabulce, kde byste chtěli skončit?
Po sestupu z okresního přeboru by bylo alibistické říkat, že máme jiné cíle, než návrat o patro výš. Po odehraných 10 kolech jsme si taky dokázali, že v jednotlivých řadách disponujeme individuální kvalitou, která jednoznačně má na to bojovat o návrat do okresního přeboru. Je však ještě potřeba říci, že v létě situace nebyla vůbec jednoduchá. Po sestupu bylo zklamání z neúspěchu velké a tak restartovat celý tým s výhledem vpřed nebylo vůbec jednoduché. Myslím ale, že se zadařilo a celý tým už má správný kurs. Pokud však chceme výše jmenovaných cílů dosáhnout je třeba aby si každý člen týmu odvedl svou práci na tréninku, během zápasu, ale také i v přípravě před zápasem. Sezóna totiž bude ještě dlouhá. Zbývá nám odehrát 2/3 zápasů a každý bod se počítá. Tabulka je nahoře hodně vyrovnaná a stát se v tomhle ohledu může ještě cokoli.
Máte druhou nejlepší ofenzívu a třetí nejlepší defenzívu, čím to je, že dáváte tolik gólů?
Kostra týmu se opírá o hráče, kteří na tuto soutěž mají velkou kvalitu. A také zúročujeme zkušenosti, které jsme nabili v loňské sezóně v okresním přeboru.
Čekají vás Boskovice, ty zatím nemají úplně přesvědčivé výsledky, jak jste připravení a jak myslíš že zápas dopadne?
Na předchozí výsledky se nelze dívat. Jedná se o C tým Boskovic, takže může být klidně posílen o někoho z béčka, případně dorostu. My však, pokud chceme být úspěšní, musíme do každého zápasu přistoupit maximálně zodpovědně a každý hráč musí odevzdat maximum. Pak věřím v úspěch a také vítězství.
Ty jsi brankář a trenér, jak ses vlastně k chytání dostal?
Chytání mě bavilo od mala a stále baví. Nedávno jsem se zamýšlel jak dlouho už to je co chytám ve Svitávce. A příští rok to bude 20 let. Neuvěřitelné jak to rychle uteklo.
Trénuješ žáčky v Žijeme Hrou, jaký je rozdíl mezi trénováním dětí a dospělých?
Doplním, že nejen žáky, ale také přípravky. Rozdíly v trénování dětí a dospělých zde samozřejmě jsou a je to spíše na další rozhovor. Ale pokud bych měl říct jednu věc, tak bych použil přirovnání. Děti jsou ještě nepopsaný list papíru, který je možné pozitivně ovlivnit, kdežto dospělí už mají ten list do značné míry popsaný a jakákoli změna vyžaduje výrazně větší úsilí. Je třeba si také uvědomit o jaké úrovni se bavíme. Pokud o té naši, tedy III. třídě nebo OP, tak zde není trénovanost na žádné vysoké úrovni. Ba dokonce, někde se netrénuje vůbec. A k nějakým výrazným změnám je zapotřebí spousta hodin věnovaných tréninku a dané činnosti.
Čemu se kromě trénování a hraní fotbalu věnuješ?
Fotbal mě vezme hodně času. Ale když zbyde čas tak dalším sportům jako je např. cyklistika, běh nebo objevování krás české země.
Máš nějaký fotbalový, či jiný idol?
Idol, jako vzor určitě né. Ale jako brankáři se mě vždy líbil Oliver Kahn, nebo Peter Schmeichel (ti mladší možná už ani neví) a z trenérů mě byli vždy sympatičtí Jürgen Klopp, Pep Guardiola, nebo Jupp Heynckes
A na závěr nám prozraď tvůj názor na portál fotbalunas.cz?
Musím říci, že se mě tyto stránky hodně líbí. Je fajn když se někdo věnuje a zajímá i o ty nejnižší fotbalové soutěže. Určitě těmto soutěžím přidávají na atraktivitě, už jen např. hlasováním o hráče kola. Určitě v této práci pokračujte dál.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.