Většinou o mně říkají, že vypadám jako Puyol, říká Tadeáš Mertl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Prosadil jsi se ve dvou předchozích zápasech, pak jste narazili v Lubech, v tomto víkendu jsi se ale opět prosadil. Není to ale tak dávno, kdy jsi hrál stopera. Jak jsi se dostal na post útočníka a jak ti vyhovuje tento post?
Na post útočníka jsem se dostal v zápase proti Kolovči, kdy se trenér rozhodl změnit rozestavení ze 4 obránců na 3. Post útočníka mi vyhovuje, protože už jako malý jsem tam začínal, a vždy mě bavilo útočit a střílet góly. Přijde mi, že v útoku můžete ovlivnit zápas více než z obrany a já chci, pokaždé nejvíce přispět týmu, jak jen to jde.
V aktuální sezóně jsi druhým nejlepším střelcem v Dobřanech, hned po svém bratrovi, navíc hraješ s bráchou vedle sebe nahoře. Jak vám jde spolupráce? Máte nějaké vlastní akce?
Spolupráce nám podle mě vychází na výbornou, protože nebýt se mnou v útoku Šimon, tak bych se nedostal do tolika šancí a nebyl bych schopný dát tolik gólů. Nějaké speciální akce spolu nemáme, ale chápeme se, kam chce druhý naběhnout, nebo co chce druhý udělat s míčem a to nám stačí k úspěchu.
Pár let jsi strávil i ve Viktorce. Jak vzpomínáš na tyto roky?
Ve Viktorce jsem strávil asi 5 let a byl to určitě největší skok v mé fotbalové kariéře. Z toho, co jsem tam prožil těžím do dnes, ať už jde o taktiku nebo třeba o mojí kopací techniku. Rozhodně na tyto chvíle vzpomínám v dobrém.
Vzhledem připomínáš hráče jako Edinson Cavani nebo Claudio Cannigia. Patří třeba Cavani mezi tvé oblíbence nebo v tom nemáme hledat souvislosti?
Určitě není mým cílem vypadat jako Cavani nebo Cannigia, ale možná bych chtěl hrát stejně dobře jako oni. O mně většinou říkali, že vypadám spíš jako Puyol a to se už se mnou táhne pár let.
Před třemi týdny jsi odehrál nejspíše jedno z nejdivočejších utkání v kariéře. Padaly pak nějaké vtipy vzhledem k ve stejný víkend hranému zápasu Boleslavi ve Zlíně?
Zápas se Staňkovem přinesl hodně gólů, což pro neobjektivního fanouška musela být super podívaná, ale my na hřišti jsme to tak nevnímali. Když jsme vedli 6:1, tak jsme hodně povolili a Staňkov toho využil a dal nám 3 rychlé góly, a tak jsme se na výhru ještě nadřeli. Nejhůře to snášel náš trenér, ale teď si myslím, že mu to snad už jen přijde úsměvné.
Blíží se závěr podzimní části. Jak to máš s tou, vždy dlouhou a náročnou, zimní přípravou? Kdo z týmu jí snáší nejhůře?
Ať už jde o letní nebo zimní přípravu jsem jeden z těch, co si přejí, ať to mají už za sebou a ať už začnou ligové zápasy. Nerad bych jmenoval "slabší kusy" pro přípravu v našem týmu, protože ani já ji nemám úplně v lásce.
A jak to máš ty? Začínáš s individuální přípravou dříve, abys pak měl před spoluhráči náskok, nebo jdeš na první trénink od nuly?
Snažím se vždy s běháním začít tak týden nebo 2 před začátkem přípravy, abych na prvních trénincích moc netrpěl.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.