Střelec ze mě určitě nebude, říká hráč 12. kola Lukáš Dont

Vítězem ankety o hráče 12. kola 1.B třídy sk.C se stal Lukáš Dont. Hráč Rožďalovic vstřelil vítěznou branku v utkání s Býchory. V tomto kole svému týmu vystřelil tři body. V minulém kole se do nominace dostal také, když vstřelil dvě branky a zařídil svému týmu bod. I díky jeho brankám se Rožďalovice pohybují v horních patrech tabulky. Vy si nyní můžete přečíst rozhovor s Lukášem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, vstřelil jsi vítěznou branku do sítě Býchor. Můžeš nám svojí branku popsat?
Martin Grospič vystřelil a míč se šťastně odrazil ke mně. Mojí povinností bylo jen míč uklidit do branky.
Vaše výhra se nerodila lehce, tak jaké to bylo utkání z tvého pohledu?
První poločas jsme hráli relativně slušně, měli jsme i dost šancí na více branek. Do druhé půle jsme vstoupili dost laxně a soupeř rychle snížil a hrál velice dobře. Výhru hodnotím jako šťastnou pro nás.
Jste nováček a pohybujete se v horních patrech tabulky. Očekával jsi, že byste se mohli po postupu pohybovat takhle vysoko?
Tabulka je dost vyrovnaná, takže na hodnocení zda hrajeme na hoře je ještě brzy. Nicméně jsem věděl, že tým co máme je dost silný na to, hrát krajskou soutěž. Jen po prvních kolech, kde se nám výsledkově nedařilo to moc nevypadalo, že budeme hrát nahoře. Věřím, že kvalita týmu je na lepší střed tabulky určitě.
V minulém kole jsi dal dvě branky a zařídil jsi svému týmu bod, teď zase vítězná branka. Přitom poslední branku jsi vstřelil loni v listopadu. Stává se z tebe střelec?
Střelec ze mě určitě nebude, ač jsem rád, že moje branky pomohly týmu k zisku bodů. Střelce v týmu máme, takže tuhle disciplínu přenechám jim.
V Rožďalovicích působíš už sedm let. Jak jsi v týmu spokojený a máte ambice se letos nebo v budoucnu pokusit o postup do 1.A třídy?
Naše hlavní ambice je vybudovat infrastrukturu klubu. V tuto chvíli nám už jen chybí kategorie mladších žáku a máme kompletní kategorie. Další prioritou je zázemí, které bohužel není optimálním pro další sportovní rozvoj klubu. Co se týče ambicí prvního mužstva, tak je to hrát krajskou úroveň, kde kostra týmu budou hráči z Rožďalovic. Rozhodně nechceme jít modelem, že u nás budou hrát jen kluci, co s klubem a regionem nemají nic společného. To vlastně postrádá veškerý smysl amatérského fotbalu.
Zvládl jsi odehrát dvě utkání po sobě bez zranění. Vydrží zdraví delší dobu?
Byl bych hrozně rád, abych mohl hrát i nadále a co nejdéle to jen bude možné.
O víkendu jedete do Velimi. Loňský vítěz soutěže bude určitě těžký soupeř. Co od utkání očekáváš a můžou diváci očekávat, že vstřelíš další důležitou branku?
Co si pamatuji, tak Velim měla vždy krásné hřiště, tak se moc těším. Velim rozhodně bude dost kvalitní, nicméně i my máme kvalitu, takže věřím, že ve Velimi se bude hrát kvalitní utkání pro lidi se šťastným koncem pro nás. Kdo za nás dá vítěznou branku je jedno, hlavně ať jí dáme.
Chtěl by jsi říct něco na závěr?
Rozhodně bych chtěl poděkovat za hlasy od lidí. Jsem rád, že na nás lidi v Rožďalovicích začali chodit v dobrém počtu, to mi dělá velkou radost. A moc bych si přál, aby zájem o amatérský fotbal rostl jak v počtu sportujících dětí, tak v počtu diváků v hledišti. Všem přeji pevné zdraví a zdravou chuť do fotbalu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.