Na Lhotu nedám dopustit, říká nejlepší hráč 9. kola Jan Doležel

Lhota u Vsetína v 9. kole nedala šanci Hrachovci, když i v desíti hráčích dokázala dát dva góly a nakonec zvítězila jednoznačně 3:0. Velký podíl na tomto výsledku měl i záložník Jan Doležel, který přispěl dvěma brankami, za což byl čtenáři zaslouženě zvolen Nejlepším hráčem kola. 

 

Facebook - fotbalunás Zlínský kraj

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratulujeme Ti k ocenění Nejlepší hráč 9. kola. Věděl jsi o zařazení do sestavy kola? Co na tuto trofej říkáš?
Zdravím a děkuji za gratulaci. O zařazení do sestavy kola jsem věděl, ale nečekal jsem, že mohu zvítězit. Za ocenění jsem samozřejmě rád a tím bych i chtěl poděkovat všem, kdo mi poslal hlasy, děkuji.
Zkus nám přiblížit zápas s Hrachovcem ze svého pohledu a poté nám popiš své dvě branky.
Odehráli jsme dva odlišné poločasy a to i do počtu hráčů na hřišti. První desetiminutovka byla výborná, hráli jsme pouze my a to ve vysokém tempu, na I.B třídu až nadstandardním (směje se). Po velkém tlaku v prvních deseti minutách vyústil náš první gól po rohovém kopu, kdy se balon dostal ke mně na hranici šestnáctky a já sem pouze vystřelil pod břevno nejspíše dost razantně, jelikož hostující brankář nestihl zareagovat. Poté přišlo velké trápení z našeho pohledu. Mohli jsme být rádi, že jsme do poločasu dvakrát neinkasovali. Poté přišlo vysvobození ve formě červené karty Ondry Lukáče, které nás kupodivu nakoplo a hráli jsme potom pro oko diváka mnohem lepší fotbal než v první půli. Po vyloučení se trefil Dan Zgarba z poloviny hřiště, když krásně přeloboval gólmana, a domácí diváci si mohli utřít čelo od potu. Mohli jsme dokonce zvítězit i vyšším rozdílem, ale nedal jsem penaltu a po dalším protiútoku se neprosadil ani po sólu Ondra Zeťák. Na úplném konci utkání jsem přidal poslední branku do otevřené obrany.
V této sezoně máš zatím za 9 zápasů na kontě 5 gólů, což je na záložníka slušný počin. V týmu už je lepší jen Ondřej Lukáč se 6 zásahy. Táhne Tě to hodně dopředu, nebo spíše býváš ve správný čas na správném místě?
Slušný počin to je, ale mohlo těch branek být více, kdybych nezahazoval příležitosti. Vždy mě to táhlo a táhne dopředu. Chci hrát co nejvíc dopředu to jde, ale občas je to pouze o tom, že se člověk zkrátka dobře postaví a míč pouze doklepne do branky.
Řekni nám něco o sobě a o svých fotbalových začátcích. Ve kterých klubech kromě Lhoty si dále působil?
Můj fotbalový život je pevně spjatý s FC Lhota u Vsetína. Hraju zde již od 5 let a jelikož je mi 23, hraju ve Lhotě již 17 roků, pouze rok jsem hostoval na Vsetíně. Takže nedám na Lhotu dopustit (usmívá se).
Máš ambice zahrát si vyšší soutěž?
Ambice určitě mám, především týmové, ale to se odvíjí od situace v klubu. A to závisí na mnoha aspektech, které je třeba mít vyřešené a poté se může myslet na ambice.
Hrál jsi vždy na pozici záložníka, nebo jsi to vyzkoušel i na jiných postech?
Převážnou část dosavadní kariéry hraji na pozici záložníka, jak středového tak krajního. Momentálně se občas podívám i do útoku. Nevadí mi žádná z těchto pozic. Ještě jsem si vyzkoušel brankáře, v době kdy jsme měli B tým a myslím, že bych mohl být i gólman (smích).
Kdyby sis mohl vybrat tři hráče, se kterými by sis chtěl zahrát, o koho by se jednalo?
Jelikož jsem fanoušek Arsenalu, určitě bych si vybral jména Alexis Sánchez , Santi Cazorla a Mesut Özil. Já bych je doplnil na hrotu a myslím, že by to mohlo fungovat (směje se).
Máš nějaký předzápasový rituál a oblíbené číslo dresu?
Předzápasový rituál nemám žádný. Oblíbené číslo dresu je jednoznačně číslo 10, které oblékám.
Studuješ nebo ses vydal již na pracovní dráhu?
Již nestuduji, vydal jsem se na dráhu pracovní, pracuji v rodinné firmě.
O víkendu zajíždíte do Lidečka, kde není lehké zvítězit. Očekáváš další tříbodový zisk?
Určitě bych se dalšímu tříbodovému zisku nebránil, ale jak říkáš, v Lidečku se moc nevyhrává. Určitě to bude pro nás těžké utkání, které ale chceme zvládnout. Pokud bude dobře fungovat i nadále záložní řada, kde si náramně rozumím s Danem Vráblíkem a zbytek týmu zahraje tak dobře, jako druhý poločas proti Hrachovci, můžeme pomýšlet na vítězství i v tomto klání.
Otázek už bylo hodně, a tak se Tě zeptám na tu poslední. Sleduješ náš web www.fotbalunas.cz? Co na něj říkáš? Vylepšil bys na něm něco?
Sleduji váš web a myslím si, že to je velice dobrý projekt, který má jenom kladnou odezvu. Za mě osobně je to určitě výborný nápad, jak informovat a zpestřit i nižší soutěže u nás. Zatím jsem nenarazil na něco, co by se dalo nějak zásadně změnit nebo vylepšit. Znovu děkuji těm, kdo mi dali hlas.
Honzo, my děkujeme za rozhovor a přejeme hodně zdaru i v dalších kolech!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.