Kanonýr Jakub Varyš: Myslím si, že by těch gólů mohlo být více!

Osmnácté kolo ovládl svým výkonem Jakub Varyš, který v dresu Bavorova nastřílel čtyři branky a posunul svoje letošní maximum na dvaadvacet přesných zásahů. Jakub se v rozhovoru rozpovídal nejen o působení v Bavorově, ale také o své bohaté kariéře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, gratuluji k výhře v anketě o hráče kola, co na to říkáš?
Děkuji, ale bral bych to spíš jako výhru pro celý tým, ne pro mě.
Kdo myslíš, že měl na vítězství v hlasování největší podíl?
Určitě kluci z týmu, kteří stáli o to, abych to vyhrál. Mně o to nějak moc nešlo, ale jsem samozřejmě rád, že se to povedlo.
Zápas proti Stachám jste zvládli poměrem 5:4. Co rozhodovalo?
Věděli jsme, že nás čeká velmi těžký zápas na menším hřišti, takže jsme se na něj snažili dobře připravit. Soupeř se od začátku stáhnul na svou polovinu, čekal na naší chybu a šanci na nějaký brejk. Nakonec to byla výhra, i když hodně nervózní, ale na tom v podstatě nezáleží. Tři body jsme si odvezli.
Za stavu 5:1 jste velmi polevili, co myslíš, že za tím stálo?
Něco podobného se nám stalo v Netolicích, ale tam to bylo i s nešťastným koncem. Prostě jsme si mysleli, že je po zápase a jen nám stačí ho dohrát, ale takhle to nejde. Neměli jsme polevovat a naopak dál útočit a přidat další branky. Soupeři narostlo sebevědomí a my jsme se nakonec strachovali o výhru, naštěstí jsme to zvládli.
Na prvním místě máta již sedmibodový náskok. Dá se říci, že všechno bude teď hlavně o vás?
V podstatě je to jen o nás celou sezónu. Pokud budeme hrát tak, jak máme a nebudeme předvádět podobné zkraty jako v Netolicích, tak by nás nikdo neměl ohrozit, ale sezóna je ještě dlouhá a čeká nás spoustu těžkých zápasů.
Ty jsi v zápase vstřelil čtyři góly. Povedlo se ti někdy něco podobného?
Povedlo už mnohokrát, ale vždy je to práce celého týmu. Já stojím vždy jen na konci celé akce a snažím se svými góly pomoct týmu k vítězství. V tomto zápase mi góly připravili kluci, hlavně Rosťa s Jirkou, takže góly patří spíše jim.
Celkově jsi již vstřelil přes dvacet branek. Na jakou metu ty osobně pomýšlíš?
Žádnou metu určitě nemám, ale i tak s tímto počtem nejsem úplně spokojený. Myslím si, že by těch gólů mohlo být více. Hlavní budou ale góly v důležitých zápasech, ve kterých to bude o jedné nebo dvou brankách.
Teď už ke tvojí kariéře, kdo tě ke kulatému míči přivedl?
K fotbalu mě přivedl můj taťka, který sám dlouhé roky fotbal hrál a poté se i dále fotbalu aktivně věnoval. Naposledy trénoval minulou sezonu v Netolicích, ale momentálně si dal od fotbalu klid.
S fotbalem jsi začínal ve Vodňanech, kde si tě na střídavé starty vyhlédl Písek. Jak na toto období vzpomínáš?
Na tyto roky vzpomínám velmi rád. Ve Vodňanech jsme měli vždy skvělou partu a dodnes mám z toho období spoustu dobrých kamarádů. Za zkušenosti v Písku nebo v Táborsku jsem také velmi rád, protože jsem z toho později mohl těžit a myslím, že mi to hodně pomohlo.
V systému FAČR máš vedené působení v zahraničí. Kde přesně si hrál?
Dostával jsem dost nabídek z Rakouska a Německa, tak jsem si nakonec řekl, že to zkusím. Hrál jsem v Německu, určitě dobrá zkušenost, lidé tam tím fotbalem opravdu žijí. Vadilo mi ale to, že jsem tam jezdil sám a v podstatě kvůli tomu jsem tam skončil.
Co tě na tomto angažmá zaujalo?
Určitě to, jak se tam ke mně chovali, jak trenéři, spoluhráči nebo fanoušci. Bylo tam velmi příjemné prostředí a dobré fotbalové podmínky.
Následně došlo k obnovení tvé registrace v Netolicích. Co tě vedlo k tomuto přesunu?
Jak už jsem zmínil, tak mě to v Německu přestalo bavit kvůli dojíždění, takže jsem se chtěl vrátit zpátky do Čech. Můj taťka byl trenérem v Netolicích, tak jsem šel za ním.
V Netolicích si strávil pět let. Proč před letošním ročníkem došlo na přestup do Bavorova?
V Netolicích to bylo určitě krásných pět let, rád na to vzpomínám. Dokázali jsme postoupit do 1.A třídy a to je asi ten nejlepší moment. Navíc jsou zde skvělí lidé okolo fotbalu, takže se mi tam líbilo. Chtěl jsem už ale po těch letech nějakou změnu, takže jsem se domluvil s Jirkou Fundů, který mě do Bavorova přivedl.
Jak se ti líbí v Bavorově?
Je to tu opravdu skvělé, jak kabina, tak vedení. Jsem moc rád, že jsem přestoupil právě sem a také doufám, že se nám podaří splnit si náš společný cíl.
Teď už k víkendu. Čeká vás Štěken, jaký zápas očekáváš?
Každý zápas je těžký, bude to ale opět o nás, jak k tomu zápasu přistoupíme. Musíme ho zvládnout a získat povinné tři body.
Na co bude důležité se připravit?
Určitě na to, abychom nedělali zbytečné chyby a také abychom hráli soustředěně celých devadesát minut.
Poslední otázka. Máš ještě nějaký koníček než ten fotbalový?
Rád fotbal kromě hraní i sleduji, rád poslouchám hudbu nebo koukám na filmy. Občas si velmi rád zahraji tenis, stolní tenis nebo například šipky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.