Táhneme za jeden provaz, těší Marka Holoubka z Dukovan

Dukovany na jaře jedou a svůj podíl na tom má i Marek Holoubek, který barvitě popisuje zápas s Třebíčí a uvažuje nad tím, kolik bodů bude stačit k záchraně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Marku, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji. Do kasy mě nečeká žádný příspěvek dle našeho seznamu sankcí, ale kluci jsou moc přející, tak mě nějaká stovečka nemine.
Sledoval jsi hlasování? Kdo tě podpořil v tom, že jsi vyhrál?
Ano, sledoval. Je to totiž moje poprvé. Poprvé jsem se dostal do nominace sestavy kola a vyhrál. Většinu času své fotbalové kariery jsem totiž sledoval bráchu Zdenyho Holoubka, který byl nominovaný tolikrát, že už ani nevím kolikrát to bylo (smích). Nejvíc mě podporovala manželka, za což bych ji chtěl poděkovat, že má se mnou takovou trpělivost a podporuje mě, abych mohl hrát, protože máme dvě děti a s časem to není jednoduché. Hned potom, co se dověděla, že jsem v nominaci, tak to sdílela na svých sociálních sítích, abych dostal co nejvíce hlasů. Pak mě podpořila samozřejmě rodina, která se chodí dívat pravidelně na zápasy. Dále mě podpořili kolegové z práce a spoluhráči s kabiny, za to jim moc děkuji.
O víkendu jste udolali Třebíč. Jak bys zápas popsal?
Šli jsme do zápasu hlavně neprohrát, takže jsme chtěli za každou cenu bodovat, ať už jednobodově nebo tříbodově, nebylo jiné východisko, protože potřebujeme body jako sůl. Zápas probíhal opatrně z obou stran, nikdo nechtěl udělat chybu, takže se hrálo organizovaně odzadu. Většinu času jsme ale kontrolovali hru a Třebíč hrozila z brejků po pravé straně, kde hrál Maleta, ale jeho měl dobře pokrytého náš mladíček David Backham (smích). V prvním poločase jsme měli dost příležitostí vsítit, ale nebyli to stoprocentní šance. Už to vypadalo, že se budou body dělit na obě strany, ale já do poslední chvíle věřil, že to dokážeme zlomit na naši stranu. Pomohlo nám i střídaní, kdy vstoupili na hřiště Michal Kašík a Patrik Fuřiš, kteří dokázali oživit naši hru a ještě více Třebíč zmáčknout. Posledních pět minut do konce jsme rozehrávali roh, kdy si vzal míč David Viklický a doslova trefil zlaté rameno našeho MAESTRA HORVIHO (Milan Slavík). Jsme rádi za tenhle gól, protože si z utkání odnášíme tři body a posouváme se v tabulce na deváté místo.
Utkání bylo vyrovnané. Co rozhodlo o tom, že jste ho překlopili na svoji stranu?
Šli jsme do zápasu s respektem k soupeři, protože známe jeho kvality. Nechtěli jsem zbytečně Třebíči otevírat vrátka do naší obrany, takže jsme zvolili taktiku, že všichni začnou bránit od půlky a všichni pod balon. Rozhodlo to, kdo bude mít větší trpělivost, a to my jako tým jsme dokázali. Ukázali jsme hlavně týmovost, že dokážeme tahat všichni za jeden provaz a to nám pomohlo k vítězství.
V dalším kole jedete do Herálce. Co od zápasu čekáš?
Očekávám od zápasu vyrovnanou partii, ale co si budeme, jsme na vítězné vlně, všichni jsou zdraví a jedeme tam vyhrát.
Co se v Dukovanech v zimě změnilo. Jaro vám zatím vychází…
Příchodem našeho nového trenéra Petra Kylíška a asistenta Leoše Baráka jsme měli tu čest vyzkoušet jejich metodu zimní přípravy a můžu Vám říct, že takovou zimní přípravu jsem ještě za svoji karieru nezažil. Za to bych jim chtěl poděkovat, že nás dokázali tak dobře připravit na jarní část sezony. Dále bych vyzdvihl nové akvizice, jako je příchod staronového hráče a bratra Zdeny Holoubka, dále příchod bombarďáka a střelce z Horního Újezda Šimona Čermáka a mého parťáka do obrany, se kterým tvoříme stoperskou dvojici Pavla Čermáka, bez kterého by naše obrana nefungovala tak, jak funguje dnes. Jaro nám zatím vychází tak, jak jsme si představovali a jsme za to rádi.
Odskočili jste od sestupových pozic. Kolik bodů ještě bude potřeba získat ke klidu?
Bavíme se o tom v kabině, řešíme to, ale nejvíc to má v merku trenér, který říká že nás čeká ještě sedm zápasů a z toho musíme tři zápasy vyhrát, abychom se zachránili. Takže 30 - 31 bodů potřebujeme, abychom byli v klidu. Pokud se zachráníme, máme slíbenou od našeho prezidenta dovolenou v Chorvatsku pro cely tým.
Koho považuješ za favorita soutěže a kdo podle tebe zamíří o soutěž níže?
Rozhodně nepovažuju jako favorita Šebkovice, kteří jsou na prvním místě. Favorita momentálně nemám, ale od příští sezony to budou SFK DUKOVANY tak, jak to bylo zvykem (smích). Kdo podle mě zamíří o soutěž níže? Kouty a Želetava.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Manchester United
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Začal jsem s fotbalem šesti letech, kdy mě vychovali Hrotovice, kam jsem zároveň chodil i na základní školu. V Hrotovicích jsem si prošel přípravkou, základnou, mladší a starší žáci, dorost a pak chlapi. K fotbalu mě přivedl Otec Marek Holoubek, který hrál celý život fotbal a hraje ho i dodnes, kdy mu je krásných 55 let. On totiž byl výborný fotbalista, hrál i za Zbrojovku, takže když se spolu bavíme o fotbale, dostavám hodně kritiky, ale dokáže i pochválit, beru to s nadhledem, protože fotbal se hodně změnil od té doby, co ho hrál on, takže dlouhé večery dokážeme prodiskutovat o fotbale a dokážeme se shodnout, ale i pohádat, jak říkám beru s nadhledem, mám ho rád (smích).
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Celej život!! Žiju proto, abych hrál fotbal, a když ho nehraju, tak ho sleduju nebo hraju na herní konzoli. Jak říká moje manželka, jsem nemocný (smích).
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Je to fajn web pro amatérské fotbalisty, kde se dozví statistiky a všechny potřebné věci.
VÝBĚR MARKA HOLOUBKA:
Největší kliďas týmu:
Zdena Prokeš
Největší srdcař týmu:
Martin Fojtásek
Největší bavič týmu:
Jiří Chlup
Nejrychlejší hráč týmu:
Alexandr Ducký
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Milan Slavík
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.