Návrat za klukama do Milevska? Bylo strašně příjemné se mezi ně vrátit, říká s úsměvem Matěj Volf

Nebojte, nezapomněli jsme! Středeční vložené kolo ovládl z vašeho diváckého pohledu Matěj Volf, který v barvách Milevska pomohl vzduchotechnikům k výhře v derby nad Mirovicemi. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Matěji, gratuluju ti k vítězství v anketě o hráče kola. Co na to říkáš?
Popravdě mě to docela překvapilo, protože v jarní části zatím nebyly moje výkony takové, jak bych si představoval. Řekl bych ale, že to ocenění jde spíš za aktivitou kluků v kabině, než za nějakým mým výjimečným výkonem.
Jak bys zhodnotil utkání s Mirovicemi, po kterém jsi získal toto hodnocení?
Zápas se nám dařilo dobře kontrolovat de facto po celou dobu. Dali jsme rychlý gól hned v úvodu a chtěli na něj ideálně co nejrychleji navázat. To se nám bohužel nepovedlo, kvůli neproměnění některých slibných šancí. Naopak jsme z jednoduchého nákopu v poslední minutě prvního poločasu inkasovali na 1:1. Ve druhé půlce jsme si ale vedení vzali zpět a Mirovice už do žádného většího tlaku nepustili. Za mě byla jen škoda, že Mirovičtí, především tedy jejich diváci, prohru hořce kousali a po závěrečném hvizdu zbytečně vyvolávali nepokoje.
Anglický týden jste zvládli za šest bodů. Jsi s tímto výkonem spokojený?
Určitě ano, jelikož oba zápasy byly proti týmům, se kterými to vždy bolí a není snadné je porazit, jak jsme si ověřili už na podzim. Tyhle dvě výhry nám jistě hodně pomohly hlavně psychicky a doufejme, že nám dodají i dostatek herního sebevědomí do zbytku sezóny.
Teď už ke tvojí kariéře. Jak vzpomínáš na své začátky v Milevsku?
Jenom v tom nejlepším. Měli jsme tedy skvělou partu kamarádů vedenou výbornými trenéry. Navíc jsme byli ve věku, kdy pro nás byl fotbal čistou radostí. Měli jsme poměrně silný ročník, takže se nám dařilo i hodně vyhrávat, což pro nás byla taková třešnička na dortu.
Poté jsi svojí kariéru spojil s Pískem a následně i Táborskem. Máš nějaký oblíbený moment z tohoto období?
Úplně oblíbený moment asi nemám. Za obě období jsem ale hodně vděčný. Jak v Písku, tak potom i v Táborsku si vážím především toho, že jsem tam získal skvělé kamarády, se kterými jsme v kontaktu do teď.
V roce 2018 jsi na rok zamířil do Božetič. Proč k tomuto přesunu došlo?
Rozhodoval jsem se, že s fotbalem skončím úplně. Byl jsem po dlouhodobějším zranění a ztratil do něj chuť a zápal. Navíc mě začaly lákat jiné aktivity, na které s fotbalem nebyl čas. Do Božetic mě přivedl kamarád, který mi tvrdil, že by byla škoda skončit úplně a ať si chodím alespoň občas zahrát s nimi. Zpětně musím uznat, že měl pravdu.
Následně přišel tvůj první návrat do Milevska. Kdo stál za tímto přesunem?
Za tímhle návratem stál trenér Miroslav Strnad, který mě vedl už od malinka právě v Milevsku a pak i chvíli v Písku. Máme spolu velmi dobrý vztah, a i dnes si jeho rad směrem k trénování, nebo fotbalu jako takovému, velmi vážím a hodně na ně dám.
V roce 2021 jsi odešel ještě na krátkou dobu do Písku. Šlo o tvé poslední tažení v modrožlutém dresu, nebo by ses ještě rád vrátil?
Určitě poslední. Říká se sice třikrát a dost, ale v tomhle případě to dvakrát řekl bych stačilo. Jsem vděčný, že jsem si mohl vyzkoušet, jestli na úroveň třetí ligy vůbec mám. Nakonec mě samotného docela překvapilo, že se mi v té sezóně podařilo nastoupit téměř do všech zápasů. Už je to ale pro mě uzavřená kapitola. Především kvůli tomu, že potřebuju více času věnovat studiu na vysoké a pomalu začínám i s pracovním životem, už by ho na fotbal na takové úrovni nejspíš mnoho nezbylo.
Před letošním ročníkem ses navrátil opět na půdu vzduchotechniků. Je Milevsko tvým domovem?
Určitě to tak beru. Znám se to v podstatě se všemi lidmi, kteří se kolem fotbalu pohybují a především jsem se těšil do zdejší kabiny. Se všemi kluky se známe řadu let a bylo strašně příjemné se mezi ně vrátit.
Kdo stál za tímto přesunem?
Asi šlo o vzájemnou iniciativu. Už na podzim minulé sezóny jsme se jezdili na zápasy Milevska koukat s Adamem Kotrbou. A nejednou jsme se bavili o tom, že bychom byli radši s klukama na hřišti, než na tribuně. Když pak Adam v zimě přišel z Písku právě do Milevska, tak jsem věděl, že se v létě z Rakouska chci vrátit zpět do Čech a Milevsko pro mě bylo jasnou volbou. Především díky klukům v kabině.
Teď už k víkendu. Jaký zápas očekáváš v Rudolfově?
Určitě nepůjde o nic jednoduchého. Na podzim jsme je sice dokázali porazit 3:0, ale zápas u nich bude mnohem náročnější. Myslím si ale, že když podáme výkon, kterého jsme schopni, tak bychom měli podzimní vítězství potvrdit a vyhrát i venku.
Poslední otázka. Máš ještě nějaký koníček kromě toho fotbalového?
Rád se věnuju procházkám v přírodě. Nejčastěji po Šumavě, kam jsme jezdili s rodiči odmala a v posledních letech tam rádi vyrážíme s přítelkyní. Jinak rád provozuju všechny možné sporty, k čemuž mě přivedlo především studium na KTVS. Takže ať už jde o plavání, běžky, nebo běh, všechno to, co mi na začátku moc nevonělo, si teď užívám.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.