Rozhovor s hráčem 8. kola - Petr Matouš: " V Hradišti jsme taková velká rodina."

Hráčem 8. kola a současně expertem kola následujícího je již známý Petr Matouš. Střední záložník, který si zahrál i pár zápasů v A. třídě nebo dokonce nejvyšší nohejbalovou dorosteneckou ligu. Petr se nám rozpovídal o mladém kádru v Hradišti, kde panuje skvělá atmosféra.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k ocenění hráče kola. Můžete popsat svou dosavadní fotbalovou kariéru?
Děkuji, už nominace do sestavy kola mě potěšila. Kariéra se tomu asi ani říkat nedá (směje se), ale k fotbalu mě přivedl táta v 6. letech. Jsem odchovanec Hradiště, kde jsem začal na postu útočníka a poté jsem se přesunul do středu zálohy. Od žáků jsme hráli vždy na špici krajského přeboru. Poté jsem měl menší pauzu, když jsem se začal věnovat nohejbalu, kde jsem hrál dokonce nejvyšší nohejbalovou ligu. Nyní rozdávám radost v Okresním přeboru.
Mohl byste popsat svou trefu?
Branka byla hlavně zásluhou Zdeňka Kučery, který mě našel na nějakých zhruba 60. metrů. Rozběhl jsem se mezi beky a dostal balon přesně do "kecky". Samostatný nájezd jsem zakončil lobem přes padajícího brankáře. Většinou volím toto řešení, ale brankáře přehodím i s brankou (směje se). Takže jsem rád, že to tam spadlo. Byl to důležitý gól na 2:2.
Jak byste zhodnotil průběh zápasu?
Zápas pro nás nezačal příliš dobře, protože už při rozcvičce se zranil Marek Hofman. Chtěli jsme hrát po zemi a to se nám dařilo, bohužel první branku jsme dostali my. Dařilo se nám poměrně dobře kombinovat a vytvářet si slibné příležitosti. Bohužel jsme to byli opět my, kteří inkasovali. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat po skvělé nahrávce Kučery, kterou jsem dokázal proměnit. Sice jsme nevyhráli, ale myslím, že jsme hráli pěkný fotbal.
Jak funguje komunikace mezi „A“ a „B“ týmem?
Vzhledem k tomu, že tréninky máme ve stejné dny a často i trénujeme společně, tak komunikace funguje skvěle. Když je potřeba kluci z jednoho či druhého týmu rádi vypomohou v mistrovském zápase. Většina se známe od mala a jsme taková velká rodina.
Překvapilo Vás suverénní vítězství v hlasování?
Určitě jsem to nečekal, ale jsem za to rád a všem, kteří mi poslali hlasy děkuji. Věřím, že v dalším kole se do sestavy kola dostane některý z mých spoluhráčů a budu ho moci také podpořit svými hlasy.
Příští zápas Vás čeká Čistá, jaký očekáváte zápas?
Zápas s Čistou nás bude určitě bolet, hosté jsou bojovným týmem a nedají nám nic zadarmo. Obdrželi pouze 10 branek za osm kol, což je pro obranu skvělá vizitka. My se budeme určitě pokoušet hrát po zemi, pokud tomu terén dovolí a přehrát je naší kombinační hrou. Doma nám to tam celkem padá, takže doufám, že jim jejich skóre trochu pokazíme a 3 body necháme doma.
Váš největší fotbalový vzor?
Od mala jsem obdivoval Tomáš Rosického. Poprvé jsem si ho všiml, když vstřelil branku svému současnému zaměstnavateli v Champions league a mírnil prohru 4:2. Líbí se mi jeho pohyb s míčem. Má neskutečné zrychlení a hlavně přesné přihrávky. Je velká škoda, že jeho kariéru stále brzdí zranění.
Jaké cíle máte do konce sezóny?
Před sezónou byl cíl do pátého místa, což se nám zatím daří. Máme mladý tým, v minulém zápase byl náš věkový průměr bez brankáře 21 let. Jsme tu skoro všichni, co jsme hráli v mládežnických kategoriích spolu. Kádr se od minulých sezón výrazně omladil a zatím se ukazuje, že je to cesta správným směrem. Já osobně doufám, že nepolevíme v současných výkonech a popereme se o druhé místo za suverénními Benátkami.
Znáte náš fotbalový portál fotbalunas.cz? Pokud ano, co na něj říkáte?
Znám ho a je to výborný nápad. Takový projekt tu chyběl. Hlavně pro nižší soutěže je to velké zatraktivnění. Doufám, že se bude dále rozvíjet a bude lepší a lepší.
Děkuji za rozhovor a ať se daří.
Já také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.