Nic jiného, než postup, tuto sezónu nebereme, burcuje lídr tabulky střelců Ondřej Dědič

Tým TJ Dynamo Světlík zaznamenal nominace do sestavy kola již několikrát a sám Ondřej Dědič také nečekal na přízeň čtenářů poprvé. To až sedmé kolo aktuálního ročníku III. třídy Českokrumlovska přineslo pro nynějšího lídra tabulky úspěch. Proč se první tým soutěžního žebříčku neradoval již dříve? Také na to odpovídal vítěz ankety o hráče uplynulého kola.

 

Více se dozvíte v přiloženém rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Přeji příjemný den, Ondro a gratuluji k vítězství v anketě. Jak prvenství vnímáte?
Zdravím Vás a děkuji. Vítězství vnímám pozitivně, jsem opravdu nadšený a mám z toho obrovskou radost. Hlavně musím poděkovat celému týmu za to, že mi k prvenství výrazně dopomohl.
Takže za Vaším úspěchem stojí zejména vzájemná podpora mezi spoluhráči?
Ano, přesně tak. Vím, že kluci z týmu pro mě hlasovali, ale do hlasování se zapojila i celá rodina v čele s mou přítelkyní, kterým také moc děkuji. Já hlasoval pro mého spoluhráče Romana Dekreta, který si to zasloužil více, než já, jelikož předvedl skvělý výkon.
Vy sám jste byl nominován již několikrát. Proč to, dle Vás, vyšlo až nyní?
Hlasování se u nás v týmu rozšířilo až v poslední době, dříve jsme tomu nevěnovali takovou pozornost a to bude asi hlavní důvod, ale pamatuji si, že už jednou jsem skončil na druhém místě. Vždy potěší už nominace do sestavy, bez ohledu na výsledky.
Co Vás čeká nyní? Poznamená první výhra také klubovou kasu?
Obávám se, že ano a když ne kasu, tak po zápase v hospodě bude má peněženka možná trochu brečet (směje se). Trenér už mi mimo jiné psal, že za slávu se platí, tak se tomu bez pochyby nevyhnu.
Dá se nyní tvrdit, že v sazebníku pokut má své položky i portál fotbalunas.cz?
V poslední době se do nominace na hráče uplynulého kola dostává dost kluků od nás, takže si myslím, že trenér už má něco připraveného. Osobně doufám, že to zatím nechá tak, jak to je. Anebo jen symbolické částky (přeje si s úsměvem).
Pojďme se teď vrátit k poslednímu zápasu. Jak byste jej zpětně zhodnotil?
Poslední zápas můžu hodnotit jedině kladně, protože jsme ho herně zvládli na výbornou. Domácí jsme do ničeho vážnějšího nepustili a to především díky naší skvělé obraně v čele s Peťou Píškem. Zápas jsme měli pod kontrolou od samého začátku a když Vám výborně zahraje celá obrana a k tomu se přidá celá záloha, góly už pak nejsou takový problém. Takže za mě skvělý kolektivní výkon.
Jak jste se připravovali na to, že jste zajížděli na půdu týmu s dosud nejlepší obranou?
Samozřejmě jsme věděli o kvalitách domácí obrany a připravovali se na to, že to nebude vůbec jednoduché. Věděli jsme, že když budeme hrát vzduchem, tak nemáme jedinou šanci uspět, od čehož jsme se odrazili. Hráli jsme naší hru, zbytečně nebláznili a to nám posléze přineslo úspěch v podobě velmi cenných tří bodů.
Po dobytí Holubova se nejlepší defenzivou může chlubit právě váš tým, střeleckým statistikám vévodíte Vy osobě se spoluhráčem Novotným. Jaké jsou týmové ambice pro tento ročník?
Týmová ambice je určitě postup! Nic jiného tuto sezónu nebereme, navíc máme ročník rozjetý velice slibně, teď jen nesmíme usnout na vavřínech a já pevně věřím, že se nám postoupit konečně podaří. S Adamem vévodíme statistikám hlavně díky celému týmu. Od gólmana až po střídající hráče.
Panuje mezi vámi dvěma i nějaká přátelská rivalita, kdo toho nastřílí více?
Samozřejmě, že se v kabině někdy popichujeme, ale to jen čistě z legrace. Nám oběma jde hlavně o vítězství týmu a jestliže jeden nastřílí v zápase dva a druhý tři góly, to už není podstatné.
V okresním přeboru se někteří hráči před sezónou vsadili, jak moc budou střelecky úspěšní. U vás nic takového neproběhlo?
Kdepak. Já jsem se do ničeho podobného nepouštěl a nezaznamenal jsem to ani u nikoho dalšího.
V posledních zápasech Vás zužovalo zranění. Jak se tato nepříjemná situace seběhla?
V utkání s ROMEM jsem chtěl vystřelit z half voleje, míč jsem trefil nártem, ale hned za ním už byl připraven stoper s nastavenou podrážkou. Takže jsem dostal přesně na nárt a bylo to velice bolestivé, bohužel to rozhodčí nezaregistroval a já druhý den cupital na rentgen.
Jak zněla diagnóza?
Naštěstí se neprokázala žádná zlomenina. Pouze pochroumané nártní kůstky.
Vaše rekonvalescence ale probíhala za pochodu, nastupoval jste dále jako střídající hráč. Nedělalo Vám to problémy?
Nedokázal jsem se na kluky jenom koukat z tribuny, aniž bych jim nemohl pomoci, takže jsem chodil alespoň jako střídající hráč a to třeba jen na pár minut. Trenér se bál mě tam dát i na tu krátkou chvilku, ale já ho vždy ukecal (usmívá se). Naštěstí to dopadlo dobře, takže žádné problémy nenastaly.
Teď už jste kompletně doléčený?
Ještě to bohužel není na sto procent doléčené, nastupuji ve zpevněné ponožce, ale už je to mnohem lepší a doufám, že na další zápas už budu kompletně připraven.
V kolika letech jste obul kopačky prvně a jak jste se k fotbalu vůbec dostal?
Prvně jsem obul kopačky už asi v pěti nebo šesti letech v mini přípravce Slavoje. Myslím, že mě k fotbalu dotáhl kamarád a moji rodiče.
Jak potom probíhala Vaše kariéra? Kterými kluby jste prošel?
Celou svou kariéru jsem hráč krumlovského Slavoje, absolvoval jsem tam všechny žákovské kategorie včetně dorosteneckých soutěží. Poté jsem si dal půl roku bez fotbalu a další moje štace vedla na Světlík, kde hostuji už zhruba tři nebo dokonce čtyři roky.
A co se týče různých soutěží? Která byla nejvyšší a co Vám dala?
Za Slavoj jsme prošli hodně soutěžemi. Takže od okresu až po divizi. Se starším dorostem jsem si zahrál též divizi, která byla velice náročná, ale určitě mi hodně dala a pomohla mi herně vyspět.
Máte nějaký sen, jakého byste chtěl dosáhnout?
Jako každý fotbalista jsem určitě sen měl, a to zahrát si někde v zahraničí za slavnější klub.
Prozradíte, o který klub by se pojednávalo?
Od malička jsem nadšený fanoušek Chelsea, takže jednoznačně tento klub.
Děkuji Vám za Váš čas. Je něco, co byste vedení, spoluhráčům a fanouškům vzkázal? Přeji Vám, ať se daří ve fotbalovém i osobním životě.
Já děkuji za rozhovor. Chtěl bych poděkovat celému týmu v čele s naším trenérem. Rovněž také celé své rodině, přítelkyni a zkrátka všem, kteří pro mě hlasovali. Já jim za to slíbím, že do dalších zápasů dám všechno a pokusím se nastřílet ještě nějaké góly.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.