Mantovský Jakub Janouškovec: Snad se teď odlepíme od toho dna!

Jak jsme již avizovali, k rozhovoru jsme si tentokrát přizvali druhého nejlepšího hráče kola Jakuba Janouškovce, neboť vítězný Jan Calta již letos na naše otázky odpovídal. Útočník Baníku Mantov se rozpovídal hlavně o herní krizi, ve které se poslední tým tabulky nachází. Z jeho odpovědí je však zřejmé, že se současným stavem není ani on, ani žádný jiný člen klubu spokojen, a tak se ještě dá očekávat spanilá jízda za čelem ligy. Umístění do třetího místa by prý bylo úspěchem, tak uvidíme, zda ztráta není přiliš velká. Přejeme příjemnou sobotu a hodně štěstí do víkendových mačů všem čtenářům!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Jakube, první výhra Mantova přišla až v 7. kole. Jak to?
Ahoj, tak nedaří se, co na to říct. Myslím, že naše hra není špatná, ale trápíme se v zakončení.
Na půdě Starého Smolivce byl o poločase stav nerozhodný, ale ve druhé půli jste dvěma góly rozhodli. Co jste si v kabině řekli?
Hecovali jsme se, že na ně máme, že už to dneska musíme prostě zlomit, ale že musíme ještě trošku přidat. víc střílet a porvat se o 3 body.
Ty sám jsi navíc vstřelil vítěznou branku, a to hned ve 46. minutě. Jak z tvého pohledu padla?
Štastný gól, ale jsem za něj rád. Dostal jsem parádní nahrávku od naší nové posily z Chotěšova Martina Wizovského, který zatím předvádí solidní výkony a je znatelnou posilou. Nahrávku jsem dostal na velké vápno a první střelu mi brankář vyrazil, ale naštěstí se míč odrazil zpět ke mně a já z otočky trefil bránu. Se štěstím.
Jednalo se o tvůj druhý gól v sezóně, navíc druhý v řadě. Jak jsi se svou produktivitou spokojený?
Nejsem vůbec spokojený, ba naopak zklamaný. Chtěl jsem navázat na celkem povedené jaro a zatím se mi moc nedaří. Je to prostě málo a v prvních utkáních jsem pro ty i málo udělal. Soustředil jsem se spíše na výkony rozhodčích a spoluhráčů a jenom jsem kritizoval a nadával, z čehož mám taky žluté a jednu červenou kartu. Od zápasu se Sečí, kdy mě trenér nechal sedět, jsem si dal pusu na zámek a snažím se soustředit jen na svůj výkon a taky kluky spíš podpořit, než zkritizovat. Snad jsem se konečně probral.
Kapitán týmu Jan Hrubý prohlásil, že proti Smolivci jsi zahrál zatím svůj nejlepší zápas. Souhlasíš s ním?
Asi ano, ale pořád tam byly velké rezervy. Nebylo to úplně ono, musím ještě víc zamakat pro tým.
Po osmi kolech jste poslední, máte pět bodů a skóre 11:14. Nebyly přitom předsezónní cíle úplně odlišné. Troufnu si říct, že někdo možná myslel i na postup.
Každý tým ve 4. třídě myslí na postup a my jsme nebyli výjimkou. Chtěli jsme minimálně atakovat bednu, jak říká trenér Housar. V přípravě jsme podávali dobré výkony, ale přišel první mistrák a my jsme si asi mysleli, že to půjde samo, na což jsme doplatili a 3 body si odvezl Hradec. Pak už to bylo hodně o hlavě, byli jsme přemotivovaní, chtěli jsme hrozně moc vyhrát a nervozita v zakončení nás srážela. Ve Smolivci jsme si řekli, že budeme hrát v klidu a bez zbytečných řečí a že už nemáme co ztratit, že si jdeme zahrát fotbal a užít si to. A ono to vyšlo, zaplať pán bůh! Snad se teď odlepíme od toho dna.
Jak ty osobně sis tento ročník představoval?
Zdálo se mi o postupu do 3. třídy. Přišlo pár nových kluků, dobrých fotbalistů, příprava byla dobrá, na tréninky se scházíme v hojném počtu. Tam, kde jsme teď, jsem vůbec nečekal, že budeme. I když po prvním mistráku jsem si říkal, že to nebude vůbec jednoduchý, ale tohle jsem vážně nečekal. Zklamání.
Přehodnotili jste nyní priority? Jaké umístění bude na konci sezóny úspěchem?
Asi nepřehodnotili, pořád je dost času a zápasů na to, se odlepit ode dna a bednu atakovat. První krok jsme k tomu udělali. Teď nás čeká těžký soupeř, a jestli chceme stoupat tabulkou, musíme urvat 3 body za každou cenu. Třetí místo by byl asi úspěch.
Jaká panuje v kabině nálada?
Přijde mi, že pořád stejná, ale je mi jasný, že to má každý v hlavě a štve ho to, že jsme tam, kde jsme. Všichni pro to chceme něco udělat.
Příští neděli se představíte v Hradci. Jaký zápas očekáváš?
S Hradcem je to vždycky těžký zápas, a tak tomu bude i v neděli. Bude to mírně vyhecované, ale bude to hezký zápas a bude se na co dívat. My musíme v Hradci vyhrát a potvrdit 3 body ze Smolivce, takže se o to porvem, a já doufám, že odjedeme z Hradce s body.
Kudy povede cesta k výhře?
Hrát dobře odzadu a nepouštět domácí do větších šancí, hodně střílet a snažit se hrát po zemi. V Hradci je pěkné hřiště, což je výhoda. A samozřejmě do toho dát srdíčko a zatnout zuby.
Tak ať se daří!
Díky!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.