Když porazíme v sobotu v dohrávce Loučku, tak budu se sezónou nadmíru spokojený, říká kapitán rezervy Nedašova a nejlepší hráč 9. kola Jiří Fojtík

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Poprvé se jím stal kapitán nedašovské rezervy Jiří Fojtík. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Facebook - fotbalunas.cz Zlínský kraj

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V úvodu gratulace k hráči kola, co Tě to bude v nedašovské kabině nakonec stát, jsi vlastně prvním hráčem z tohoto klubu, který opanoval naši anketu?
Díky za gratulaci. Jak už to bývá zvykem, kořalka mě nemine a jelikož máme navíc v sobotu po zápase ukončení podzimu, tak půllitr to asi nezachrání...
Tvůj výkon podle fotbalových expertů v Lipové byl výborný, dal jsi i jednu branku, jak ho hodnotíš sám a také výkon Vašeho týmu?
Sám se nerad hodnotím, raději to nechám na jiných, ale vždy může člověk něco udělat lépe. To se mu pak honí hlavou další dny- nepřesná přihrávka, slabá střela, náběh nebyl ideální atd. Můj výkon byl podpořen výbornými spoluhráči, kteří chtěli hrát fotbal a o tom to je. Jako kapitán bych vyzdvihl první půli, kdy jsme soupeře přehrávali rychlostí, důrazem a také fotbalovou kvalitou. Vytvořili jsme si několik šancí a díky třem trefám položili základ vítězství. Skvělý zápas odehrál Dominik Novák.
Kde jsi začínal s fotbalem a jaká je zatím Tvoje kariéra?
S fotbalem jsem začal samozřejmě v Nedašově v žáčcích a přes dorost jsem na jaře v roce 1998 debutoval za muže. Nebýt brumovské štace, kde jsem hostoval, tak hraji za Nedašov celou prozatímní kariéru.
Jak se Ti hraje se svými spoluhráči, koho považuješ za největší tahouny rezervy Nedašova, která je v soutěži nováčkem?
V této sezóně se nám podařilo založit B-tým a do soutěže jsme vlétli opravdu "po hlavě". V létě proběhly dva přáteláky a šlo se na to. Většina hráčů několik roků nehrála, takže na větší sehranost nebyl čas. Jelikož jsem s většinou hráčů hrával dříve, věřil jsem, že výsledky přijdou postupem času, což se nakonec ukázalo. Za celý podzim bych vyzdvihl výborného Jarka Švacha v brance, stopera Vojtěcha Holbu a Aloise Beňa, záložníky Zdenka Hrnčiříka a Michala Nováka a nakonec útočníka Dominika Nováka. Tito hráči odváděli celý podzim kvalitní výkony.
Co Tvoje další zájmy, kromě fotbalu a práce, komu fandíš a kdo je Tvým fotbalovým vzorem?
Mimo fotbalu hraji v zimě soutěž ve stolním tenise, což je pro mě výborné odreagování. Jinak v mládí jsem obdivoval fotbalové hvězdy Gabriela Batistutu a Davora Šukera. Osobností je pro mě Pavel Nedvěd, který díky neskutečné dřině dokázal velké věci. Od mládí fandím Spartě, která je NEJLEPŠÍ (pro slávisty).
Jak hodnotíš dosavadní kola, kdo Tě nejvíc ze soupeřů překvapil a co říkáš na Vaše postavení v tabulce?
Soutěž zatím vede Loučka, ale tu jsem bohužel neměl možnost vidět, takže posoudím v sobotu u nás v Nedašově. Jinak z dosavadních zápasů byl nejlepším soupeřem Mirošov, u něhož se nám podařilo získat dva body. Nedašov má zatím 16 bodů a když se nám podaří v sobotu bodovat, budu s podzimem spokojen.
O víkendu hrajete doma dohrávku s lídrem tabulky - Loučkou, to bude asi těžký protivník, i když poslední dvě kola se jim příliš nedařilo podle představ?
Nebýt posledního duelu v Mirošově, měla Loučka na svém kontě pouze tři inkasované branky, což mě hodně překvapilo. Každopádně na zápas se všichni těšíme a věřím, že body zůstanou doma.
Jak se Ti líbí náš nový portál o nižších soutěžích, jsou zde i statistiky jednotlivých hráčů, branky, karty, střídání - co by jsi ještě vylepšil na portálu fotbalunas.cz
Portál je opravdu příjemným zpestřením pracovních dní, kdy si člověk připomene, co se stalo o víkendu a přemýšlí nad dalším zápasem. Jestli bych něco vylepšil? Možná přidat více obrázků, fotografií. Určitě se Vám z Nedašova pokusíme co nejvíce vyjít vstříc. Díky za rozhovor a chtěl bych poděkovat všem, co pro mě hlasovali, hlavně sestře, která portál hodně sleduje a o všem důležitém mě informuje.
Díky za rozhovor, určitě se již nyní připravují další vylepšení fotbalového portálu, takže Vaši nabídku bereme smrtelně vážně...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.