Hráč kola Julius Szabó: Zliv v krajské soutěži zůstane!

Odchovanec Dynama Julius Szabó se stal Hráčem kola. V budějovickém klubu působil od 6 do 18 let, pak hrál divizi za Spartak Kaplice, KP v Bavorovicích a na Hluboké a poté následovaly tři roky v rakouském Bad Leonfeldenu. Od léta 2012 hraje I.B ve Zlivi, s týmem prožívá zatím nepovedený podzim, ale věří ve zlepšení.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tři body z jedenácti zápasů. Kdybych vám v létě na startu sezóny sdělil, že takovou bilanci bude mít Zliv, co byste si o mně pomyslel?
Já už nevím, co na to říct. Dost lidí se mě na to ptá. Situace není růžová, ale věřím, že se začneme zvedat. Každopádně kdybyste mi tohle řekl před sezónou, tak řeknu, že jste blázen, že to je nereálné. Já mám vždy se Zliví ty nejvyšší ambice a v týmu to ví.
Čím jsou způsobeny takové výsledky, když kádr zůstal téměř pohromadě?
Opravdu nevím, co to způsobilo. Není asi úplně ideální tréninková docházka, ale to nebylo nikdy a není nikde. Nemáme špatné první poločasy, ale dostaneme další gól a hlavy jsou dole a je to. Ale teď jsme odehráli zápas dobře a poctivě, takže věřím v body do konce podzimu.
Bolestí u vás bylo, že jste se jen vzácně scházeli na tréninky. Zlepšuje se to?
Ano, to je pravda. Bohužel není příliš spoleh na naše mladší spoluhráče. My se kolikrát sešli spíše starší kluci a i proto, že kostru týmu tvoří stále starší hráči, tak je to složitější - práce, rodiny, bolístky (úsměv). Bohužel přístup některých lidí není ideální.
K týmu přišel v sezóně trenér Cepák. Přinesl nějakou změnu?
My se s trenérem známe dlouho a dobře. Upřímně bych jeho přínos k týmu pochválil. On sám udělal za ty roky strašný kus práce a získal zkušenosti. Musím říct, že jsem nečekal, že bude umět tak dobře komunikovat na „chlapské úrovni“ z důvodu předešlých angažmá v mládežnických kategorií. A změna? Máme trenéra, někoho s nadhledem a názorem z lavičky.
V posledním kole jste obrali o body silný Sedlec, což by vás mohlo nakopnout. Hrál jste na stoperu – jak se vám tam hrálo, když jste tradičně záložník? Zůstanete na tomto postu?
Já jsem opravdu spokojený s tím, jak tým fungoval v tomto zápase. Opravdu jsme bojovali, hráli i nějakým systémem a zodpovědně. Rozhodně věřím, že body uděláme ještě. Já hraji místo Vadima Ryse aktuálně středního halva, ale už dlouho mám zdravotní problémy a dál to nešlo, tak jsem se dohodnul, že půjdu na stopera, kde se nemusí moc běhat... (úsměv) Hrál jsem to poprvé v životě a bavilo mě to. Hrálo se mi dobře a měl jsem k sobě zkušené parťáky. Do konce podzimu tam nejspíš zůstanu, tak to budu kopat na Kubiho (Kubeše, pozn. redakce) a ten bude dávat góly… (úsměv)
Abyste se zachránili, budete muset nějaké týmy dostat po sebe. Když se podíváte na tabulku, tak na koho si věříte? A věříte ještě vůbec?
Máme nyní tři velice důležité zápasy, Kameňák, Vyšák a Černá. Tito soupeři jsou naši přímí konkurenti v boji o záchranu, musíme uhrát minimálně sedm bodů a věřím, že to zvládneme. Pokud bych nevěřil, tak skončím a budu se věnovat něčemu jinému. Ale všichni v týmu věříme, že se zvedneme. Zápasů je spousty a vidíte, že tabulka je dost vyrovnaná. Až na nás s Horní Planou – zatím.
Zliv patří dlouhodobě k týmům, které se pohybují v krajských soutěžích. Umíte si vysvětlit, čím to je, že je na tom v současnosti s výsledky takto?
Já jsem ve Zlivi tři a pul roku a pamatuji ji hlavně v krajském přeboru a I.A, ale to jsem hrával jinde. Asi jednu sezónu jsem proti ní hrál ještě za Bavorovice. Jak říkám, Zliv v krajských soutěžích zůstane.
Na které období ve Zlivi vzpomínáte nejraději?
Asi bych řekl, že všechny společné akce. Fotbal mám rád, jsem soutěživý, takže i takové to hecování, kdo dá víc golů, kdo je rychlejší a tak. Já přijdu a říkám, že dám dvacet gólů za sezónu, samozřejmě jsem je ještě nedal. Parta je ve Zlivi dobrá.
Co říkáte dosavadnímu průběhu soutěže, překvapilo vás něco, nebo někdo?
V první řadě my. A poté Dříteň – na jaké pozitivní vlně se drží. Jinak bych řekl, že ani ne.
Fandíte prý Chelsea. Tak se nemůžu nezeptat – Mourinha nechat, nebo odvolat?
Já jsem blázen, všude mám Chelsea – v práci, doma, oblečenou dceru. Letos je to bída, ale jak říká Mou, do 4. místa… (úsměv) A jinak? Nechci spekulovat. Ale asi tam není dobrá atmosféra.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.