Rozhovor s hráčem 10. kola - Jaroslav Moc: "Žádné rituály před zápasem nemám."

Jak už víme, tak hráčem 10. kola se stal brankář a opora svého týmu Jaroslav Moc z Hradiště "B". Jaroslav má mnohalété zkušenosti, když válil třeba v FK Mladá Boleslav nebo tenkrát ještě v divizní Bělé. Zkušený brankář se několikrát blýskl skvělými zákroky v Chotětově, kdy i jeho zásluhou si Hradiště odvezlo bod. V rozhovoru se nám Jarda svěřil o své vášni, které se chystá více věnovat - fitko.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k ocenění hráče kola. Mohl byste přiblížit čtenářům Vaší fotbalovou kariéru?
Samozřejmě děkuji. Chytat jsem začal v Kněžmostě, když mi bylo pět let. V žácích jsem se dostal do FKMB a následný dorost jsem strávil právě v Hradišti. V mužích jsem se mihl v Horkách, kde se tenkrát kopal krajský přebor. Poté jsem se dostal do Bělé, kde byla divize a následně i Turnov, kde se kopal také kraj. Nejkrásnější roky jsem zažil zde v MSK, když jsem přišel do B. třídy a s postupem let jsme se vyšplhali až do KP. Dnes už jsem u konce své kariéry a přes Kněžmost, kde jsme postoupili na rok do B. třídy jsem se vrátil vypomoct panu Ježkovi do rezervy Hradiště. Jelikož kvalitních brankářů je po málo, tak jsem momentálně zde.
Jak byste zhodnotil váš zápas v Chotětově?
Nebyl to vůbec jednoduchý zápas, domácí začali první půli velmi aktivně. Což pro náš mladý tým nebyl až takový problém, ale větší problém nám už dělaly nakopávané balóny za obranu, z kterých si vytvářeli slibné šance a jedna se jim podařila proměnit. Druhý poločas jsme si to pohlídali a obraz hry byl již zcela jiný.
Co jste si řekli v kabině za nepříznivého stavu po prvním poločase?
Řekli jsme si, co zlepšíme a otočíme zápas. Což se nám i povedlo, ale gól na 1:2 nám nebyl pro údajný „offside“ uznán.
Váš největší zákrok tohoto zápasu?
Krásných zákroků mívám v zápasech spoustu a všechny jsou stejně důležité, ale největší radost mám asi z chyceného nájezdu hrajícího trenéra, který mě nedokázal „Face to face“ přostřelit za stavu 1:1.
Z pohledu brankáře, jste spokojen s fungováním obrany?
Hrajeme Okresní přebor, takže spokojený být musím. Stoper Kučera hraje výborně a s obranou mi velmi pomáhá. Ovšem nejlepší stoper mé kariéry z pohledu vzájemné spolupráce a výpomoci a kvalitě souhry je Tomáš Beran, s kterým jsem teď poslední tři roky kopal v Kněžmostě a na kterého jen v dobrém vzpomínám.
Jako brankář jste pověrčivý? Popřípadě máte nějaké rituály?
Nejsem nijak pověrčivý, buď chytat umíš, nebo ne. Žádný plyšák ani rituál za tebe balon nechytí. Spoléhat se tak musím pouze sám na sebe (usmívá se).
Sledujete jako tým náš portál fotbalunas.cz? Popřípadě věděl jste o nominaci do sestavy kola?
Váš portál nesleduji, a o nominaci jsem neměl žádné tušení. Ani nevím, jak se dá nominovat. Asi výkonem, i když to asi ne, to bych tam byl častěji (směje se).
Jestli ano, poslal jste si nějaké hlasy a nebo jste se zmínil v kabině o menší podpoře?
Žádný hlas jsem si neposlal, ani prosík o podporu neproběhl.
Na čem byste jako tým chtěli zapracovat do příštího zápasu?
No možná bychom se mohli konečně sejít na tréninku ve více než pěti lidech, abychom si mohli alespoň říct na čem zapracovat. Ale i tak máme poměrně dost bodů, na to kolik nás trénuje.
Slyšel jsem, že hodně času trávíte i v posilovně. Která činnost je pro Vás prioritou, fotbal – posilovna?
Vždy byl fotbal na prvním místě, i před rodinou. Dnes již to ovšem neplatí. Fotbal je už jen doplněk a fitness ho dávno převálcoval. Takže priorita mezi fotbalem a posilkou je pro mě moje tělo, kterému se hodlám v následujících letech věnovat víc a víc. Což momentálně znamená v nejbližších dnech repase kolene, ať mohu ve fitku pořádně dřepovat (usmívá se).
Děkuji za rozhovor a přeji spousta dobrých zákroků.
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.