ROZHOVOR S HRÁČEM 10. KOLA - Ladislav Lehký: "Vztahy s Novou Vsí panují perfektní."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal gólman Bakova Ladislav Lehký, který svým výkonem a nasazením vlastního zdraví pomohl svému týmu k důležité výhře v derby s Novou Vsí. Rozhovor s hráčem kola Vám přinášíme právě teď.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k ocenění hráče kola. Mohl byste se čtenářům trochu představit a popsat svoji fotbalovou kariéru?
Děkuji za gratulaci. Moje fotbalová kariéra začala v 7 letech v Bakově, takže jsem odchovanec Bakova. Mimo půl roku kdy jsem byl na hostování na Strašnově, tak stále chytám za Bakov. Začínal jsem v žáčcích jako útočník, ale na jeden zápas nám nepřišel brankář a tak jsem se do brány postavil já a už jsem tam zůstal.
Je to podruhé, co se v sestavě kola objevil hráč Bakova a podruhé, co celou anketu vyhrál. Sledujete v kabině sestavy kola?
Tak to je skvělé .Sestavy kol v kabině nesledujeme.
Bude Vás toto ocenění stát něco do týmové kasy?
Doufám, že ne :-)
Pojďme k samotnému derby? Jaký má bakovský klub vztah se sousedem z Nové Vsi? Vím, že například jejich fandové jezdí i na vaše zápasy...
Vztahy mezi oběma kluby jsou perfektní, panuje přátelská atmosféra i z důvodu toho, že spousta dřívějších i současných hráčů hrála za oba kluby a samozřejmě i to, že se navzájem dobře známe. Fanouškové z Nové Vsi jsou skvělí a jejich fandění jim může závidět spousta klubů.
Připravoval jste se na derby nějak jinak, nebo jste to bral jako každý jiný zápas?
Na derby jsem se připravoval stejně jako na každý zápas i když derby je derby a Nová Ves je vždy těžký soupeř.
Jak moc těžký zápas to pro Vás tým byl?
Určitě nejtěžší za celý podzim.
Honilo se Vám hlavou po brance na 1:2, že ještě můžete zápas ztratit?
Myslím, že ne. Nová Ves nás od začátku druhé půle dostala pod tlak a po jedné dobře zahrané standartce snížila na rozdíl jedné branky, ale máme v mančaftu zkušené hráče, aby jsme výhru udrželi až do konce a to se po vstřelení třetí branky potvrdilo.
Co se stalo deset minut před koncem, kdy jste musel nuceně opustit hřiště a pustit do branky svého kolegu Vlastu?
Při jednom útoku domácích z pravé strany a centru na moji bližší tyč jsem musel do souboje mezi nabíhající hráče, ale v momentě když jsem měl míč v rukavicích mi projela levou rukou bolest. Důvod byl ten, že náš krajní bek byl v souboji z domácím útočníkem a chtěl, jak se říká, míč odpálit do bezpečí, ale k mojí smůle i s mojí rukou. Musel jsem pustit do brány svého spoluhráče Tomáše Vlastu, pro kterého to byla premiéra v brance mezi muži a hned v derby. Bohužel, po zápase mi v nemocnici řekli, že mám ruku zlomenou.
Nejenže jste vyhráli derby, což je vždy něco víc, ale také jste získali další důležité tři body, které Vás před koncem podzimu uklidní. Jak celou podzimní část hodnotíte?
Ano, tři body jsme potřebovali jako sůl, aby jsme se odpoutali z předposledního místa v tabulce a zvedli si sebevědomí. Podzimní část sezony se nám moc nepovedla a ztratili jsme zbytečně body např. s Klášterem, Řepovem a Březnem. Každý zápas hrajeme v jiné sestavě z důvodů zranění, pracovních povinností některých hráčů a také zkoušíme zapracovat kluky z dorostu a sehranost někdy vázne. Věřím, že jaro bude pro nás úspěšnější.
Poslední otázka směřuje na náš portál. Jak často ho sledujete a co říkáte na jeho tvorbu?
Ano, váš portál sleduji každý týden kvůli výsledkům naší i jiných soutěží a líbí se mi, že nižší soutěže někdo sleduje.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.