Nehrajeme nijak vysokou soutěže, podle toho máme rozhodčí, říká smířlivě Szabó

Jula Szabó na stoperu - to Zlivi svědčí. Sám hráč se po týdnu opět dostal do ideální jedenáctky kola a co ví, vůbec jako první dokázal obhájit titul Hráče kola. A tak jsme mohli navázat na minulý rozhovor  a dozvědět se o hráči další zajímavosti.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dvakrát za sebou u nás ještě nikdo nevyhrál. Přes pět set hlasů, vy dostanete čtvrtinu. Zase jste ani v pondělí ani v úterý nespal a klikal hlasy? Jak se cítíte po takovém spánkovém deficitu, dáte se dohromady do zápasu?
Já jsem si říkal, jestli to někdo vyhrál dvakrát. Tak to je fajn, že si můžu připsat aspoň takový malý primát a můžu to vyřvávat v kabině. (úsměv) Jinak já ne, ale mistr z kamionu hlasuje - Jirka Vondrka - to je můj věrný fanda...
Teď vážně - kdo myslíte, že pro vás nejvíce hlasuje?
Mně nejvíc dával hlasy určitě právě Jirka a musím zmínit bráchu, který prý minulý týden hlasoval raději pro Hovorku ze Sedlece (úsměv), tak nyní mi nějaký hlas dal..
Navíc bronzový skončil další hráč Zlivi, na vašem webu to nazvali maďarsko-český souboj o hráče kola...
To nazval Karel Jindrle, pobavilo mě to. Nebylo důležité vyhrát hráče kola, ale nad Kubim.
Vy prý jste dělal i rozhodčího. Jak dlouho a proč jste s tím skončil?
Ano, pískal jsem asi dva nebo tři roky, je to už asi osm let, i s bráchou. Skončil jsem, protože se mi nelíbily poměry a chování některých lidí, více bych to nerozebíral. Ale měl jsem možnost poznat pana Kureše a to je fajn člověk.
Co obecně říkáte na úroveň rozhodčích v I.B třídě? Máte nadhled, když jste byl jedním z nich, nebo si naopak taky dokážete postěžovat?
Já se snažím krotit, protože pískají nízkou soutěž a rozumně to musíme brát, že my nehrajeme nic vysokého, tak podle toho máme i rozhodčí. Ale taky si zakřičím. Bohužel někdy je to strašné, ale jsou rozhodčí, kteří jsou dobří, umí to. Například výborný rozhodčí je Roman Novák, ale našel bych i další.
Co váš brácha Adam? Kopal také někde fotbal, nebo ještě hraje? Kdo z vás byl lepší?
Brácha prošel stejně jako já Dynamem, ale po vleklých zdravotních problém ve starším dorostu skončil. Chvilku hrál ještě okresní soutěže a pak v Praze, ale jinak už ne. Hrál naposledy u nás ve Zlivi v létě, když jsme slavili narozeniny a to byla podívaná... (úsměv) Lepší? On byl fotbalovější, já bojovnější. My jsme nikdy nebyli žádný velcí talenti.
Nelitujete, že jste stopera nezačal hrát na začátku kariéry? Kde dnes třeba Dynamo mohlo s vámi vzadu být...
To určitě ne. Mě to stále táhne více dopředu a dávat góly a být více na míči. Ale zase nyní mohu trochu zužitkovat nějaké zkušenosti a přehled. Dynamo snad začne vyhrávat s tím, co mají.
Sázíte rád? Loni prý padla v týmu sázka o tom, kdo dá více gólů, můžete to přiblížit?
Ano vsázím, letos už mě například Chelsea stála už dost peněz, ale teď ve středu proti Kyjevu v pořádku. (úsměv) Rozhodně se rád hecuji a podle toho to i vypadá. Předloni jsem soupeřil s Vadimem Rysem, prohrál jsem asi o tři góly, loni jsem se vsadil o sud piva s Kubim a zase prohrál. Ale tohle mě baví.
Letos už jste se bál do toho jít podruhé? Zatím to vypadá jako dobré rozhodnutí - Kubeš už sedm branek...
Naopak, chtěli jsme se vsadit, a mně vyšel úvod sezóny gólově, tak jsme se vsadili. Jenže já se zasekl a mám stále 3 branky a on střílí. Do toho mě šoupli dozadu a je to. Ale to je dobře, že dává góly, týmu to pomáhá dostat se vpřed, kam potřebujeme a radost z toho máme oba. Jsme soupeřiví, ale radujeme se z gólů navzájem.
Minule jste poprvé v sezóně vyhráli. Uměli jste ještě vůbec vítězný pokřik? A co pozápasová oslava, nezapomněli jste to?
Musím říct, že to bylo super, opravdu jsem měl radost, konečně zase pocit, proč to člověk taky hraje. Na pokřik nám šel pomoct Pavel Boubal, který je nyní na hostování v Bavorovicích. Já si dal pivo v Budějovicích, takže jsem nejel do Zlivi, ale myslím, že kluci si pivo dali. Snad se to bude opakovat v sobotu, čemuž věřím.
O víkendu zápas s Vyšším Brodem, co očekáváte?
Zápas to bude rozhodně těžký, jako každý pro nás, ale jsem přesvědčený, když budeme pokračovat, jak jsme skončili, že to bude za tři body s pokřikem a pivem.
Jak se díváte na nařízenou předehrávku? Někdo brblá, že se má v půlce listopadu ještě hrát a naváže se až v dubnu...
Já už mám bebínka, tak bych raději nehrál, ale pokud bude počasí pěkné a udržíme bodovou sérii, tak jedině hrát. Jinak osobně bych hrál až na jaře.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.