Daniel Rubant o své pozici obránce: "Nevím, proč tam hraji, pořád říkám kouči, ať mě postaví dopředu, ale asi mě neposlouchá.", usmívá se vítěz

Poslední kolo podzimu je za dvěřmi, ale ještě předtím, než si jej patřičně před zimní přestávkou užijete, přinášíme Vám předposlední rozhovor sezóny s vítězem Vašeho hlasování za nejlepší výkon předchozího víkendu. Tím jste si sami zvolili Daniela Rubanta (Sokol Stráž), obránce Sokolu Stráž, jednoho z největších favoritů na postup v jarní fázi sezóny. I o tom, ale také o mnoha jiných faktech, jsme se s Danielem bavili a všem vřele doporučuji, pořádně si rozhovor pročíst a nepřeskočit jedinou otázku. Dobře se bavte. "Ve vyšší soutěži bychom ostudu určitě neudělali.", věří Daniel svému týmu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Danieli, před Vámi je už jen jeden poslední zápas podzimní části sezóny. Jak jste spokojený s prozatímními výsledky Stráže, čekal jste, že budete tak vysoko?
Spokojený jsem, výsledky jsou výborné a jsem rád, že jsem se po patnácti letech strávených v Německu vrátil zpět do Stráže. Co se týče postavení v tabulce, tak jsem to trochu očekával, neboť ve Stráži je výborná parta a skvělí fotbalisté.
Na první Planou ale už hodně ztrácíte, budete na ní chtít přesto ještě na jaře zaútočit nebo se budete soustředit spíše na uhájení druhé příčky?
Na Planou ztrácíme šest bodů, a to jsou dva prohrané zápasy. Dokonce sezóny je ještě dost zápasů, při kterých může Planá ještě klopýtnout, a my samozřejmě nesmíme zaváhat, je to kulaté. Myslím, že budu mluvit za většinu kluků z kabiny, když říkám, že bychom to Plané nechtěli dát zadarmo a ještě se pokusíme zabojovat.
Myslíte, že se v jarní části sezóny nějak výrazněji tabulka měnit, že třeba někdo půjde už jen výše, druhý se naopak zhorší a podobně?
Tabulka se asi o moc nezmění, Planá si pojede svou lajnu, já doufám, že my se dobře připravíme a zezadu se na čelo budou tlačit stejná mužstva, jako nyní, tedy Konstantinovy Lázně, Lom a Kšice.
Co Vy konkrétně, myslíte, že se dokážete na jaro připravit ještě lépe?
Doufám, že bude nějaká příprava a my budeme na jaře předvádět stejný, ne-li lepší fotbal, než na podzim.
Na čem byste chtěli ještě zapracovat, v čem vidíte nedostatky Stráže?
Určitě je to tak trochu disciplína na hřišti, zlepšit pohyb, nahrávky a určitě se fotbalem bavit.
Pomýšlíte už trochu na postup?
V kabině jsme se o tom už bavili, ale není třeba to zakřiknout. Tým je celkem mladý a myslím si, že by si to hlavně mladší kluci zasloužili.
Už jste si někdy i Vy sám vyzkoušel nějakou vyšší soutěž?
Za dorost jsem hrál dorosteneckou ligu za tým FK Tachov a s některými bývalými spoluhráči se ještě nyní potkáváme na hřišti. Ve Stráži jsem hrál 1. B třídu a ještě půl sezóny na Přimdě, ale už si přesně nevzpomínám, jestli se tam hrála 1. B nebo 1. A třída a v Německu jsem hrál okresní soutěž.
Jaké myslíte, že byste měli v krajské soutěži šance, obávali byste se případného sestupu zpět?
Pokud bychom se tam dostali, tak ostudu bychom neudělali. A sestupu se musí obávat i lepší mužstva, než je Stráž, je to o štěstí.
Stráž přes léto přišla o B-mužstvo, proč? Chtěli jste se zaměřit jen na nejvyšší příčky v této soutěži?
K tomuto se nemůžu nijak vyjadřovat, protože jsem přestupoval z Německa.
Pojďme se teď ale zastavit ještě u Vašeho posledního zápasu s Kostelcem. Co bylo klíčové, čekal jste, že bude Sokol takovým snadným oříškem?
Myslím si, že i v takové soutěži, jako je okresní přebor není radno podcenit jakéhokoliv soupeře, a tak snadný oříšek to zase nebyl. Poločas byl pouze 2:0, nedařilo se nám trefovat bránu a soupeř vlastně odešel fyzicky až ve druhém poločase.
Vy sám jste vstřelil dvě branky, to se obránci často nepoštěstí, co myslíte? Vážíte si každé vstřelené branky více?
Musím to upřesnit, já jsem vstřelil pouze jeden gól, a to ten v 85 minutě a ten gól, který mi byl připsán, dal Sláva Jedlička. Zřejmě došlo k chybě, o které jsem se dozvěděl až večer.
Aha, děkujeme za upřesnění, samozřejmě se diváci dočkají opravy. Ale teď zpět k Vám. Jak jste se vůbec dostal k této pozici, vždy jste hrál v obraně?
Jelikož už nejsem nejmladší, tak jsem se postupně z postu útočníka dostal až do obrany a teď už mě čeká jenom asistent rozhodčího na lajně. (smích)
Proč myslíte, že se na obránce hodíte?
To opravdu netuším, pořád říkám trenérovi Aleši Radovi, aby mě postavil dopředu a pořád nic. (smích)
Zastavme se ale také u Vaší poslední prohry, když jste padli v Lázních. To bylo hodně těžké a zajímavé utkání, jak byste nám ohodnotil a popsal tento zápas?
? Co se týče samotného zápasu, tak si myslím, že první poločas jsme měli jasnou převahu, kterou jsme však nedokázali vyjádřit větším rozdílem vstřelených gólů. Ve druhé polovině zápasu jsme doplatili na naší nedisciplinovanost na hřišti, která byla zřejmě trochu zaviněna i výkonem rozhodčího. Domácí nás začali přehrávat a z toho také vytěžili vyrovnávací a následně vítězný gól.
Jak složité utkání to bylo pro Vás?
Ten den nezačal vůbec dobře, byl jsem nachlazený a ráno jsme se dozvěděli, že nám zemřel náš dlouholetý kamarád a spoluhráč, a to celkovou náladu zápasu dost ovlivnilo. Rozhodně se nedá říct, že by to bylo snadné utkání.
Dobře, nebudu Vás více trápit a odbočme teď trochu k Vám. Co Vás k fotbalu přivedlo, a co Vás u něj drží?
Fotbal hraji odmalička, neboť jsem ve Stráži bydlel naproti hřišti a drží mě u něj radost z pohybu a radost z výhry.
Jste jistě nejen fotbalista, ale také fotbalový fanoušek. Máte oblíbené týmy a hráče a sledujete fotbal také jako fanoušek?
Tak fotbal sleduji a mým oblíbeným týmem je Viktoria Plzeň. Oblíbený hráč pro mě byl, a stále je, Karel Rada, se kterým jsem hrál za žáky, vyrůstal jsem s ním a jeho bratrem Alešem, neboť jsme byli sousedé. Sledoval jsem ho za jeho aktivní vrcholové kariéry a jsem rád, že jsem si s ním mohl zahrát i nyní proti Kostelci. Myslím si, že se od něj máme a můžeme ještě hodně naučit.
Sledujete také náš fotbalový portál www.fotbalunas.cz?
O Vašem portálu vím cca tři týdny, od té doby jej sleduji a na něco podobného bylo i v Německu a myslím si, že to fotbal na nižších úrovních dostává ještě blíže k samotným divákům.
Věděl jste, že jste se dostal do sestavy kola?
O tom, že jsem se dostal do sestavy kola, jsem se dozvěděl až večer, ale vůbec jsem netušil, že bych mohl vyhrát. Dnes odpoledne mi už někteří spoluhráči psali, gratulovali k vítězství a poděkovali za 500,- Kč, které mě celé vítězství bude stát na rozlučce příští týden. (smích)
Máte na závěr ještě něco, co byste chtěl prostřednictvím našeho rozhovoru komukoli vzkázat
Chtěl bych poděkovat všem, kteří mi poslali hlas, rodině a všem fotbalistům bych chtěl popřát zdraví a neutuchající chuť k fotbalu.
Danieli, děkuji Vám za rozhovor a také já Vám přeji zdraví a neutichající chuť k fotbalu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.