ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 12.kolo (IV. třída sk. B) Martin Hojsák ze Mcel: K fotbalu mě přivedl táta

Martin Hojsák (24) hraje na postu útočníka v týmu aktuálního lídra tabulky Mcel. Jeho bilance v této sezóně je přímo famózní, když vede tabulku střelců s 20 brankami. Začátek sezóny se však střelecky trápil, do 6. kola dokázal vstřelit pouze jednu branku, obrat přišel po zápase s Chlebama, ve kterém vstřelil dvě branky a protrhl tak svou střeleckou smůlu. Získal seběvědomí a jeho bilance je přímo úžasná ( 4 branky proti Rožďalovicím, 3 branky proti Hrubému Jeseníku, 3 branky proti Křinci, 1 branka proti Košíku a 6 branek proti Žitovlicím). Při jeho kvalitách si tento hráč zaslouží velkou pozornost, jelikož každý zápas je při střelecké chuti, a právem se stává noční můrou všech obránců. Postavou je přímo ideální útočník, který disponuje skvělou kopací technikou, ovládá skvěle hru hlavou a navíc je silný na míči. Jeho přednosti nejsou pouze v zakončování, ale také dokáže zásobovat své spoluhráče kvalitními přihrávkami a vyhraje spoustu soubojů. Do nominace na hráče kola se dostal již počtvrté a nyní se mu podařilo i díky Vašim hlasům vyhrát. Redakce se shodla, že za jeho výjimečný výkon proti Žitovlicím ( vstřelil šest branek) si vítězství zasloužil.

Martin Hojsák (24)

Klub: TJ Mcely, Post: Útočník, Číslo dresu: 10

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství hráče kola, v nominaci jste byl již počtvrté a nyní se Vám podařilo vyhrát. Byl jste překvapený z výhry?
Ani ne, abych řekl pravdu. Kamarádi a spoluhráči v klubu se toho ujali tak, že řekli, že když jsem dal šest gólů, tak prostě vyhrát musím, a hlasovali na všech možných zařízeních každou hodinu. Na jednu stranu jsem se toho i bál, že vyhraji, protože nejsem člověk, co má rád publicitu. Každopádně bych jim všem moc rád poděkoval za posílání hlasů.
Nominaci jste s vysloužil za úžasný výkon v zápase proti Žitovlicím, ve kterém jste dokázal vstřelit šest branek. Dokázal jste již do této doby něco podobného v minulosti?
Zamyslel jsem se nad tím, ale popravdě jsem snad tolik gólů nikdy ještě nedal. Když jsem hrál ještě za žáky na Loučeni, tak jsem dával nejvíc pět branek, ale šest branek jsem dal poprvé. Na tento zápas jen tak nezapomenu.
Když redakce viděla zápis po utkání a v něm, že jste vstřelil šest branek, mysleli jsme si, že se jedná o chybu, opravdu se jednalo o něco výjimečného, co se jen tak nevidí. Jak se Vám to vůbec podařilo?
Nebylo to utkání jen o mě a o mých brankách. Celý tým hrál jako celek skvěle, bojovali jsme. Kluci mi skvěle přihrávali a já jsem prostě jen střílel branky. Bylo to štěstí, že mi to tam padalo.
V současnosti vedete tabulku střelců, na svém kontě máte již 20. branek. Váš tým Mcely jsou první v tabulce. Co na to říkáte?
Máme hodně mladý tým, který již získal zkušenosti. To bylo přesně to, co nám v předchozích letech chybělo. Poslední tři roky jsme vždy hráli v horních patrech tabulky IV. třídy, ale vždy nám chyběla ta zkušenost postoupit. Našly se vždy týmy, co byly lepší, dělaly důležité body a to nám chybělo. Často jsme ztráceli se slabšími týmy a to nás vždy stálo postup. Nyní to v týmu šlape a daří se nám.
Při takové střelecké formě jakou máte, o Vás budou mít zájem i jiné kluby. Neměl jste nějaké nabídky na přestup do jiného klubu?
Nabídky jsem dostával a dostávám stále, ale nikam přestupovat nechci. Myslím si, že fotbalista by měl hrát tam, kde žije nebo vyrůstá, a měla by to být i jeho povinnost. Ve Mcelích toho kromě fotbalu moc není, každý víkend se plno lidí sejde na zápase a my hráči tvoříme takovou kulturu naší obce. Hlavní je, aby to tu nezaniklo, a lidi se mohli dál bavit, proto to děláme. Je jedno, jestli bych hrál někde jinde III. třídu, zas tak velký rozdíl od "čtyřky" si myslím, že to není. A dalším důvodem, proč zůstávám, je i skvělé zázemí v klubu. Navíc tím fotbalem se neživíme, je to jen náš koníček.
Ve Mcelích máte skvěle připravené hřiště, hraje pro Vás roli kvalita hřiště?
Kvalita hřiště je hodně důležitá. Ve Mcelích máme krásné hřiště a to je pak úplně jiná hra. Dokážeme si lépe přihrát a máme lepší pohyb. Když pak přijedeme někam jinam, kde to hřiště není kvalitní, tak je to hodně znát, kvalitu naší hry to hodně ovlivní. Pro mě osobně to problém je, protože jsem technický hráč, co si s míčem hraje, a na špatném terénu mi to odskakuje od nohy, nedaří se přihrávky, a i zpracování trvá déle, než na dobře připraveném trávníku jako u nás.
Jaký je vlastně vztah klubu k hráčům?
Klub se o nás skvěle stará. Plno klubů v okolí musí řešit příspěvky, tak aby zajistili chod týmu, ale to my tu nemáme. Naopak nám klub vychází vstříc a pomáhá nám s náklady na dopravu. Myslím si, že by nám plno klubů mohlo závidět, jaký tu máme servis.
Jaké máte vy osobně ve Mcelích zázemí? Podporuje Vás někdo z rodiny při zápase?
Zázemí je přímo rodinné, jelikož celá rodina se ve fotbale ve Mcelích angažuje. Táta je předsedou klubu, dříve za Mcely hrál. Máma točí na hřišti pivo, dělá za barem. Brácha se mnou hraje v týmu. Dříve se na mě chodila dívat moje přítelkyně, byla mi velkou oporou a byla i naší zdravotnicí týmu, ale nyní už nechodí, protože už spolu nejsme. Tak nám chodí i fandit babička s dědou.
Jaký jste typ fotbalisty?
Nejsem úplně běhavý typ vzhledem k mé výšce. Hraji vepředu v útoku, kde spoléhám na to, že si míč pokryji tělem a dokážu to zakončit. V týmu kolem sebe potřebuji běhavé hráče, kteří mi dokáží připravit šance. Skvěle si rozumím v útoku s Dominikem Fejerem, spolu nám to skvěle funguje.
V týmu hrajete společně se svým bratrem Michalem, hecujete spolu nějak před zápasem, nebo s ostatními spoluhráči z týmu?
No před zápasem ne, spíš po zápase. To se všichni sejdeme a v hospůdce rozebíráme, co se komu povedlo, co nepovedlo, kolik kdo dal gólů. Občas si do sebe rýpneme, ale je to vždy s klukama ze srandy. Navíc pokud se někomu něco povede, třeba vstřelí hattrick, tak pak dává ostatním panáčky.
Kdo Vás přivedl k fotbalu?
Na 99% to byl táta, který v té době taky hrál. Už je to dávno, tehdy přišel, že se zakládá přípravka, tak nás tam přihlásil a s ostatníma klukama z vesnice jsme začali hrát.
Věnujete se i jinému sportu kromě fotbalu?
Já dělám hodně sportů, bez sportu bych prostě nemohl být. V Mladé Boleslavi hraji hokej a pak rád chodím do posilovny, to je také můj koníček. Občas pak si zahraji i squash.
V zápasech podáváte kvalitní výkony a udržujete si stabilní formu. Jakým způsobem po zápase relaxujete?
Nemám rád takové to polehávání v posteli, rád jsem někde s lidmi, co mám rád, a to je takový můj relax.
Sledujete web www.fotbalunas.cz ?
Určitě sleduji. Dříve jsem to moc nesledoval, minulou sezónu jsem toho moc nenahrál, protože jsem měl distanc, na začátku této sezóny jsem byl zraněný, ale jakmile jsem začal hrát, tak to sleduji naplno. Navíc když se mi nyní daří, tak si můžu i o sobě něco přečíst. Je prostě fajn, že něco takového je i pro nižší soutěže.
A poslední otázka. Jaký je Váš oblíbený fotbalový klub a oblíbený fotbalista?
No jednoznačně je to Real Madrid. Líbí se mi, jak hrají. A můj nejoblíbenější fotbalista je Gareth Bale.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.