"Myslím, že máme nejlepší fanoušky v lize," tvrdí hráč kola Michal Wagner

Poslední rozhovor první poloviny sezóny vám přinášíme s chlumským záložníkem Michalem Wagnerem. Ten se v 11. kole blýskl hattrickem, a tak není divu, že se také stal nejlepším hráčem kola. Jak zpětně hodnotí utkání s Ptenínem, jak vnímá formu Chlumu a co očekává od jarní části? Dočtete se!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Michale, jak zpětně hodnotíš zápas s Ptenínem, ve kterém jste zvítězili 5:0?
Šlo o důležitý zápas s týmem, který má ambice vyhrát ligu jako my. A výhra pro nás znamenala udržení prvního místa po podzimní části sezóny. Byl to vydařený zápas a jsem velmi rád, že se nám to povedlo.
Co bylo podle tebe klíčem k vítězství?
Motivace ve formě tataráčku a pivka po zápase. (smích) Pak myslím, že byly důležité první tři rychle vstřelené góly, co jsme dali, a naopak žádný nedostali. Od té doby jsme mohli hrát s větším klidem. Ve zbytku zápasu jsme si už jen hlídali vedení, ke kterému jsme přidali ještě další dvě branky.
Od jakého okamžiku jsi věřil, že tři body vás neminou?
Tak jistý to nemáš nikdy. Třeba co se stalo v Neurazech... Ale po poločase, kdy jsme neinkasovali a ještě jednu branku přidali, jsem doufal, že už to vyhrajeme.
Ty ses pod výhru připsal třemi vstřelenými góly. První jsi dal tvrdou střelou, druhý padl po hlavičce a ten třetí pak ve druhé půli, kdy jsi míč poslal špičkou kopačky podél padajícího brankáře. Jaké branky si nejvíce ceníš a proč?
Cením si každé branky, co vstřelím, ale asi nejvíc si cením té první. Byla to střela pro mě z větší dálky a krásně zapadla pod břevno. Ty zbylé dvě branky už byly jednodušší díky tomu, že mi to spoluhráči připravili skoro před prázdnou bránu.
Dá se říct, že to byl tvého pohledu nejlepší zápas sezóny?
Co se týče v počtu střelených branek tak URČITĚ. (smích)Jinak myslím, že podobně odehraných zápasů jsem měl letos více, jenom mi to tam tolik nepadalo.
Zbylé dva góly Chlumu dal útočník Martin Šlajs. Co bys k jeho výkonu řekl?
Je vidět, že po návratu z B týmu dělá maximum pro to, aby mohl hrát co nejvíce. Po posledním zápase doufám, že ho trenér v áčku nechá hrát dál. Je hodně pracovitej v osobních soubojích a zároveň může hrát na více postech. Jeho přihrávka na první gól byla ideální. S takovýmto hráčem je radost hrát.
Podzimní část nám skončila a Chlum se vyhřívá na prvním místě. Jak se to poslouchá?
Tak rozhodně dobře. Všem se hned líp hraje, když vyhráváš. Víc tě to baví a taky to baví fanoušky. Jsem rád, že začali chodit na zápasy ve větším počtu a dělají na Chlumu pěknou atmosféru. Myslím, že máme nejlepší fanoušky v lize.
Bylo to něco, co jsi před sezónou očekával?
Už minulou sezónu jsme nehráli špatně, takže jsem očekával, že budeme v první půlce tabulky. To, že jsme na samém vrcholu, je už jenom bonus. Důležité na jaře bude, abychom nepolevili a hráli dál, tak jak jsme odehráli podzimní část sezony.
Co je podle tebe hlavním důvodem, že se vám letos tak daří?
Udrželi jsme stejný tým jako minulou sezónu, a tak jsme už více sehraní. V kabině je dobrá parta, a když jsme už na začátku sezony několikrát neprohráli, tak nebyl důvod to měnit. (smích)
A na čem přes zimu naopak musíte zapracovat?
Určitě budeme muset zapracovat na fyzičce, té není nikdy dost. A pak myslím, že dáváme málo branek ze standardních situací, tam máme také ještě rezervu.
Nějaká slova na závěr?
Děkuju všem, kteří pro mě v anketě hlasovali a také svým spoluhráčům, protože bez nich bych takového úspěchu nedosáhl.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.