ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 13.kolo (IV. třída sk. B) Jaroslav Mareček (33) ze Mcel: Soutěž je hodně vyrovnaná, čeká nás hodně zajímavé jaro.

Jaroslav Mareček (33) odstartoval svou kariéru na Loučeni, poté strávil dorostenecká léta v Bobnicích a Krchlebech. V současnosti hraje na pozici stopera či předstopera v týmu aktuálního lídra tabulky TJ Mcely. Ve svém věku patří mezi zkušenější hráče v týmu a pro ostatní kluky je motivací. Nominován byl za bezchybný výkon v zápase proti Dlouhopolsku, kde pomohl svému týmu neinkasovat žádnou branku a Mcely si odvezly nakonec bod za bezbrankovou remízu. Díky Vašim hlasům poté vyhrál a stal se hráčem 13. kola. Redakce ho vyzpovídala a rozhovor najdete níže.

 

 

Jaroslav Mareček

Klub: TJ Mcely

Post: Obránce

Číslo dresu: 6

Oblíbené fotbalové kluby: AC Sparta Praha, FC Arsenal Londýn

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství hráče kola. Jaký to byl pocit, když jste zjistil, že jste vyhrál?
Pocit jsem měl z toho dobrý, byl jsem moc rád, že jsem se vůbec dostal do sestavy kola. Ale musím přiznat, že si jako nejlepší hráč kola nepřipadám.
Prozradíte, kdo Vám zasílal hlasy?
Posílali mi to spoluhráči z klubu, kteří zburcovali své známé, a pustili se do toho. Cílem všeho bylo hlavně, abych přispěl něco do klubové kasy, za což všem moc děkuji. (smích)
Historicky jste se stal prvním obráncem, který soutěž Hráče kola vyhrál. Jaký byl vlastně zápas v Dlouhopolsku z Vašeho pohledu?
Zápas v Dlouhopolsku bylo těžké utkání. První poločas jsme se vzájemně oťukávali a ve druhém poločase jsme byli o něco lepší a mohli jsme i vyhrát. Pro mě samotného, a teď nechci, aby to vyznělo nějak špatně, to nebylo těžké, protože kluci přede mnou obraně hráli super, a ode mě se čekalo jen abych to případně zametal, a moc práce jsem neměl, takže největší dík patří mým spoluhráčům.
Minulé kolo vyhrál Hráče kola Martin Hojsák také z Vašeho klubu, nyní se to povedlo Vám. Co na to říkáte? Dá se to vůbec nějak porovnat?
Já si myslím, že se to srovnávat nedá. Znovu jak říkám, já se necítím jako hráč kola. Martin minulé utkání proti Žitovlicím předvedl perfektní výkon, a prostě mu to utkání sedlo. Jeho vítěství bylo naprosto zasloužené. V tomto kole, které jsem vyhrál, byli na dalších dvou umístěních obránci, což také něco ukazuje. Poslední kolo prostě sedlo spíše obráncům na úkor útočníků. Ale útok a obrana se srovnávat nedají, protože každý má svůj podíl na hře týmu jako celek.
Podzimní část soutěže skončila, jak se budete připravovat na jarní část soutěže ?
Ta příprava bude standardní, zatím tedy jezdíme do haly jednou týdně, ale poté nás v lednu čeká klasická zimní příprava. Bude se převážně běhat, ale jinak se naše příprava moc neliší od ostatních klubů.
Mcely se aktuálně po podzimu staly půlmistrem celé soutěže. Plánují se do budoucna již nějaké změny na jaro, například posílení kádru?
Pro nás je to takové zadostiučinění za to, že se tomu věnujeme. Tři, čtyři roky vedení odvádí skvělou práci, máme mladý tým, skvělé zázemí. Umístění je skvělé pro nás a naše fanoušky. Posily máme nějaké vyhlédnuté, ale žádná jednání neprobíhají, hlavní prioritou není posilovat, ale kádr udržet pohromadě. Nyní ve Mcelích vše klape, máme konečně výsledky a všichni si to užíváme.
Nyní se otázkami vrátíme opět k Vám. Ve svém věku patříte v týmu k těm zkušenějším, projevuje se nějak Vaše role k ostatním hráčům?
(Smích) Tohle je zajímavá otázka. Když nebudeme počítat trenéra, tak jsem druhý nejstarší v týmu, a to mi je teprve 33. Máme mladý tým, plno perspektivních mladých hráčů, které se snažíme čím dál víc zapojovat. Jestli mám na kluky vliv? Tak to si nejsem jistý, já v kabině třeba něco řeknu, kluci mě vyslechnou, ale co si myslí to nevím. Jsou to mladí kluci a mají vlastní hlavu. No jestli je nějak motivuji více, tak to se jich musíte zeptat, to je spíše otázka na ně.
Bylo nějaké utkání, které se Vám v letošní sezóně nějak vrylo do paměti a jen tak na něj nezapomenete?
Tak to jsou dvě utkání - jedno negativně a druhé pozitivně. Negativně se mi vrylo do paměti utkání s Křincem, kde jsem neodehrál šťastné utkání, moc se mi to nepovedlo, nedal jsem penaltu a ještě jsem soupeři namazal na góla. Jinak pozitivně na mě zapůsobilo nejvíc utkání s Žitovlicema, nejen kvůli výkonu Martina Hojsáka, který dal šest branek, ale celkově jsme hráli super fotbal, dařilo se celému týmu i mě, a zápas jsem si moc užil.
Jak by jste zhodnotil podzimní část soutěže ( z hlediska postavení Vašeho týmu, postavení ostatních klubů, podle výsledků atd.)?
Překvapilo mě, jak je letos naše soutěž hodně vyrovnaná. Na špici je kolem šesti týmů, co se můžou porvat na jaře o postup. Bodová ztráta jednotlivých týmů je minimální. Naopak to ukazuje, jak letos IV.B soutěž je vyrovnaná a atraktivní nejen pro mě, ale i pro ostatní fanoušky. Čeká nás hodně zajímavé jaro, kdy se budou hrát každé kolo hodně zajímavá utkání a pořadí se může měnit každým kolem. Mcely se budou určitě snažit na jaře jít do každého zápasu a získat tři body, tak abychom dokázali postoupit, ale čeká nás ještě 13 zápasů a těžcí soupeři.
Naše redakce připravuje ideální jedenáctku celého podzimu. Kdyby jste si mohl zatipovat podle Vás, kdo by celkově vyhrál? Určitě Vás nějaké jméno napadne.
Já samozřejmě si myslím, že existuje jeden hráč, který v této soutěži vyniká, a to je Martin Hojsák. On je opravdu o kousek nad všemi fotbalisty. Ale chci říct, že v této soutěži hraje plno skvělých hráčů, například bych jmenoval Jirku Paula, který nedá žádnému útočníkovi kus prostoru. Nechci jmenovat další jména, protože bych na plno dobrých hráčů zapomněl, ale nade všemi těmito se přeci jen vyjímá Martin Hojsák. Přeci jen dokázal dát 20 branek a vede krále střelců. Rozhodne hlasování a uvidíme.
Závěrem bych se chtěl zeptat, zda-li sledujete web www.fotbalunas.cz a co na to říkáte?
Web je velmi zajímavý, všichni ho sledujeme. Je to velmi zajímavé, že i ve IV. třídě, která je označována jako "prales", existují tyto stránky, že si můžeme přečíst o výsledcích, o hráčích. Jsou vidět jednotlivé statistiky a hlavně každého potěší i nominace do hráče kola. Spousta lidí v naší soutěži díky Vám se může na to podívat. Za mě Vám tedy patří obrovský dík za to, že se tak staráte o tento web.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.