Změna postu mu nevadí, ale nejraději hraje na levém kraji zálohy. Hráč 13. kola Václav Frank.

 

Devatenáctiletý fanoušek Realu Madrid, který ovládl anketu o nejlepšího hráče 13. kola se 47% hlasů. To je hráč týmu TJ Předenice Václav Frank, který se z krajní zálohy přestěhoval na post středního obránce a svými výkony dokazuje, že hrát může kdekoliv. Naše redakce s hráčem udělala rozhovor a Vy si jej nyní můžete přečíst níže..

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Václave, nejprve bych Vám chtěl pogratulovat k ocenění hráče kola. Věděl jste, že jste byl v nominaci a jak jste se dozvěděl, že jste vyhrál?
Děkuji. Moc mě to potěšilo. To, že jsem v nominaci do sestavy kola, jsem se dozvěděl od jednoho ze spoluhráčů a byl jsem velmi příjemně překvapen. To platí i o tom, že jsem vyhrál. Samo sebou se hned někteří hlásili o nějakou tu lahvinku za hlasy a podobně. :)
Chtěl byste něco vzkázat svým fanouškům, kteří pro Vás hlasovali?
To, že mě rodina, spoluhráči, kamarádi a fanoušci podpoří tolika hlasy, díky kterým se stanu hráčem kola, mě ani přinejmenším nenapadlo. Tímto jim všem moc děkuji.
Kde jste s fotbalem začínal a jakými kluby jste prošel?
S fotbalem jsem začal právě v Předenicích, kde jsem se přihlásil do družstva žáků. Po několika odehraných sezonách za předenické žáky jsem byl dvě sezony na hostování ve Štěnovicích, kde jsem svoji žákovskou kariéru ukončil. Vrátil se zpět do Předenic a začal nastupovat v “B”'týmu a později i za “A“ tým, ve kterém jsem dodnes.
Když se ohlédnete za svojí kariérou, na co nejvíce vzpomínáte?
Nejspíš to bude právě minulá sezona. V Předenicích se hrála špička tabulky, na každém zápase spousta fanoušků a v kabině skvělá parta lidí, která je tam pořád. Jistě, někdy jsme také zaškobrtli a prohráli, ale předváděli jsme dobré výkony a hráli na pohled pěkný fotbal, o což se snažíme nadále.
Je za námi polovina soutěže a jste na šestém místě v tabulce, čekali jste, že budete výš, nebo je to optimální pozice?
Na začátku sezóny jsme si dali cíl, že se budeme chtít držet v horní polovině tabulky a uhrát za podzimní část dostatek bodů na to, abychom měli klidnou jarní část a nemuseli se strachovat z baráže. To si myslím, že se povedlo. Mohlo to dopadnout všechno jinak, ale v posledních zápasech nás trápila koncovka a následné góly z protiútoků. Když tyto chyby zlepšíme, tak si troufám říci, že se zase budeme pohybovat na špici tabulky.
Který soupeř byl nejtěžší, se kterým týmem se Vám hrálo nejhůř?
Našemu týmu se hraje hůře spíše proti týmům, které vyhrávají zápasy především bojovností a vůlí se o to porvat, ne že bychom ji my neměli. Přece jen se nám lépe hraje s fotbalovějším týmem jako je Chotěšov, i když to byl velmi těžký soupeř, kterému se přizpůsobíme a také hrajeme kombinačně, než dlouhé nákopy dopředu, které se v mžiku vrátí zpátky na naši polovinu hřiště. Za mě byl nejhorší zápas ve Vstiši, kde se hrálo právě jen nákop dopředu a všichni za ním.
Co plánujete na zimu, budete odpočívat a čekat až Vám zavolá trenér, že začíná zimní příprava, nebo budete chodit běhat nebo něco podobného?
Náš trenér by nás nejradši nechal běhat i v létě, kdyby na to nebylo moc horko. Na zimu se těší, protože je zastánce toho, že zápasy se vyhrávají fyzickou kondicí. Rozhodně budu odpočívat, ale zkusím se dokopat k tomu, abych se šel proběhnout po okolí. Reálněji však vidím tu možnost, až trenér zavolá. :)
Už jste měli s týmem ukončení první poloviny sezóny, bude Vás výhra něco ještě stát nebo se to do jara zapomene?
Dokopná už je sice za námi, ale věřím tomu, že tak jednoduché to mít nebudu a spoluhráči se o něco přihlásí, tak se mám na co těšit. :)
Máte nějaký fotbalový vzor?
Úplně vzor to není, ale rád sleduji Franka Lamparda a jeho genialitu na hřišti.
Jaký máte oblíbený klub?
Posledních pár let fandím Realu Madrid s Christianem Ronaldem v čele. Mám i další oblíbené kluby jako je Viktoria Plzeň a mnoho dalších.
Na jakém postu se Vám hraje nejlépe?
Na postu mi moc nezáleží spíše na soupeři. Hraji, kde je potřeba, ale přeci jen mám asi nejraději levý kraj zálohy, kde už poslední dobou moc nehrávám, protože mě trenéři stáhli do obrané řady.
Moc Vám děkuji za rozhovor a ať se Vám daří, jak ve fotbale, tak i v osobním životě.
Není zač. Také já Vám děkuji za rozhovor a spolupráci s webem fotbalunas.cz.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.