ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 14.kolo (IV. třída sk. B) Jan Řanda(26) ze Mcel: Rád bych si zahrál fotbal i v Kanadě.

Jan Řanda (26) začínal jako hráč v FK Loučeň, od srpna roku 2012 kope za Mcely. Má rád turistiku, odjíždí na rok do Kanady, kde si chce zkusit zahrát i hokej a fotbal, aby se udržel ve formě. Nominován byl za skvělý výkon v zápase proti Vrbici, kde pomohl svému týmu na pozici záložníka, zaznamenal dvě gólové přihrávky a Mcely si odvezly tři body za výhru 4:1. Díky Vašim hlasům poté vyhrál a stal se hráčem 14. kola. Redakce ho vyzpovídala a rozhovor najdete níže ( pozn. redakce: rozhovor byl pořízen až v neděli již po zápase se Záhornicema, jelikož Jan Řanda byl otvírat turistickou sezónu na Třeboňsku.)

 

Jan Řanda

Klub: TJ Mcely

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství 14. hráče kola. Byl jste výhrou překvapený? Víte, kdo pro Vás hlasoval?
Překvapený jsem byl, dozvěděl jsem se až po ukončení hlasování, že jsem byl nominovaný a že jsem vyhrál. Nevím, kdo pro mě hlasoval, ale asi to byli kluci z týmu.
V podzimní části jste moc na hřišti nebyl vidět. Čím to bylo?
Bylo to tím, že mám i jiné hobby, kterým je turistika. Kvůli tomu jsem nebyl ani na zápase se Záhornicema, protože jsem jel na Třeboňsko zahájit turistickou sezónu. A nyní jsem i vedení klubu a spoluhráčům oznámil, že odjíždím v červnu na rok do Kanady za cestováním a turistikou.
Jak se Váš tým připravoval na jaro, kdy se chcete poprat určitě o postup do III. třídy?
Chodili jsme hlavně do haly, kde jsme se scházeli takřka všichni. Hodně nám to dalo, protože jsme natrénovali hlavně taktiku. Vzhledem k tomu, že pracuji, tak jsem se účastnil podle možností.
Hned na začátku jste si zahráli v té chvíli s druhým týmem tabulky, co se Vám líbilo na vaší hře a kde myslíte, že máte převahu?
Vyzdvihl bych Martina Hojsáka, na něj nikdo nemá, se svou postavou si dá tělo a je těžké ho ubránit. Jinak se mi líbil stoper Vrbice, který měl vynikající centry do našeho vápna a byly velmi nebezpečné. Také si myslím, že jsme je převálcovali i trochu fyzičkou.
Aktuálně: Mcely vyhrály doma se Záhornicema, Dominik Fejér dával hattrick...co na to říkáte?
Já jsem moc rád, že se Dominik Fejér chytil, protože se mu teď gólově moc nedařilo, hlavně se vždy snažil nahrávat, takže mu hattrick přeji. Dominik je vynikající hráč, je rychlý. Moc se mu nelíbí hrát v záloze podle toho co mi Dominik říkal, radši hraje v útoku a nebo v obraně.
Jak se zápas vyvedl Vám osobně? Jak se Vám hrálo?
Měl jsem toho docela plné kecky, jelikož jsem byl od pátku do neděle každý den v práci a díky kolegovi, který mě zastoupil jsem mohl na zápas přijet. I když mě asi v 80. minutě trochu braly křeče,tak jsem byl docela spokojený, že si mi podařilo na dva góly přihrát, byl jsem rád, že jsem týmu pomohl. Trochu jsme se báli o výsledek, ale naštěstí se pak zlomil na naší stranu.
Připravujete se na zápas? Dodržení životosprávy atd..?
Za zábavou už moc nechodím, láká mě více turistika, takže životosprávu určitě dodržuji.
Jaké byly vaše fotbalové začátky?
Začínal jsem na Loučeni jako žák a tam se mi hrálo hodně dobře do dorostu. Pak jsem trochu experimentoval, mezi Lysou myslím, v Krchlebích se mi nedařilo, tak jsem se vrátil zpět na Loučeň za áčko, tam to také nebylo úplně ono, takže Mcely pro mě byla jasná volba, je tam suprové zázemí, kvalitní trávník, dostaneme pivo a klobásu a jsme rádi. O přestupu nepřemýšlím, pokud by mě kluci, až se vrátím z Kanady, zpátky přivítali, tak zas za ně rád půjdu hrát. V Kanadě bych si občas rád také na nějakém plácku zakopal. Fotbal mě baví, budu ho i v Kanadě vyhledávat, abych se udržoval ve formě a abych mohl Mcelům zas příští rok pomoc.
Web www.fotbalunas.cz už se dostává snad více do podvědomí. Jak působí na vás a co na ní říkáte?
Mě se to strašně líbí, čtu i rozhovory, je to hodně přehledné. Zároveň Vám chci poděkovat, že se o to takhle dobře staráte.
Děkuji Vám za rozhovor. Chcete ještě něco dodat závěrem?
Já děkuji svému mcelskému týmu, byli tam i nějaké rozepře, váhal jsem jestli zůstat, nakonec si mě tam nechali, jsem rád, že za ně můžu hrát, a jsem rád, že mi vyšli vstříc s mou cestou do Kanady a chtěl bych jim za to poděkovat. Děkuji i Vám, že se staráte o web www.fotbalunas.cz a doufám, že budete pokračovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.