ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Důležité je, aby mě fotbal bavil pravil Michal Šubert

Otázky jsme položili Michalu Šubertovi, jenž vsítil hattrick do sítě Závady.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den. Co říkáte na svou výhru v hlasování o hráče kola?
Dobrý den, v podstatě jsem vlastně věděl, jak to dopadne. Kluci z týmu mě informovali, že pro mě hlasují každou hodinu a já už věděl, že při takovém hezkém počasí, které v posledních dnech bylo, zůstanou raději doma a budou hlasovat. Všem Vám moc děkuj. :-)
Sledujete náš portál?
Váš portál fotbalunas.cz sleduji pečlivě. Jedním z důvodů proč na tuto stránku zabrouzdám je aktuálnost výsledků ihned po odehrání jakéhokoliv zápasu a přehlednost statistik hráčů. Ať už od vstřelených gólů, odehraných zápasů tak k samotnému hlasování hráče zápasu.
Bude Vás to stát něco v kabině?
V kabině jsou teď úplně jiné podmínky, než byly na podzim. Je vidět, že hráči do fotbalu dávají čím dál tím víc, tím myslím správný přístup a zodpovědnost na úkor zaměstnání a povinností. To, že jsem kapitánem týmu, nehraje žádnou roli. Každá sebevětší událost a úspěch v kabině něco stojí a stát bude. To k fotbalu patří a my si ten fotbal děláme sami. Jsem rád, že nás to baví a děláme radost jak nám hráčům tak fanouškům.
Jak hodnotíte první zápas v Závadě? Vedli jste 3:1, ale pak jste přestali hrát, a na konci jste málem přišli i jeden bod.
V Závadě jsme chtěli strašně moc vyhrát. Všichni měli dobrou náladu i chuť se o to první vítězství poprat. Zimní přestávka je přece jenom delší a proto se všichni těšili. My chtěli vzít všechny tři body, jenomže nás soupeř zaskočil již v prvním poločase. U balónu jsme byli pomalejší a chyběl důraz. Pak už se to zlepšilo a začali jsme být rychlejší a zodpovědnější. Doufal jsem, že za stavu 1:3 si tento výsledek pohlídáme a rozumně dohrajeme tento zápas vítězně. Soupeř naopak bojoval do poslední minuty a my se nechali ukolébat hrou domácích. Tomu napovídá i zasloužená remíza obou týmů. Výrazně nás podržel brankář Pelc, který nás zachránil od možné prohry.
Vy sám jste vsítil hattrick. Popište pro náš portál Vaše branky.
Jako útočník je dávat góly povinností. Já osobně beru každý gól jako svou výhru v tom, že můžu pomoci týmu. U prvního gólu jsem se dokázal odtrhnout od bránícího hráče a balón uklidit k tyči. U druhé branky jsem dostal přihrávku a před hranicí šestnáctky jsem vyslal technickou střelu na brankáře. Střela mi celkem sedla a já mohl slavit na 1:2. Třetí branku bych hodnotil jako skrumáž, ve které jsem se dobře zorientoval a vsítil na 1:3.
Nyní vás čeká první domácí zápas. A hned k vám zavítá lídr soutěže. Co od tohoto zápasu očekáváte?
Na zápas se musíme připravit. Už jen to, že Služovice mají výborný kádr a proto je lepší soupeře nepodcenit. Věřím, že trenér připraví vítěznou sestavu a vše na domácí půdě zúročíme.
Jaká byla zimní příprava?
Zimní přestávku jsme strávili převážně v nové komárovské tělocvičně, která nám nabídla více prostoru k trénování. Většina hráčů to kombinovala s kruhovým tréninkem, který probíhal celou zimu. Kladli jsme důraz na fyzickou a všeobecnou přípravu. Jak jsem již zmiňoval, zimní přestávka je delší a proto náročnější, ale všichni to zvládli a měli trpělivost.
Vzpomenete si ještě, kdy jste vsítil svou první branku?
Svojí první branku jsem dal právě v Komárově a to v družstvu mladších žáků, kde jsem začínal. Už si přesně nevzpomínám, ale dělal jsem všechno proto, abych byl co nejlepší. Spolu s mým spoluhráčem Josefem Srubkem jsme trávili na hřišti veškerý volný čas. Pořád jsme chtěli být lepší a lepší. Fotbal byl náš hlavní koníček a je jím dodnes.
Popište nám svou kariéru?
Jako fotbalista jsem začínal v klubu SK Komárov. Byl jsem mladší žák a učil se, jak se kope do míče. Poté to byl komárovský dorost a tam jsem vyzkoušel i jiný tým a to Krajskou soutěž dorostu v Hradci nad Moravicí. Za dva roky jsem se vrátil zpět do mateřského klubu. Zde jsem sbíral zkušenosti a pomalu začal koketovat s mužským fotbalem v 1B třídě. Velkou zkušeností bylo objevit se na střídačce natož v základní sestavě. Mezi největší zkušenosti patří angažmá mužů v týmu SK Moravan Oldřišov. Když jsem zde přišel, mužstvo hrálo Krajský přebor. Poznal jsem dost zkušených hráčů, kamarádů a měl jsem se od koho učit novým fotbalovým dovednostem.
Máte ambice hrát ve vyšší soutěži?
Chtěl bych říct, že pokud Vás fotbal chytne tak nepustí. Tím myslím, že ho hrajete pro radost a bavíte se jím. Vyšší soutěží se nebráním. Prioritou je u mě dobrý kolektiv a dobré vztahy. Klub SK Komárov toto splňuje a to mi i vzhledem k pracovním povinnostem vyhovuje.
Jak trávíte svůj volný čas?
Svůj volný čas se snažím trávit naplno. Jakmile mám volno v práci, vše směřuji ke sportu a přítelkyni. V zimě to jsou běhy na Lysou Horu. Začátkem tohoto roku jsem se začal věnovat Crossfitu. Když už je teď tepleji obuji kolečkové brusle a zamířím do Městských sadů v Opavě. S kamarádem Honzou Novákem s týmu rádi vyjedeme na delší projížďku na kole.
Blíží se Euro. Jak si myslíte, že dopadne naše reprezentace?
Na euro se už moc těším a naší reprezentaci budu moc fandit! Nemyslím si, že jsme až tak bez šance jak si většina fanoušků myslí. Doufám minimálně postup ze skupiny.
Díky za rozhovor.
I já bych chtěl poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali. Děkuji a přeji hezký den.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.