Pavel Boubal se vrátil do Zlivi. Snad dáme na podzimní část brzy zapomenout, přeje si

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Zlivský záložník Pavel Boubal zavzpomínal na podzimní působení v Bavorovicích, přiblížil aktuální odhodlání zlivského týmu zachránit se v soutěži a vyjádřil se třeba i o tom, co ho mrzí na hráčích, kteří nestíhají tréninky...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
První zápas po návratu k týmu, hned nečekaná remíza s lídrem a navíc hráč kola – povedený začátek, ne?
Do zápasu jsme šli s tím, že nemáme co ztratit a když každý necháme na hřišti maximum, tak můžeme třeba i překvapit. Každý to splnil a povedlo se. Hráli jsme dobře jako tým a snad to bude ten správný impuls do dalších zápasů. Za to, že jsem hráč kola, musím poděkovat především Julovi Szabovi, který mě za muže zápasu označil, i když si myslím, že jsme si to tentokráte zasloužili jako celek snad úplně všichni. Dík patří také všem, co mi posílali hlasy.
Na podzim jste hostoval v Bavorovicích, jak uplynulý půlrok hodnotíte? Jak jste sledoval trápení Zlivi?
Když jsem v létě přicházel do Bavorovic, tak jsem vůbec netušil, jak na tom budeme, tým se dával dohromady za pochodu. V prvním zápase se nám podařilo vyhrát s Novou Vsí a následně s obrovským štěstím na Slavii. Najednou začali přicházet hráči jako David Novák a další, naše hra šla nahoru a v týmu vládla spokojenost. Nečekal jsem, že bychom mohli uhrát devatenáct bodů. V Babech jsem byl opravdu spokojený, mám tam kamarády, kterým přeji pohodové jaro a co nejvíce bodů. Zliv jsem samozřejmě sledoval, když mi to čas dovolil, byl jsem na každém zápase, byly ale chvíle, kdy jsem vůbec netušil, co se s kluky děje. Například v Horní Plané jsem měl sto chutí dojít se převléknout a jít pomoci.
Co tedy bylo důvodem, proč se do Zlivi vrátit?
Jednoznačně situace, ve které se Zliv ocitla. I když jsem ještě začátkem března pořád nevěděl, kde budu hrát, tak u mě nakonec převládlo to, že Zliv opravdu na jaře pomoc potřebuje nejen ode mě, ale od každého zlivského hráče. Od začátku března jsem byl snad dennodenně v kontaktu se současným trenérem Martinem Tesařem a jediné, co mě mrzí, je, že se nám nepodařilo do týmu zapojit ještě více mladých hráčů, kteří de facto slíbili, že začnou, bohužel po několika trénincích jsme je neviděli.
Co máte ve fotbale za sebou?
Tak v jednatřiceti už toho mám za sebou určitě dost (úsměv). Většinu kariéry jsem strávil ve Zlivi, prošel jsem mládežnickými týmy Dynama. Pět let jsem kopal v Rakousku a půl roku byl na hostování v již zmíněných Bavorovicích. Doufám, že mám ještě něco před sebou…
Čekal jste, že na úvod proti Nemanicím vůbec můžete uspět? V jakém stavu je tým Zlivi po zimní přípravě?
Kdybych to nečekal, tak bych na to hřiště snad ani nešel. Do každého zápasu se musí jít s tím, že se dá uhrát dobrý výsledek. Každý zápas je jiný a tento výsledek bude, doufejme, povzbuzením do dalších těžkých zápasů, které nás čekají. A příprava? Jako už tomu je snad ve většině klubů, tak i ve Zlivi je s tréninky problém. Řada kluků přijíždí ze škol až v pátek večer, když se k tomu přidají pracovní povinnosti ostatních, tak to není moc valné. Spíš mě mrzí, že kluci, i když nestihnou trénink, tak pro sebe nic neudělají a jsou schopni vlézt do zápasu z voleje.
Vrátil jste se vy, naskočil i Vadim Rys a další nová jména. Myslíte, že Zliv bude hrát na jaře jinou roli než na podzim?
Věřím a zároveň si přeji, aby tomu tak bylo a když se nám budou na jaře vyhýbat zranění, tak si prostě myslím, že to bude dobré. V týmu jsou dobří fotbalisté a konečně se tak trochu nakombinovala zkušenost s mládím a snad nám to bude vyhovovat. Po dlouhé době se vrátil Vadim Rys, který bude určitě vepředu přínosem, už jen svými zkušenostmi Zlivi pomůže. Dále přišli mladí, Uchytil, Remiáš, Hrdlička a i ti ukázali, že mají týmu co nabídnout. Snad to bude i nadále pokračovat a budeme mít radost z předvedené hry a na podzimní část dáme brzy zapomenout.
Na soupisce Zlivi je i další Boubal - Jiří, ale ten už nějakou dobu nenaskočil. Je to váš příbuzný? Jak to s ním vypadá?
Jiří je můj bratranec, na podzim odehrál pár zápasů a poté si poranil koleno. Hned jak jsem se vrátil z Bavorovic, tak jsem mu volal a on mi přislíbil, že teď má bohužel hodně práce, ale že se v létě vrátí, věřím mu… Dále chci věřit, že se v létě vrátí kluci, které se v březnu nepodařilo nějakým důvodem dotáhnout do konce. Určitě očekávám příchod Radka Hanouska z Bavorovic (úsměv). Rád bych ve Zlivi viděl jako trenéra Jardu Huleho.
Teď vás čeká Planá, kde můžete stejně jako proti Nemanicím jen překvapit. Tak co, překvapíte?
Do Plané pojedeme s tím, že nemáme co ztratit, ale když navážeme na výkon s Nemanicemi, můžeme potrápit i Planou. Určitě to bude těžké utkání, protože hráči jako Pitrsové a Řehy převyšují soutěž jako je B třída. Budeme se jim určitě snažit zápas znepříjemnit a třeba je překvapíme jako minulou sezónu, kdy jsme si odvezli šťastné vítězství 2:0. I bod by byl pro nás velmi cenný.
Pracujete v sázkové kanceláři, tak jaké byste v současné situaci a pro jaké týmy vypsal kurzy na vítěze soutěže a jaké na sestup? Koho na tato místa tipujete?
Kurzy bych si vypsat netroufl. O postupu se myslím rozhodne mezi Planou a Nemanicemi, oba mají kvalitu hrát A třídu, k postupu mají blíže Nemanice, přeji ho Plané. Sestup nepřeji nikomu, sestoupit někdo musí, záleží na divizi, kolik mužstev to bude. Jmenovat nebudu, doufám jen, že to Zliv nebude.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.