Odchovanec rokytnického fotbalu Martin Goňa je rád za šanci, kterou dostal v divizním FC TVD Slavičín

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole zlínské 1.B. třídy skupiny B a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Podruhé za sebou v naší anketě vyhrál fotbalista slavičínské rezervy a dalším vítězem je Martin Goňa. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V úvodu gratulace k hráči kola, co Tě to bude v kabině FC TVD stát, navíc jsi dal hattrick?
Tak předem bych chtěl poděkovat Vám i všem, kteří mi poslali hlasy. Jelikož jsem měl v neděli narozeniny, tak počítám s tím, že to nebude levné a sečtou mi to kluci jak v A mužstvu tak i B. A ještě bych rád upřesnil, že jsem dal góly pouze 2, nerad bych ošidil Jirku Veleckého o hattrick.
Tvůj výkon podle fotbalových expertů v Hrádku s Tlumačovem byl výborný, jak ho hodnotíš sám a také výkon Vašeho týmu?
Se svým výkonem jsem byl poměrně spokojený, podařilo se mi vsítit 2 branky a navíc jsem přidal i nějakou tu nahrávku. K týmovému výkonu netřeba slov, takový zápas jsem ještě nezažil. Myslím, že to byl podařený zápas od všech hráčů.
Kde jsi začínal s fotbalem a jaká je zatím Tvoje kariéra a kdo Tě trénoval a na které spoluhráče a trenéry nejraději vzpomínáš?
Předem bych chtěl říct, že bych nerad jmenoval trenéry. Myslím, že každy trenér má něco do sebe, tak bych nerad na někoho zapomnel.Se svou fotbalovou kariérou jsem začínal v Rokytnici, odkud jsem šel do přípravky Slavičína, kde jsem hrál do starších žáků. Poté jsem hrál asi sezónu v Brumově, odkud jsem se opět vrátil, už do mužské kategorie Rokytnice a střídavě hrál za dorost Slavičína. Nakonec o mě projevil Slavičín zájem a postupně jsem se přes B-mužstvo probojoval i do širšího kádru Áčka, kde jsem na jaře začal nastupovat pravidelně.
Jak se Ti hraje se svými spoluhráči, koho považuješ za největší tahouny Slavičína?
Přes zimní přestávku prošlo kabinou A-týmu mnoho hráčů, dokonce si první týden někteří neměli kam sednout, ale jak už to tak bývá zůstalo nás na sezónu pro dvě mužstva opět málo. Za největší tahouny u A mužstva považuji zároveň ty nejzkušenější, kterými jsou Pepa Lukaštík, Peťa Švach, Pavel Elšík, nebo Ondra Školník. U B-mužstva bych za největší tahouny považoval opět zkušené harcovníky, kterými určitě jsou Radek Bureš, Tomáš Švach, ale i Broňa Fojtík.
Co Tvoje další zájmy, kromě fotbalu a práce, komu fandíš a kdo je Tvým fotbalovým vzorem?
Mezi mé další zájmy bych zařadil především turistiku, občas si zahraju hokej a to je tak vše, moc toho kromě fotbalu nedělám. Můj oblíbeny tým je Real Madrid. Můj nejoblíbenější hráč a zároveň můj vzor je aktuální trenér Realu Zinedine Zidane.
Jak hodnotíš dosavadní kola, kdo Tě nejvíc ze soupeřů překvapil a co říkáš na Vaše postavení v tabulce?
Abych pravdu řekl, moc tabulku nesleduji a soustředím se hlavně na nás. Momentálně jsme na tom hodně špatně a potřebujeme dál vyhrávat. Doufám, že nás tato výhra nakopne. Spíše sleduju dění okolo A týmu, kde se nám na jaře daří a jeste jsme neprohráli.
O víkendu hrajete na Veselé, to bude asi těžký protivník, i když poslední kolo jen remizovali v Lukově a předtím podlehli doma vysoko Přílukám?
Pro nás je momentálně každý zápas důležitý.Tento zápas bude ale jeden z nejdůležitějších. Poslední střetnutí Veselé a Lukova pro nás dopadlo nejlépe jak mohlo, tedy remízou. Pro nás je nevýhodou, že A-mužstvo hraje v Nových Sadech ve stejný čas. Uvidíme jak se rozhodnou trenéři.
Jak se Ti líbí náš nový portál o nižších soutěžích, od tohoto týdne zde jsou i statistiky jednotlivých hráčů, branky, karty, střídání - co by jsi ještě vylepšil na portálu fotbalunas.cz
Určitě je to výborný nápad. Myslím, že o nižší soutěže je pořád velký zájem. Já osobně stránky sleduji po každém zápase, vždy se dozvím to, co potřebuji. Konečně jste přidali i statistiku vstřelených branek, takže se alespoň můžu podívat jak na tom jsem. Stránky jsou přehledné a myslím, že momentálně není potřeba něco vylepšovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 21 53:13 52
2 SFK Elko Holešov B 21 63:31 42
3 SK Březnice 21 50:47 37
4 TJ Sokol Veselá 21 65:47 36
5 SK Tlumačov 21 41:36 36
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 25
2 Josef Křenek 21
3 Jakub Chudárek 18
4 Jan Večeřa 14
5 Jakub Prchal 13
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 68 54,0% 1
2 Libor Adamik 58 55,2% 0
3 Ladislav Beran 51 49,0% 0
4 Jiří Kadlík 51 49,5% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku