ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 16.kolo (IV. třída sk. B) Michal Hojsák (22) ze Mcel: Jsem Mcelák a Mcelákem zůstanu.

Michal Hojsák (22) začínal v Jíkvi, poté si prošel mládežnickými výběry Loučeně a Polabanu Nymburk, než zakotvil ve svém současném týmu TJ Mcely. Krajní obránce, který si nominaci vysložil za skvělý výkon v zápase proti béčku Běrunic, kde se nakonec jeho tým radoval z těsné výhry 2:1. Díky Vašim hlasům vyhrál a stal se hráčem 16. kola. Redakce ho vyzpovídala a rozhovor najdete níže.

Klub: TJ Mcely

Post: obránce

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Předem bychom Vám rádi pogratulovali k výhře hráče 16. kola na našem webu www.fotbalunas.cz. Sledujete náš web?
Ano, sleduji. Občas se na něj podívám, i když ne pravidelně. Když je možnost, tak určitě.
Získal jste docela dost hlasů. Víte, kdo pro Vás hlasoval? Hlasoval jste i Vy sám pro sebe?
Pro sebe nikdy nehlasuji. Jako vím, že pro mě hlasovali kluci z týmu, protože si přáli, abych vyhrál.
V sestavě 16. kola byl s Vámi nominován i Váš bratr Martin. Pro koho hlasoval Váš brácha? Jak jste to měli v rodině rozděleno?
Co jsem slyšel, tak pro mě hlasoval jedním hlasem. Jinak on sám už moc nehlasuje, jelikož se mu už povedlo hráče kola vyhrát, tak spíše jde o to, aby to vždy vyhrál nějaký nováček, který to poté v týmu musí zaplatit, většinou ostatní kluky z týmu musí v hospodě pozvat na kolečko panáčků.
Do sestavy Vás nominoval Váš trenér za výkon v zápase proti Běrunicím. Byl jste nominací překvapen? Potěšilo Vás to?
Docela jsem byl překvapený, protože si myslím, že by si to zasloužil Dominik Bartoš (náš brankář), který chytil pět velmi nebezpečných střel. Neříkám, že jsem hrál špatně, ale on nás hodně podržel.
Další otázkou bychom se rádi vrátili zpět k utkání v Běrunicích, kde se podle diváků hrál velmi pěkný fotbal na IV. třídu. Jak se hrálo Vám?
Byl to takový pro nás netradiční čas, ale postavili jsme se tomu docela dobře. Byl to pro nás velice důležitý zápas, protože jsme věděli, že budeme hrát na půdě soupeře, který bude posilněn o hráče z A-týmu, takže jsme do toho dali maximum a povedlo se to.
Ve stejném týmu hraje s Vámi Váš bratr Martin. Panuje mezi Vámi nějaká sourozenecká rivalita?
S bráchou mezi sebou nijak nesoupeříme. Brácha je skvělý hráč, který dominuje celému fotbalu ve IV. třídě, v naší soutěži. Má přednosti v podobě výšky a techniky, protihráči ho těžko ubrání, o čemž vypovídají i jeho statistiky, když vede střeleckou tabulku a pravidelně se dostává do sestavy kola, to myslím, že mluví za vše.
Nyní hrajete na pozici obránce. Hrával jste vždy na tomto postu, nebo jste hrál i někde jinde?
Já jsem si vyzkoušel plno postů, hrál jsem středního zálohu, útočníka - toho bych chtěl hrát. Potom jsem hrál i krajního záložníka, stopera, předstopera, akorát golmana jsem ještě nezkusil. (smích)
Když jste zmínil, že jste nastupoval i v útoku. Zahrál jste si někdy společně s bratrem v útoku? Jak se Vám s ním hrálo?
Ano, zahrál. Brácha je takový nerváček, když nedostane nahrávku, tak na každého křičí, a to se mi moc nelíbí, protože takhle by tým neměl fungovat. Ale brácha je z našeho týmu nejlepší, takže mu to vždycky nějak promineme, po zápase si dáme pivko a panáka a neřešíme.
Jaké byly Vaše fotbalové začátky? Šli jste společně s bráchou?
Je to hodně podobné, začínal jsem v Jíkvi za přípravku, poté jsem byl na Loučeni, kde jsem prošel žáky a dorostem. Do chlapů jsem už pak nechtěl, protože jsem se chtěl hrát ve Mcelích, aby tady byla nějaká kultura, aby se tady prostě něco dělo. Máme tady i další spolky - hasiče a Červený kříž.
Účastníte se ve Mcelích nějakých dalších spolků?
Jsem dobrovolný hasič.
Věnujete se ještě nějakým dalším koníčkům a jinému sportu kromě fotbalu a hasičů?
Máme to s bráchou podobné, chodíme pravidelně na fitness, jezdím moc rád na kole.
Jak se před každým zápasem motivujete k výkonům? Co Vám pomáhá k podání dobrého výkonu?
Motivuji se před zápasem tak, že si zajdu na pivo. (smích)
S tím souvisí další otázka. Jestli dodržujete nějakou životosprávu před zápasem?
Moc ne, nedodržuji ji. Před zápasem si na pivo v klidu dojdu, neznamená to, že bych seděl doma, šel brzo spát a nikam nešel.
Máte nějaký svůj talisman pro štěstí, který si s sebou berete do kabiny?
Žádný talisman nemám, nic takového si nenosím.
Jste na hřišti kliďas nebo nervák?
Já s tím problém nemám, já jsem kliďas. To, co zapíská rozhodčí, prostě neodmlouvám, žádné výkřiky jako má brácha. Protože vím, že to stejně neovlivním. Držím jazyk za zuby, akorát nesnáším, když na mě někdo křičí.
Jaké máte fotbalové ambice? Uvažoval jste o případném přestupu do jiného týmu?
Vedeme tabulku o 7 bodů, rádi bychom postoupili do třetí třídy, protože Mcely už třetí třídu hrály. Rádi bychom fotbal ve Mcelích posunuli dál. Jinak přestupovat nikam jinam nechci, protože jsem Mcelák a zůstanu Mcelákem.
Dnes Vás čeká zápas s Vestcem. Trenér nám prozradil, že pokud by jste prohráli, tak rezignuje na svůj post trenéra, jelikož dlouhá léta působil jako hráč právě ve Vestci, je to pro něj srdeční záležitost. Je to pro Vás nějaká odpovědnost?
Já si myslím, že to bude jednoznačné. Budeme hrát na jednu bránu a chtěli bychom do poločasu dát co nejvíce branek, aby si zahráli i ostatní kluci, co normálně sedí, aby měli možnost se také prosadit.
Věříte, že se Vám podaří na konci sezóny postoupit?
Ano, tomu věřím, že postoupíme.
Jaký je Váš oblíbený fotbalový klub a Váš fotbalový vzor?
Pro mě to je Real Madrid a líbí se mi, jak hraje Cristiano Ronaldo. Jeho styl hry, je to sice takový frajírek, ale už něco dokázal.
Děkujeme za rozhovor. Chtěl by jste něco dodat či říct závěrem?
Chtěl bych Vám poděkovat, jak udržujete ty stránky a staráte se o soutěž. Je super, že děláte rozhovory, je to něco nového pro fotbal.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.