ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Do týmový kasy asi něco přibude, říká po gólové radosti útočník Kotyza

Útočná mladá krev, veledůležitý žolík nebo snajpr s instinktem zabijáka. Tak nějak lze charakterizovat osmnáctiletého Ondřeje Kotyzu. Ofenzivní lídr vambereckého dorostu pomalu začíná pronikat i do A týmu a je v něm hodně vidět. Do utkání proti Lukavici naskočil z lavičky a po šesti minutách na hřišti vsítil rozhodující druhý gól. Zaslouženě se tak stal podle hlasování fanoušků Mužem 17. kola. V rozhovoru prozradil, kdo ho přivedl k fotbalu i to, co považuje za svůj dosavadní největší úspěch. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V kolika letech jsi začínal s fotbalem a kdo tě k němu přivedl?
Fotbal jsem začal hrát v 9 letech a přivedli mě k němu kamarádi.
Na zelených trávnících se proháníš už devět let. Co považuješ za svůj dosavadní největší fotbalový úspěch?
Můj největší fotbalový úspěch bylo asi vítězství ve finálovém turnaji krajského poháru ještě v kategorii starších žáků. Výhru na penalty ve finále a následnou cestu autobusem domů jsme si užili.
Vzpomeneš si na utkání, které se ti za tu dobu podařilo nejvíc? Ať už herně nebo gólově.
V dresu rychnovského dorostu se mi povedlo dát dva góly v utkání na Slavii HK. Toto utkání pro mě bylo opravdu skvělé.
Přestože je ti teprve osmnáct, už delší dobu nakukuješ i do A týmu. Jak tě přijali v kabině? A můžeš starším hráčům tykat, nebo si vykáte?
Kluci z týmu mě přijali v pohodě,snaží se mě podpořit, když se nedaří, a téměř se všemi si tykám. Jedinou výjimkou je legenda vambereckého fotbalu Jiří Kotýza. :) Občas musím pomoct donést nějaký ten balon nebo lahve s pitím, ale to je u těch nejmladších normální.
S kým si v mužstvu nejvíc rozumíš?
V kabině si nejvíc rozumím s našim kapitánem Míšou Šromem, díky kterému zřejmě teď vzniká tento rozhovor. :)
O víkendu jsi za první mužstvo Baníku dokonce vstřelil branku. Jak gólová situace vypadala z tvého pohledu?
Milan Ponikelský mě výborně našel ve vápně, já si balón zpracoval a střela naštěstí zapadla přesně k tyči.
Taková trefa si určitě zaslouží příspěvek do týmové kasy. Prozradil ti už někdo jeho výši?
Zatím nic nepadlo, ale asi se tomu nevyhnu. :)
Lukavice ještě před 17. kolem vedla tabulku a pro Vamberk určitě byla nepříjemným soupeřem. Co bys vyzdvihl na její hře?
Lukavice určitě nebyla lehkým soupeřem. Mají v kádru zkušené hráče, na podzim jim to hodně šlo. Ale teď na jaře to zatím není ono, my toho dokázali naštěstí využít.
Baník se díky vítězství vyhoupl na vedoucí příčku, kde přeskočil právě svého minulého soupeře. Čím to je, že to tvému týmu na jaře zatím tak šlape?
Baník přes zimu posílil mužstvo, výborně chytá náš gólman Vlasta Hlach. Ale jsou za námi teprve tři utkání, takže uvidíme.
O víkendu hrajete s Českým Meziříčím, které je na opačné straně tabulky. Jak se na soupeře připravit, abyste získali povinné tři body?
Musíme hrát stejně jako doposud a ještě se zlepšovat. Mně se tohle utkání bohužel kryje se zápasem dorostu, ale věřím že to budou pro Baník další tři body.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.