ROZHOVOR S HRÁČEM 17. KOLA - Martin Fortner:"V Jabkenicích je krásné hřiště, super parta a skvělí lidé."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal zkušený obránce Jabkenic Martin Fortner, který se v minulém zápase přičinil jednou brankou k vítězství 3:1 nad rezervou Horek. Následné hlasování o hráče kola s přehledem vyhrál a my Vám teď přinášíme s Martinem zajímavý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství ankety o hráče kola, mohl byste v krátkosti popsat Vaši fotbalovou kariéru?
Děkuji, tímto bych chtěl poděkovat všem fanouškům a fanynkám, kteří mi poslali hlas. Nejvíce mě potěšilo, že mně, zarytému sparťanovi, poslal hlas selský slávista ze Žerčic:-). Jude, díky :-). Ale k mojí kariéře, začínal jsem v šesti letech v Luštěnicích, ještě v žácích jsem přestoupil do Rejšic a zde jsem byl asi do 20 let. Poté následovala epizoda v HK Strašnov, poté na nějakou dobu odpočinek od fotbalu. Pak opětovně v Rejšicích a teď druhým rokem v Jabkenicích, kam jsme přestoupili jak tři mušketýři z Rejšic s Michalem Boháčkem a Jardou Zvěřinou, po půlroce nás ještě z Rejšic doplnil d´Artagnan Honza Šedina :-). Docela mě mrzí, že jsem nepřestoupil do Jabkenic už dříve, protože je zde krásné hřiště, teď předělané kabiny, super parta a skvělí lidé. No ještě aby nebyli, když půlka Jabkenic je moje příbuzenstvo :-). Zdravím do Jabkenic babičku, tety, strejdy, sestřenice, bratrance a zbytek příbuzných :-). A všechny ostatní taky, jste fajn :-). Ale abych se vrátil k fotbalu, věnoval jsem se ještě malé kopané, ve které jsem se stal v Milovicích dvakrát mistrem ligy.
Hráči Jabkenic se v sestavě kola moc neobjevují, když už se ovšem objeví, většinou je z toho vítězství. Sledujete v kabině sestavu kola pravidelně?
Myslím, že náš tiskový mluvčí Martin Kubín to sleduje pravidelně, ostatně on mě informoval, že jsem v sestavě kola s velkým náskokem. A když jsem vyhrál, tak mě samozřejmě hned upozornil, že mě to bude něco stát. I když si nejsem vědom, že v našem sazebníku to je ohodnoceno. Třeba pokutu za sex s protihráčem byste tam našli, ale za hráče kola asi ne :-).
V minulém kole jste zaznamenali veledůležité vítězství s rezervou Horek. Cítili jste již před zápasem, že by to tentokrát mohlo vyjít?
My jdeme od začátku jara do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát. Zatím jsme v žádném zápase vyloženě nepropadli, ale bohužel, nedáváme góly ani z těch nejvyloženějších šancí. Proto jsem rád, že to tam klukům spadlo a že to tak snad bude pokračovat i v dalších zápasech.
V poločase jste prohrávali 0:1. Probíhala v kabině nějaká bouřka, nebo čím si vysvětlit váš zlepšený výkon v druhé půli?
Tak určitě :-). První poločas byl nejhorší, co jsme na jaře odehráli. Horky nás přehrávaly a my jsme byli rádi, že jsme o přestávce z toho kolotoče slezli :-). Každopádně jsme si řekli, že musíme zabrat, makat jeden za druhého, začít přesněji kombinovat, a ono to najednou šlo. I když i Horky měly šance, ale nás podržel gólman Mařena, který měl o čarodějnicích kvalitní přípravu na zápas :-). Asi mu takové soustředění naordinujeme před každým utkáním :-). Ale to by mě asi sestřenka nepochválila. Viď, Věruško?:-)
Vy jste přidával branku na 3:1. Dokázal byste ji popsat?
Nádherný gól, kdyby to někdo natočil, tak by to byl Gól roku:-). Míra Staněk rozehrával přímý kop z kruhu na půlce hřiště. Všichni hráči šli na levou stranu šestnáctky a já jsem zůstal se dvěma soupeři napravo. Miras poslal krásný balon na mě, já jsem vyskočil asi metr do výšky nad oba protihráče a kladivem jsem zatloukl balon pod břevno :-).
Příští zápas vás čeká těžký zápas ve Zdětíně. S čím do zápasu půjdete?
Do zápasu půjdeme s tím, že nemáme co ztratit. Každopádně posílený Zdětín je asi někde jinde než my, ale nedáme svou kůži lacino a 1:0 vyhrajeme :-).
Vítězstvím v minulém kole jste si vytvořili tříbodový náskok na poslední Pěčice. Věříte teď více v záchranu soutěže?
O záchraně soutěže vůbec nepochybujeme. Opravdu teď nehrajeme špatný fotbal, myslím, že se nebude rozhodovat jenom mezi námi a Pěčicemi. Bude namočených ještě více mužstev. Už se těším na duel s Žerčicemi, na které jsme se bodově dotáhli. V kuloárech se říká, že na zápas s námi speciálně připravují staronového brankáře Tomáše Křovinu, který se určitě bude chtít předvést v nejlepší formě :-). Pěčice zase mají tu výhodu, že mají A mužstvo v 1.B třídě a když to budou chtít zachránit, tak to doplní hráči z Áčka. A že takto doplní mužstvo v zápase s námi o tom vůbec nepochybujeme, udělaly to už na podzim. Je to derby a oni budou chtít za každou cenu vyhrát. Myslím, že u nás vypíše speciální prémie náš sponzor Jeřáb Matějka :-).
Jak těžké je ve vašem věku stíhat protihráče klidně o dvacet let mladší? Jakým způsobem se stále udržujete fit?
To je úplně jednoduché, musíte si pořídit mladou manželku :-). Ale ne, jak říká Jindra Holický, trenér Čisté: "Už jsem starej č......". Ale člověk se musí pořád hýbat, aby se udržoval. Občas si jdu zaběhat, občas proženu kolo. S klukama z práce si jednou za čas zahrajeme badminton, squash, nebo tenis. Mám sedmiletého syna, takže hraju fotbálek i s ním. Rád sportuji, abych pak mohl posedět s panem Radegastem:-). Každopádně byla dobrá zimní příprava, kterou naordinoval trenér Philip Guardiola Dhedina (trenér Jabkenic). Něco jsme naběhali v Jabkenicích v Oboře (všem doporučuji pohyb v krásné přírodě), něco v Nepřevázce na okruhu, takže je z čeho brát. Když člověk vidí na hřišti jabkenickou legendu Romana Nekolu, jak vydrží lítat po hřišti celý zápas, tak se musí snažit taky. Ale on je vlastně jen asi o pět let starší než já, takže to je pořád taky mlaďas :-).
Poslední otázka míří na náš portál. Jak často ho sledujete a co říkáte na jeho tvorbu?
Když jsem vyhrál, tak je určitě super :-). Ale vážně, je to dobrý web, který popisuje fotbal na vesnicích. Jen tak dál, synci:-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.