Filip Rokůsek z Netolic: Ještě se budeme snažit v tabulce dostat výš

Hráč kola, netolický záložník Filip Rokůsek se už těší, až budou mít Netolice tuto sezónu za sebou. Pro příští rok ale věří, že budou útočit v tabulce na úplně jiné pozice...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V sezóně jste zatím přispěl Netolicím pěti góly. Je to pro vás dobrá bilance?
Určitě jsem rád za tento výsledek a kdyby všechny mé góly byly vítězné, byl bych ještě spokojenější. Doufám, že ještě nějakou branku do konce sezony přidám.
Celkově ale asi s postavením týmu spokojeni nejste, že?
Spokojenost v letošní sezoně určitě nepanuje, ale budeme se snažit ještě získat nějaký bod, abychom se dostali v tabulce ještě o trochu výš.
Asi se nepletu, že už byste sezónu měli nejraději za sebou… Kde vidíte hlavní příčinu, že se vám po pádu z I.A nedaří pohybovat v horních patrech tabulky?
To se rozhodně nepletete, každý bude rád, že už bude sezona za námi a věříme, že v podobě záchrany a my na tento fotbalový ročník rychle zapomeneme. Vím, že máme kvalitní hráče a dobrý tým, ale bohužel nás letos hodně trápila častá marodka.
Jaký bude cíl pro sezónu příští?
Určitě nebudeme chtít hrát na chvostu tabulky a opakovat tak letošní rok, ale doufám, že budeme bojovat o přední příčky. Nejlépe o postup.
Po Řehořovi jste druhým hráčem Netolic, který anketu vyhrál. Sledoval jste hlasování?
Řekl bych, že Myšák si to vyžral až až, takže bude určitě rád, že to odskáče ještě někdo jiný. Především obrovské nadšení bude v kabině, že tam opět někdo přispěje soudkem piva. Já jsem hlasování nesledoval, protože pracuji v zahraničí a celý týden jsem bez internetu, jsem tak závislý na zprávách od kamaráda, který mi naposledy psal, že jsou kluci nezastavitelní.
Pracujete v Německu – jak se dá skloubit fotbal a práce v zahraničí? Stíháte tréninky?
Bohužel se to skloubit nedá, protože v neděli odjíždím a vracím se domů ve čtvrtek. Takže úterní tréninky jsou pro mě passé, ale páteční se snažím vždy stíhat a tam všechno dohnat.
Když už jsme u Německa – koho favorizujete na letošním Mistrovství Evropy?
Já osobně favorizuji právě Němce, ale myslím, že i Španělé zabojují a budou chtít získat ten zlatý hattrick. Na ME jede hodně kvalitních týmů, takže je těžké říci, kdo vyhraje. Nechme se překvapit.
A když vezmeme kabinu Netolic – je tam více sparťanů, nebo slávistů?
Myslím, že v kabině je to tak napůl. Já se spíš přikláním k sešívaným, ale v lize fandím Plzni.
Jaké jsou vaše koníčky?
Určitě to bude fotbal, ale také lyžování a občas s kamarády posezení u piva... Tak i proto ta Plzeň.
Jaký nejlepší zážitek s fotbalem byste vypíchl?
Nejlepší fotbalový zážitek pro mě byla loňská návštěva Audi Cupu v Allianz Areně v Mnichově.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.