ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 20.kolo Liberecký | Česká Lípa | Okresní přebor , 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Miloslav Vokolek z týmu TJ Slavoj Dubá! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vraťme se k poslednímu utkání, kde jste porazili hosty z Dolní Libchavy. Jak byste vy zhodnotil tento zápas?
Co se první půle týče, tak tu jsme odehráli výborně, protože nám vše vycházelo a navíc jsme stihli dát soupeři tři branky do šatny. Ta druhá půle už byla jiná. Docela jsme se spokojili s výsledkem a soupeř na nás začal vyvíjet tlak a než jsme se ve druhé půli pořádně rozkoukali, tak už to bylo 3:2. My jsme ovšem zápas nepustili a na konci jsme pojišťovali výsledek na 4:2.
Proč si myslíte, že jste byl znovu zvolen nejlepším hráčem kola? Pravda je, že jste hostům nastřílel tři góly...
Ano to je pravda, že jsem dnes dal hattrick, ale také mi nejspíše pomohla i asistence na ten čtvrtý gól, takže jsem byl nejspíše zvolen i proto, že jsem byl u všech branek.
A máte před sebou ještě nějakou metu, na kterou byste chtěl dosáhnout?
Já už žádný cíl ani strop nemám. Naopak, chci si to v poklidu dohrát tady v Dubé a užít si to, jak to jen půjde.
Takže by vás žádný tým ani nemohl zlákat?
Určitě nemohl. Jak jsem říkal v minulém rozhovoru, nějaké ty klubové štace jsem si odbyl v Lípě a v Jablonci a teď už nepřemýšlím nad tím, že bych se stěhoval jinam.
Dobrá. Mimochodem na postu útočníka jste hrál vždy?
Dříve jsem hrával v záloze, protože jsem byl běhavý a v kondici, ale poté přišlo to zranění kolene. Díky tomu bych si asi ještě netroufl na běhání od brány k bráně, takže zatím hraji v útočné linii, abych se zocelil a nabral zpět všechny dispozice pro hraní v záloze. S těmi koleny mám potíže pořád, takže na to musím určitě opatrně.
Čili po zranění se rozehráváte v útoku, kde nyní střílíte gól za gólem...
(smích)...Vypadá to tak, ale jak říkám, je zapotřebí na to jít pomalu a pořádně nabrat kondičku, aby to v té záloze zase šlo jako dříve. Za góly jsem samozřejmě rád.
Vaše příprava na utkání? Máte nějaký rituál?
Přiznám se, že rituály žádné nemám. Jinak se s týmy připravujeme stále stejně a to tak, že se hodinu před utkáním sejdeme, pořádně se rozcvičíme a také si něco řekneme v kabině, jak bychom v zápase měli hrát a tak dále. Klasika.
A naopak po zápase?
Po zápase většinou chodíme do hospody na pivo, kde probereme celé utkání. Teď začíná léto, takže když je krásné počasí tak chodíme častěji, nebo si koupíme basu a jsme venku. Něco si také ugrilujeme. No, znáte to.
Jak hodnotíte český fotbal jako takový? Nedávno se třeba v Příbrami řešila kauza „opilý rozhodčí“…
Po dlouhé době jsem koukal na zprávy a zrovna jsem měl to štěstí to vidět. Musím přiznat, že jsem tomu nemohl uvěřit, když jsem viděl ty opilé rozhodčí, jak tam pobíhají po hřišti. Za hranicemi musí mít z naší ligy určitě radost. Jistě to odráží celkovou úroveň našeho fotbalu.
Jak bude TJ Dubá trávit letní volno?
Nějaké ty plány tam máme. To, že se na konci sezóny všichni sejdeme a oslavíme to na rozlučce, je samozřejmostí. Jinak tu máme v plánu utkání veteránů a mladých. Mladí jsou do třiceti let a staří nad třicet. Už to tu pořádáme čtvrtým rokem, takže se z toho stává tradice.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.