Milan Klíma: Když vyhrajeme v Bohdalci trenér jde do hola!

Sedmadvacetiletý brankář Polničky Milan Klíma se postaral svým výborným výkonem na hřišti Bohdalova B o to, že zde Polnička vyhrála 2:1. Pokračuje tak její spanilá jarní jízda, kdy tento tým ještě neokusil hořkost porážky. My jsme vyzpovídali  Hráče kola a zeptali se ho na několik otázek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Blahopřeji ke zvolení hráčem kola. Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
Děkuji. S fotbalem jsem začínal v 15 letech a to v Žďárském mladším dorostu, ke kterému mě přivedl můj spolužák Ondra Slezák.
Na jakém postu nastupujete?
Nastupuji na pozici brankáře.
Vstřelil jste někdy gól?
První branku jsem vstřelil 7.9.2013 proti Březí Březké B a byla to pouze snižující branka na konečnou porážku 1:3, takže dost smíšené pocity. V tom období jsem v Polničce nenastupoval pravidelně v bráně a když nás bylo málo, tak jsem zaskakoval na poslední minuty do útoku.
Nějaké úspěchy ve fotbale?
Tak co se týče ligového umístění, tak s Polničkou to bylo nejlépe 7. místo ve IV. třídě. Takže jestli se dokážeme udržet na 3. místě bude to velký úspěch. Dalším úspěchem bylo dvakrát 3. místo na Memoriálu Vladimíra Stehlíka v Hamrech nad Sázavou.
Hrál jste za jiný klub než Polnička?
Pouze ve Žďárském dorostu rok a půl a pak jsem fotbal zanechal na dlouhých 6 let.
Jak hodnotíte nedělní zápas v Bohdalově B?
Předvedli jsme to co je na jaře naším standardem. Nejvíce mě potěšilo, že když jsme obdrželi vyrovnávající branku, tak jsme dokázali tuhle situaci zvládnout a nezazmatkovali jsme. Dřív tohle bylo naší velkou slabostí, že po obdržené brance jsme začali špatně hrát. Na utkání ale pro mě byla jedna kaňka a to výkon rozhodčího, který dál komentovat nebudu.
Kdy jste poprvé nastoupil za muže pamatujete proti komu ?
Už od dorostu jsem si zapisoval a vedl svoje statistiky a tak to pro mě není težké dohledat. Poprvé to bylo proti Bohdalovu B a bylo to 6.10.2012 a nastoupil jsem v útoku od 71. minuty. Ale prví zápas co jsem odchytal byl 8.6.2013 proti Bobrové B a tam jsme prohráli 1:3 a to i díky tomu jak mi vlastní obránce Martin Podloucký hlavou vymetl šibenici (smích) ten moment nám utkvěl v hlavě tak, že si z toho do dneška děláme srandu (směje se).
Byl jste zvolen hráčem kola, co říkáte na ocenění a jak se vám hrálo v zápase?
Hráč kola mě moc potěšil a tímto bych chtěl poděkovat všem kamarádům, rodině, kolegům z práce a samozřejmě spoluhráčům za podporu a posílání hlasů.V zápase proti Bohdalovu jsem si konečně na jaře zachytal. Předcházející soupeři naší pevné obraně moc problémů nedělali a to co na mě prošlo většinou byli propagační střely.
V neděli odehrajete zápas V Bohdalci. Co od zápasu očekáváte?
Od zápasu očekávám výhru a to jen z důvodu abychom mohli trenérovi oholit hlavu (smích) slíbil nám, že když porazíme první dva týmy, tak jde do hola(směje se).
Co říkáte vaší sérii neporazitelnosti na jaře?
Nevím čím to je protože v této obdobné sestavě hrajeme poslední tři roky a nikdy se nám takto nedařilo. Poslední změny ke kterým došlo, tak byla změna trenéra na Jirku Zacharu "Bodlák" a kapitána na Jakuba Štíbala "Hemiš" a nebo jsem si konečně po takové době na sebe zvykli (smích). Hlavně díky všem hráčům, kteří se aktivně zapojují do tréninků i když zrovna zápasy moc nehrají, že se snaží zlepšit a pomáhají tak celému týmu udržet zdravého ducha a také drží tým pohromadě.
Na jaký zápas v sezoně se nejvíce těšíte?
Těším se na každý zápas protože jich je jako šafránu.
Bude vás ocenění hráč kola něco stát?
Tak tohle bude záležitost pro Karla Koblížka "Rumíňo", ale jeho hláška: "rumu není nikdy dost !!" si myslím mluví sama za sebe.
Nějaká veselá příhoda z kabiny?
Naše kabina je hodně veselá a to když si ze sebe dokážeme dělat srandu navzájem. Ale možná nejvtipnější příhody jsou právě mimo kabinu, ať již na hřišti a nebo při rozlučce s koncem sezóny. Díky Jirko Víško, že jsi nás s Karlem nenechal na té cyklostezce zemřít (smích).
Máte nějaký rituál před zápasem ?
Ano mám. Chrániče si vždy oblékám prvně na levou nohu a pak na pravou a podobně to mám i s rukavicemi , prvně levá potom pravá. Před každým poločasem když už stojím mezi tyčemi tak prvně poklepu levou a pravou tyčku a potom břevno. Nevím jestli mi tyto rituály pomáhají, ale je to zvyk kterým se snažím dostat do pohody.
Chodíte se dívat ve volnu na nějaký jiný tým v okolí?
V okolí někdy na Žďár a jinak fotbal převážně v televizi.
Jak jste si v zimě odpočinul od fotbalu?
V Polničce po sezóně vydržíme bez fotbalu maximálně tak měsíc a poté aspoň jednou týdně chodíme na bago na hřiště a nebo do tělocvičny. Jinak jsem byl týden na horách s partou kamarádů.
Naopak, prozradíte nám kam se chystáte v létě na dovolenou?
V létě se chystám na motorce do Rakouska na týden.
Co říká fotbalu vaše rodina, či přítelkyně?
Rodiče se vždy zajímají kde a kolik jsme hráli, děda sleduje výsledky v novinách, kamarádům se vždy pochlubím sám a přítelkyně nás za ty jarní výkony chválí (smích).
Sportujete, máte nějaké koníčky ve volném čase?
Když nejsou tréninky, tak občas kolo a nebo běh. Mezi mé koníčky patří Motorka a PC hry.
Jaké máte zaměstnání?
Pracuji jako technik na lisovně plastů v jedné Žďárské firmě.
Oblíbený film nebo seriál?
Seriál určitě Červený trpaslík a z filmů je to celá série s boxerem Rockym .
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Z českých týmů je to FK Baumit Jablonec a ze světových FC Barcelona a FC Bayern Mnichov.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Z brankařů jedině Oliver Kahn a Petr Kouba.
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Nejvíce asi italská kuchyně, např, boloňské špagety, pizza atd.
Oblíbené pití?
Pivo nebo víno nejsem vybíravý . V kabině ještě rum a alpa(smích).
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě nedílnou součástí života a poté co ukončím aktivní kariéru jako hráč, tak bych se chtěl věnovat fotbalu nadále jako trenér. A to buď trénovat celé družstvo a nebo zkusit dělat trenéra brankařů, zatím je vše otevřené.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz ? Sledujete ho pravidelně?
Tento portál sleduji pravidelně a moc se mi líbí, že když nebyl člověk na zápase, tak si přečte jak to utkání vlastně probíhalo.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.