Lukáš Drapák: Snad přidám ještě pár branek do konce sezóny

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Prvotně bych vám chtěl poblahopřát. Co pro vás znamená toto ocenění a jaké důsledky to bude mít v kabině, respektive v klubové pokladně?
Tak ocenění si určitě vážím a jsem za něj rád, ale myslím si, že největší radost z něj bude mít náš pokladník, který tyto věci vždy rád vidí a mě to nějakou korunu bude stát.
Porazili jste Skřivany 4:3, překvapil tě průběh utkání?
Popravdě ani ne, Skřivany mají dobrý tým, a když si vzpomenu na podzimní utkání, tak i v něm jsme byli horší a Skřivany byly ve všem lepší, ale my jsme opět dokázali o gól vyhrát.
Hráli hosté tak dobře nebo jsi spíše viděl možné podcenění ve vašem týmu?
Přišlo mi, že Skřivany nastoupily s větší chutí si odvézt tři body více než my. My jsme se dlouho rozkoukávali, ale neřekl bych, že jsme je podcenili. Věděli jsme, jak dobrý mají tým a že nás nečeká nic lehkého, což se také potvrdilo.
Popiš nám tvůj gól, prosím.
Můj gól byl tak trochu náhoda. Dlouhý aut letěl do vápna, kde balón propadl na malé vápno a já to na dlouhou nohu trefil bodlem. Dá se říct, že se štěstím to zapadlo k pravé tyči přesně za háčky.
Jak vidíš souboj o postup pro vaše béčko, či koho vidíš jako největšího favorita?
Souboj o postup bude asi ještě hodně zamotaný. Ve hře je reálně o postup stále pět týmů, my jsme si to zkomplikovali prohrou v Kosičkách, kde jsme vedli o dvě branky, ale nakonec domů nepřivezli ani bod. Sobotní zápas v Myštěvsi asi dost napoví, pokud neuděláme body, tak to pro nás už bude hodně těžké. Jinak jako největšího favorita vidím samozřejmě nás a poté Kratonohy B.
Za to áčko, za které také pravidelně nastupuješ, si boj o postup, jako již tradičně na jaře trochu zbytečně pokazilo. Proč jste už 4 zápasy za sebou vůbec nebodovali?
To už je v Třebši taková klasika, že podzim je vždy dobrý, ale na jaře jsme jako jiný tým a o postup moc dlouho nebojujeme, nevím, čím to je. Čtyři zápasy jsme bez bodu a dokonce bez vstřeleného gólu, může to být tím, že se nám nakupila zranění a nějaké další věci a do těchto zápasů jsme nastupovali vždy s větším počtem dorostenců. Na to se ale nemůžeme vymlouvat, v posledních zápasech nám nejde vůbec nic, hodně ztrácíme balóny, poté se zbytečně naběháme a nedostáváme se do šancí, a když už nějakou máme, tak nejsme schopní vstřelit gól a bez toho to prostě nejde.
V okresním přeboru máš 5 branek, v 1.A třídě na branku v této sezóně čekáš, kopací techniku máš dobrou, proč nemáš gólů víc?
Na kopací techniku si stěžovat nemůžu, ale za áčko mi to hold asi zatím není přáno, protože jsem v 1. A třídě neskóroval ani loni. Do šancí se občas dostanu, ale nedokážu je proměnit, tak jak bych si přál. Dokonce sezóny zbývá pět kol, tak doufám, že mi tam něco spadne.
Popiš nám, prosím, tvou kariéru.
Kariéru jsem začal v FC Hradec Králové, kde jsem vydržel až do starších žáků. Poté jsem putoval po hostováních, nejdříve jsem působil v hradecké Olympii, ze které jsem se nějakým omylem ocitl na rok v týmu Dobrušky. Z té jsem šel do Třebše, kde jsem již pátým rokem.
Nějaké nabídky do jiných týmů jsi měl nebo máš nějaký reálný sen ve fotbale?
Nabídky zatím nepřišly, ale na to mám ještě času dost. Určitě bych si chtěl zahrát nějakou vyšší soutěž, ale nejradši bych byl rád, kdyby to bylo v dresu Třebše, zde jsme spokojený a nemám v plánu nikam odcházet.
V jakých aktivitách máš zálibu, když zrovna nehraješ fotbal?
Mamka by byla asi ráda, kdybych napsal, že studium. :D Ale když nehraju zrovna fotbal, tak si rád zahraju tenis nebo jdu plavat. No a poté tu samozřejmě nesmí chybět FIFA na playstationu s kamarády.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.