ROZHOVOR S HRÁČEM 20. KOLA - Petr Plachý:"Skalsko přijelo s tím, že se porazíme sami."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal smutný hrdina zápasu Žerčic se Skalskem, Petr Plachý. Petr sice ve 4. minutě vstřelil branku, kterou posunul svůj tým do vedení, jenže už v 8. minutě musel nedobrovolně opustit hrací plochu kvůli zranění kolene, které mu pravděpodobně předčasně ukončilo sezonu. I přesto se Petrovi podařilo vyhrát hlasování a rozhovor s ním Vám přinášíme právě teď.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství ankety o hráče kola. Můžete v krátkosti popsat svoji fotbalovou kariéru?
Díky, díky. Docela překvápko pro mě. Tak moje "fotbalová kariéra" není nějak dlouhá, jsou tomu dva roky, co jsem přišel do Žerčic s tím, že bych zde chtěl hrát, do té doby jsem fotbal aktivně nehrál. Jelikož já sám sebe nepovažuji za nějakého fotbalistu, tak jsem v týmu měl tzn. flek do počtu. V létě loňského roku jsem na sobě začal tak trochu makat, abych měl sám ze sebe lepší pocit a letos na jaře už jsem se do těch zápasů dostával i herně. Bohužel zápas proti Skalsku měl pro mě špatný konec. Sice se mi podařilo vstřelit gól, ale taky jsem si přivodil zranění kolene, takže to byl pro mě taky poslední zápas v letošní sezóně.
Věděl jste o tom, že jste se dostal do sestavy kola? Čím si vysvětlujete poměrně přesvědčivé vítězství?
Jako první jsem se to dozvěděl od spoluhráče, který mi psal, že jsem se dostal právě do sestavy kola. No a rozhodně to bude velkou podporou spoluhráčů a známých, za což jim samozřejmě patří moje díky.
Do sestavy kola jste se dostal díky vstřelené brance v zápase se Skalskem. Dokážete ji popsat?
Doufám že nenapíšu nějakou kravinu, pokud si dobře vzpomínám, tak po prodloužení balónu od našeho obránce na mého kolegu v útoku Milana Kollarika, který běžel sám po pravé straně hřiště , kde utekl obráncům až do vápna a předložil mi míč podél gólmana před prázdnou bránu a mě stačilo jen nastavit nohu tak, abych skóroval. Hráli jsme spolu poprvé a je jen škoda, že už nenastoupím, jelikož podle mě by nám to neskutečně v útoku šlapalo a stalo by se z nás takové útočně duo, kterého by se každý obával. (smích)
Lepší úvod do utkání jste si asi nemohli přát. Přesto jste nakonec tři body nevybojovali, čím to?
Je dost pravděpodobný, že to bude mým odstoupením ze zápasu už v 8. minutě kvůli zranění, jinak by se mi určitě povedlo vstřelit třeba ještě jeden gól a zápas rozhodnout (smích) . Ne teď vážně, když se podíváte na statistiky, tak náš největší problém jsou druhé poločasy zápasů. Nedokážu s jistotou přesně určit, co je příčinou toho, že si nedokážeme pohlídat dobře rozehraný zápas. To je hlavně na trenérovi aby na to přišel.
Nařízenou penaltu pro Váš celek proměnil v první půli gólman Hlaváč. Byl na penaltu určený dopředu, nebo si prostě nejvíc věřil?
Podle mě si prostě hrozně věřil a řekl si o to sám, když rozhodčí tu penaltu nařídil. Taky jedině dobře, že ji proměnil.
Dohromady padlo v utkání sedm žlutých karet, z toho pět na straně Skalska. Šlo spíše o důrazný boj, než fotbalovost?
Určitě to bylo dost důrazné utkání a počet karet o tom jasně vypovídá, však podle mě Skalsko k nám přijelo s tím, že se porazíme sami a oni se nenadřou. (smích)
Pořád musíte řešit sestupové starosti, na poslední Jabkenice máte náskok pouhé dva body. A právě v Jabkenicích hrajete příští kolo. Myslíte si, že tento zápas rozhodne o sestupujícím?
To co si myslím, a to co bych chtěl, se docela shoduje. Rozhodně chci, aby jsme ten zápas vyhráli a zvedli si sebevědomí. To co si myslím je, že vyhrajeme, ale nebude určitě stoprocentně rozhodnuto. Budou zbývat ještě odehrát tři utkání a ty musíme zvládnout. Teprve potom bude jasno, kdo sestoupí a já věřím tomu, že my to nebudeme.
Probíhá před velmi důležitým zápasem nějaká speciální příprava v tréninku?
Určitě něco proběhne, ale jak už jsem se zmínil , já toho součástí nebudu a věřím, že to borci zvládnou.
Na jaře pořád marně čekáte na první výhru. Co týmu chybí oproti podzimu?
Ta výhra přijde už tenhle víkend, to je jasné. Do teď jsme to prostě jako tým nezvládli dotáhnout do vítězného konce a taky nám v zápasech chybělo i to štěstíčko.
Dodržujete Vy sám nějaké rituály před zápasem, nebo v průběhu zápasu?
Rituál žádný nemám. To je věc pro jiné borce.
Jak často sledujete náš portál?
Sleduju takřka každý den, hlavně teda naši soutěž. Za mě palec nahoru za vaši práci .

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.