Radek Hřebík: Příliš času nemám, ale ty úspěchy za to stojí

Před námi už je jen jediné a poslední kolo letošního ročníku, ale ještě předtím jsme měl jednu milou povinnost, a sice spáchat pro Vaše zraky menší interwiev s nejlepším hráčem tohoto kola. A proto také nyní čtete tato slova, která Vás na notnou dávku otázek na adresu Radka Hřebíka (Baník Stříbro), již jistého dvojnásobného člena postupujícího týmu a možná také dvojnásobného mistra. Radek má za sebou neuvěřitelně úspěšnou sezónu, což bylo asi hlavním tématem našeho povídání. "Jde vidět, že na Baníku všichni do jednoho odvádí výbornou práci.", hodnotí povedenou sezónu magnet na úspěchy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Radku, rovnou se zeptám, sledoval jste letošní úspěšnost rezervy Stříbra? Co říkáte na její suverenitu?
Určitě jsem to sledoval. Většinu zápasů jsem viděl naživo a asi do tří jsem zasáhl. Mají široký a zkušený tým, ale nejdůležitější je parta, která v kabině B-týmu rozhodně je.
Častěji ale nastupujete za A-tým Stříbra, to se ale také dočká postupu a možná i tiulu, v čem asi vězí obrovský úspěch Baníku?
Ano, celou sezónu nastupuji za A-tým. A již druhou sezónu s ním postupujeme, takže je vidět, že se na Baníku odvádí velice dobrá práce.
Tým má ale farmu v Černošíně, kterému jste také párkrát pomohl, a ten také bojuje ve své soutěži o stupně vítězů, jste snad magnet na úspěch... Jak hodnotíte z Vašeho pohledu svou sezónu?
Letos jsem byl povolán na výpomoc jen na jeden zápas, ale moc jsem jim nepomohl (smích). Sezónu hodnotím kladně. S Baníkem postup do Krajského přeboru a se svým futsalovým týmem v Berouně jsem navíc hrál o postup do 2.ligy, bohužel neúspěšně. V každém případě mám ale mnoho nových zkušeností.
Jak jste si jí užil, byla pro Vás sezóna náročná?
Sezónu jsem si užil nádherně. S A-týmem jsem třináct zápasů vřadě nepoznal, co je to porážka. Takže velice pozitivní. Z toho však lze odvodit, že sezóna byla dost náročná.
Jak těžké pro Vás je skloubit fotbal s prací?
Mám práci, která mi umožňuje absolvovat jak tréninky, tak zápasy, ale když už třetím rokem kombinuji práce, fotbal a futsal za kterým dojíždím až do Berouna, tak je to celkem náročné a moc volného času mi nezbývá.
Když už jsme u toho, co považujete za své největší fotbalové úspěchy?
Za úspěch považuji jakýkoliv postup, či dobré umístění, ale zatím byla největším úspěchem má letošní futsalová sezóny, v níž jsme do soutěže šli jako out-sideři a nakonec jsme hráli o postup do 2ligy.
Měl jste možnost vyzkoušet si hned několik soutěží, v čem III. třída na ostatní nejvíce ztrácí, jak byste jí s ostatními porovnal?
Ano, letošní sezónu jsem si vyzkoušel tři soutěže, ale přesto je porovnat příliš nedokážu. Každá má svou kvalitu a úroveň.
Proč vlastně nastupujete v tolika dresech, nebo jaký je důvod Vašeho střídavého startu?
Jak už jsem řekl, oblékám jen barvy Baníku a Berouna. Černošín byla jen výpomoc, v době, kdy jsme měli zrovna volno.
Za který tým nastoupíte v posledním kole?
Poslední kolo určitě nastoupím za A-tým, s nímž si chci vychutnat postupové oslavy, ale jelikož naše rezerva hraje až v neděli, tak možná dostanu pozvánku. Ale uvidíme, jak budu vypadat po těch oslavách (smích).
Jak jste se vlastně k fotbalu dostal?
Fotbal hraji od šesti let. Dříve moc sportů na výběr nebylo a fotbal byl na prvním místě.
A proč myslíte, že Vás trenéři využívají zrovna v obraně?
V mládežnických soutěžích jsem vystřídal snad všechny posty. Proč teď hraji obranu? To je spíše otázka na trenéra, ale osobně mi to plně vyhovuje.
Těšíte se už na přestávku, co plánujete v létě?
Na přestávku se těším strašně. Po celé sezóně potřebuje člověk trochu relaxu, ale přestávka je velmi krátká. Mé plány na léto jsou jasné. Po sezóně měsíc volno a pak začíná opět příprava na další sezónu.
Poslední otázka, máte nějaký vzkaz pro naše čtenáře?
Sledujte nadále celý portál "fotbalunas.cz". Sám ho sleduji a jsme s ním velice spokojen. Myslím, že je hodně povedený.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.