Václav Roučka: Tachovský okres není tak agresivní, hraje se více fotbal

Sezóna je v plném proudu a za dveřmi je bez přestávky a jakéhokoli polevení další kolo. Předtím už ale zbývá jen poslední důležitá věc, a sice představit si největší hvězdu uplynulého kola. Jako tu jste si zvolili snajpra Václava Roučku (Sokol Trpísty), který o víkendu pomohl skvělým výkonem ke spanilé jízdě svého týmu proti velmi kvalitnímu celku Lázní. Trpísty zvládly zápas až nečekaně skvěle a potvrdily, že i letos se s nimi musí počítat mezi nejlepšími. "Postupu bychom se určitě nebránili, dvojku bychom si chtěli zkusit všichni.", přemýšlí dopředu hvězda kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Václav, máte za sebou velmi vydařený zápas, jak byste ho ohodnotil?
Se soupeřem jsme si až na malé chyby poradili výborně. Zápas se nám vydařil velmi dobře. Byla tam trocha zbytečné agrese ze strany některých hráčů, ale v našem podání to byla paráda. Vše jsme zvládli a zaslouženě jsme vyhráli.
Co říkáte na počasí, které o víkendu panovalo nad západem Čech, co pro Vás znamenalo?
Samozřejmě to bylo pro všechny trochu složitější při práci s balónem a také terén byl těžší, nicméně já osobně jsem byl nadmíru spokojen. Tohle počasí mi, jakožto útočníkovi, naprosto vyhovuje. Stačí tvrdší přízemní střela a gólman to má o dost těžší.
Mohlo to nějak ovlivnit zápas?
Oba týmy měly podmínky stejné. Někteří to sice snáší lépe, někteří hůře, což jednoznačně zápas ovlivnit mohlo, ale to už je problém toho daného týmu, či hráče. Vliv to ale mít mohlo, to nevylučuji.
Trpísty mají i letos velmi silný tým, je potřeba ještě něco zlepšit, či změnit?
Máme stejný problém, jako většina okresních týmů. Zkrátka se špatně scházíme na tréninky, a to se dá těžko měnit. Tím hůře by pak mohlo jít na hřišti něco měnit. Musíme doufat, že nebude s ničím důležitým problém, protože by se pak těžko řešil. Zatím naštěstí nic nevnímám, tým je parádní.
Pomýšlíte na postup?
Já bych byl rád, kdyby se postoupilo. Určitě se budeme snažit, aby to vyšlo. Všichni bychom si o třídu výš zahráli rádi a bylo by to určitě zajímavé. Ještě ale není konec sezóny, musíme bojovat a snad ta sladká odměna na konci ročníku přijde.
V kom vidíte největšího favorita soutěže?
Já jsem v Trpístech nový a v ostatních týmech se zatím příliš nevyznám. Z toho, co jsem ve výsledcích zatím viděl bych mohl jmenovat Zadní Chodov, ale spíše se odpovědi na tuto otázku zdržím. Opravdu si netroufnu jmenovat.
Ano, teď jste sám trochu nakousl další část našeho rozhovoru. Co Vás do Trpíst přivedlo?
Trpístští mě koupili z , kde nás chtěli původně zrušit. A to je vlastně důvod, proč jsem hledal jiný tým.
Jaké pociťujete největší rozdíly a změny v soutěži a týmech?
Asi ne, úroveň je podobná, jen tady se asi hraje trochu méně agresivněji. Týmy zde nehrají tak tvrdě a více se soustředí na fotbal.
Teď k Vám, cítíte se na sezónu dobře připraven?
Ano, cítím se skvěle, snad vše proběhne bez potíží. Chodím běhat a stále jsem v pohybu, takže by neměl být minimálně s fyzickou připraveností problém.
Produktivita Trpíst bude nejspíš teď záviset především na Vašich bedrech, vnímáte to nějak?
Já to tak určitě nevidím. Máme skvělý tým, skvělý kolektiv a já jsem přesvědčený, že jedině týmovou hrou můžeme vyhrávat zápasy. Je jasné, že od útočníka se čeká více gólů, ale věřím, že když mi to jednou nevyjde, najdou se i jiní, kteří to na sebe vezmou. Určitě nejsem nepostradatelný (smích).
Co je Vaší výhodou na pozici útočníka?
Já si myslím, že se dokážu v určitých situacích velmi rychle zorientovat a reagovat na aktuální dění. Proto mi třeba vyhovují centrované balóny do vápna, nebo jen přízemní prudká přihrávka někam do vápna, kde pak vznikne závar a já jsem schopný z něj něco vytěžit. Na takové momenty se obránci nedokáží nikdy pořádně připravit, neví totiž, co a kdy mají čekat.
Teď Vás čeká Kšice, které jsou zatím bez bodu, co od zápasu očekáváte, máte nějakou taktiku?
Jak říkám, týmy v okrese zatím moc neznám a nesleduji je, pro mě jsou neznámé. Takže do utkání nastoupím, jako do každého jiného a snad opět zvítězíme.
Sledujete náš fotbalový portál?
Nesleduji, ale rozhodně teď sledovat začnu. Zatím jsem neměl příležitost se na to pořádně podívat, ale teď už si ten čas určitě najdu.
Poslední otázka, máte pro naše čtenáře nějaký vzkaz?
Asi ne, snad bych jim jen vzkázal své díky za jejich hlasy a slíbil, že dál budu dělat maximum pro tým a snažit se být nadále užitečný. A diváky bych určitě rád pozval nejen na naše zápasy, ale na zápasy jakéhokoli týmu, myslím, že to každý hráč uvítá. Zkrátka, ať se fotbalem baví.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.