Václav Roučka: Základem gólu je střelba, proto se snažím pálit, jakmile je to možné

Ani v šestém kole jste si nenechali ujít možnost rozhodnout o tom, kdo bude zvolen nejlepším hráčem hracího víkendu. Už na začátku se od ostatních konkurentů trochu odtrhl obhájce tohoto titulu hvězdy kola Václav Roučka (Sokol Trpísty), který nakonec bez větších potíží zvítězil. O víkendu pomol svému týmu dvěma zásahy plus trefou v penaltovém rozstřelu ke dvěma cenným bodům proti Halži. Perfektní výkon, za který následně přišla zasloužená odměna. "Přiznám se, že tentokrát jsem nominaci do sestavy kola už čekal.", usmívá se hvězda kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Václave, jak se cítíte, podruhé jste vyhrál, máte pocit, že jste v dobré formě?
Zatím je to velmi dobré, cítím se výborně, na hřišti se mi daří a vše jede bez větších potíží. Forma je výborná. V minulé sezóně mě hodně trápily křeče, letos je to lepší a mohu se soustředit jen na fotbal.
Dáváte dost gólů, máte na to nějaký zvláštní recept, přemýšlíme při střelbě?
Recept je snadný a myslím, že každý úspěšný střelec to dělá podobně. Základem gólu je střelba. Zkrátka se snažím stále střílet, udělám kličku a hned pálím. Někdy to tam prostě spadne, někdy zase ne.
Mluvíte před zápasem se spoluhráči a říkáte jim, co potřebujete?
Jasně, nejen před zápasem, ale i při zápase. Hlavně pak v kabině o přestávce, když už vím, jak soupeř brání a co přesně tedy potřebuji.
Co říkáte na Váš poslední zápas, pořádná divočina, že?
Přesně tak. Padlo hodně branek. První půle nám příliš nevyšla a vypadalo to špatně, ale nevzdali jsme se a bojovali jsme až do konce, a dokázali jsme vyrovnat. Hodně nám ale pomohla vlastní branka soupeře.
Nakonec rozhodovaly penalty, kopal jste také?
Ano, šel jsem jako první. Poslal jsem to po zemi k levé tyči. Byl jsem předem rozhodnutý. Všiml jsem si, že brankář stojí více vpravo, a tak jsem o tom více nepřemýšlel.
Jak jste nakonec s body spokojený?
Určitě jsem spokojený. Porazili jsme lídra tabulky, navíc ve velmi těžkém utkání, ve kterém to s námi dlouho nevypadalo dobře. Taková výhra vždy potěší.
Čekal jste, že se do sestavy dostanete i tentokrát? Kdy jste se to dozvěděl a sledoval jste hlasování?
Přiznám se, že jsme to čekal. Hned jsem se na to také koukal a po celou dobu jsem to bedlivě sledoval a kontroloval jsem průběh.
Jak Vás za to v týmu odmění, budete muset přispět do kasy?
Oni mi to sečtou vše až na dokopné (smích).
Vaše jméno teď dostalo mezi ostatními zcela nový ráz. Pocítil jste třeba, že Vás brání věci pozorněji, nebo Vás zdvojují?
Ano, hned po té první výhře jsme to pocítil. Brání mě pečlivěji a od začátku mám protihráče u těla. Možná to teď bude ještě těžší, ale já se budu snažit a věřím, že si cestu k bráně najdu.
V příštím kole jedete do Kladrub, co od zápasu čekáte?
Já doufám, že můžeme očekávat náš dobrý výkon. Hlavní pro nás ale je, aby přálo počasí, aby nefoukal žádný velký vítr a nic nám zápas nekomplikovalo.
Václav, poslední otázka, máte pro naše čtenáře zase nějaký vzkaz?
Opět bych jim chtěl poděkovat za hlasy a slibuji, že se budu snažit dál.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.