Rozpovídal se nám brankář Tomáš Kopolovič, jenž míč ze sítě nelovil úctyhodných 540 minut

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ještě jednou Vám gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Jak jste se o vítězství dozvěděl?
Mockrát děkuji za gratulaci. Internetové stránky www.fotbalunas.cz sleduji pravidelně.Takže sleduji hráče kola,sestavy kola a také rozhovory.Ještě větší radost z výhry má určitě náš pokladník (Luboš Pernglan) který ode mě může aspoň vybrat nějakou tu korunu. (smích)
Za posledních 6 zápasů jste nedostal gól, cítíte se ve formě?
Ve formě se vůbec necítím, to že jsme nedostali 5 zápasu gól bych spíš připsal našemu týmu. Kluci mi hodně pomáhají, už jenom tím že nevynechávají žádný souboj, skáčou do střel a hrají od začátku do konce celých devadesát minut, za to jim patří velký dík. Určitě jsme měli také dost štěstí, ale bez toho by to nešlo. Samozřejmě občas musím taky něco chytit,od toho tam jsem. (smích)
V posledních zápasech máte opravdu neskutečnou formu, za 5 zápasů máte skóre 20:0 a 13 bodů. Myslíte v kabině na postup ? (Poznámka: nyní již 6 zápasů, skóre 26:0 a 16 bodů)
Naše forma je skvělá. Je krásný když člověk čte statistiky a vidí skóre z 5 zápasu 20:0 a 13 bodů. Ale víc než tohle nás těší předvedená hra. Určitě máme furt co zlepšovat. Je fajn,že se nám daří vytvářet si velký počet šancí a dost šancí také proměnit v góly, ale že také nezapomínáme na obranu. Já osobně postupovat asi nechci. I když jsem 1.A třídu ještě nehrál. Hromada kluků z týmu už si jí vyzkoušela a možná by si ji chtěla znova zahrát. Ale mě osobně vyhovuje spíše 1.B třída. Kde máme hodně derby a také hrajeme soboty a nemusíme jezdit tak daleko na venkovní zápasy.
V příštím kole vás čeká na domácím hřišti Částkov, co od zápasu očekáváte?
Zápasy proti Částkovu jsou pro mě speciální. Jelikož jsem v tomhle týmu fotbalově začínal. Určitě to pro nás nebude lehký zápas, jelikož jde o derby. Bude to hodně vyhrocený a také věřím, že přijde dost lidí. Pokusíme se hrát naší hru, kterou hrajeme poslední zápasy a urvat 3 body. Věřím, že nám Částkov nedá nic zadarmo a pro diváka to bude zajímavý zápas.
V případě velkého dramatu až do konce sezóny vás čeká nejtěžší zápas asi až v závěru. V posledním zápase totiž jedete do Chodové Plané, za kterou pálí kanonýr Pavel Chval, který vám na podzim dal dva góly. Myslíte, že je nějaký recept, jak ho zastavit?
Pavel Chval je vynikající fotbalista, dokázal už nastřílet neuvěřitelných 40 gólů. Každý v soutěži už ho zná a přesto dává tolik gólů. Myslím si, že jediná možnost jak zastavit Pavla bude odehrát zápas na 150% a modlit se, že on zrovna nebude mít svůj den. Co se týče zápasu s Chodovou Planou, co si jiného může fotbalista přát, než bojovat o dobré umístění až do posledního zápasu. Jinak doufám, že jsme se z posledního zápasu s Chodovou Planou poučili a podaří se nám vyhrát.
Nyní k vaší kariéře, přes jaké týmy jste se dostal do Dlouhého Újezdu?
Fotbalově jsem začínal již ve zmíněném týmu Částkova, kde jsem hrál za žáčky ještě jako hráč v poli. Poté jsem přestoupil do Studánky, kde jsem odehrál 2 sezony, už jako brankář. Za mladší dorost už jsem nastoupil v Tachově, kde jsem také prošel starším dorostem a poté se přesunul do Tachovské rezervy, kde jsem byl až do zrušení týmu. Poté přišla nabídka od Dlouhého Újezdu, kde působím do teď.
A co nějaké jiné koníčky mimo fotbal?
Snažím se také zkoušet jiné sporty, jako je tenis, hokej atd. Bohužel nemá člověk tolik času, kolik by chtěl. Ale pokud to jde, rád se projedu na čtyřkolce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.