Marek Polach - Po zimní přípravě se na to musíme vrhnout po hlavě

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Na pár otázek nám odpověděl Marek Polach z Hatě. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Jak jste se dozvěděl o nominaci?
Dívám se na stránky pravidelně jak kvůli výsledkům ostatních týmů, tak i občas omrknout přátele co hrají také fotbal, jak se jim daří a podobně.
Jste historicky prvním výhercem z Hatě. Co budete muset přinést do kabiny?
Je to určitě velké překvapení, a do kabiny klukům budu chtít přinést něco jiného než flašku, která je zvykem. Naopak, bude to pozitivní přístup ke hře a motivace všech mých spoluhráčů nechat na hřišti aspoň kousek sebe samotného.
Váš souboj s Michaelem Uličkou rozhodl jeden hlas. Jak jste ho sledoval a prožíval?
Upřímně jsem to moc nesledoval, jelikož jsem nepředpokládal, že bych se vůbec mohl dostat na takový počet hlasů.
Kdo myslíte, že vás nejvíc podporoval při hlasování?
Největší poděkovaní patří mé přítelkyni, která u toho neustále seděla a klikala si neustále něco na mobilu, až jsem chvilkami netušil, co by tam mohlo být tak zajímavého, a když vyšlo najevo, že hlasuje, byl jsem opravdu v šoku, nikdy bych asi tohle nečekal, jelikož fotbal moc ráda nemá. Každopádně druhá největší podpora byl určitě můj tým Hať B na, který nedám dopustit. Hraji fotbal pro radost a dobrý pocit, a s nimi tohle zažívám, protože je to pokaždé boj až do konce, ale bez toho by to nebylo ono.
Pojďme k zápasu v Sudicích. Popište nám ho. Opravdu to byla tak jednoznačná záležitost?
Vytvořili jsme si několik šanci, bohužel chybělo to koncové zakončení. Sudice nás zaslouženě porazily asi bez větších obtíží. Je možné, že jsem jim párkrát zavařil, například když se odpískala penalta, tak hned po chycení jsem s výkopu poslal kluky do protiútoku, ale to byl asi jeden takový kouzelný okamžik, který nás mohl vrátit zpět do zápasu, ale jinak to byla trochu přestřelka na jednu bránu. Mrzí mě druhý gól, který byl s přímého kopu tečovaný do protipohybu. Jinak jsem se ale cítil být spokojený, kluci se snažili, a občas to prostě nestačí k vítěznému konci, jedeme dál.
Díky vám jste prohráli jen o dvě branky. Jaký byl váš nejlepší zákrok?
Já bych asi nevybral ani jeden. Myslím si, že všechno bylo na stejné úrovni. Záleží na tom taky, z jakého pohledu to člověk pozoruje. Pro někoho může být skvělá ta chycená penalta a rozehrávka do protiútoku. Já zase to spíše vidím na ty menší zákroky, kterých bylo v zápase mnoho, a na nich se potom staví ten celek.
Dokonce jste chytl Tomáši Kryštofovi penaltu. Věděl jste předem, na kterou stranu se hodíte?
Ano měl jsem to dopředu promyšlené, kam se budu házet. Měl jsem i velké štěstí, jelikož on to střílel opravdu skoro k tyčce, a kdybych čekal, mohlo to dopadnout i jinak. Hodně mě to v tom zápase i nabudilo pro udržení nějakého přijatelného výsledku.
Vy jste původním povoláním brankář, ale za béčko jste hrával vždy v poli. Jaký byl důvod toho, že jste musel navlíknout brankářské rukavice?
Momentálně se v béčku střídají brankáři jako na běžícím páse. Já chodím pravidelně hrát do pole, jelikož, jak jsem říkal je to pro mou radost. Také jsem po operaci kolene, a dost mi to tuhne, když nemám dostatek pohybu, a proto jsem měl vždy osazený celý víkend. Jeden den ačko, druhý den béčko. Bohužel teď nebyl žádný gólman k dispozici, takže místo odběhané devadesátiminutovky jsem si trochu opět připomenul mojí pozici.
Jak jste spokojen s umístěním Hatě po podzimní sezóně?
Myslím si, že to není úplně nejhorší, a po zimní přípravě se na to musíme vrhnout po hlavě.
Proti kterému soupeři se vám hrálo nejlépe, a naopak nejhůře?
Nejlépe proti Dolnímu Benešovu a nejhůře proti Služovicím.
Jak se těšíte na zimní přestávku. Víte už, jak bude vypadat příprava?
Momentálně přesně nevím, jak to bude probíhat. Každopádně individuálně se připravuji celý rok průběžně.
Koho považujete za největšího kandidáta na postup a proč?
Myslím si, že je to těžké vybrat, jelikož jak Služovice, tak i Bolatice mají výborně nakročeno. Podle mého názoru, to ale Služovice v další sezoně urvou na svou stranu.
Pojďme k vám. Pokuste se čtenářům přiblížit svou kariéru.
Myslím si, že bych to ani nenazýval kariérou. Prostě jsem hrával fotbal, prošel jsem několika kluby, a od té doby co mi to můj zdravotní stav dovolil, jsem se toho nevzdal.
Sezónu jste zahájil jako brankářská jednička áčka. Co se stalo, že jste o tuto pozici přišel?
Jak určitě je známo po sezoně odešel hrající trenér Lumír Vojáček, který mě i do Hati přivedl. Tento fakt asi změnil celý můj přístup a pohled na věc. Už jsem se bez něho v A týmu necítil moc dobře a to byl asi i kámen úrazu a neshod v téhle sezoně, takže jsme to vyřešili si myslím rozumnou variantou a nemůže si nikdo na nic stěžovat. (úsměv) Já jsem spokojený, protože to takhle mělo být.
Áčku se podzim moc nepodařil. Kde hledat příčiny. A co na jaře vylepšit?
Myslím si, že momentálně už nejsem schopen říct, co se v týmu odehrává, v čem je příčina. Každopádně si myslím, že kluci v A týmu určitě budou zimní přípravu makat, aby se opět dostala Hať minimálně na střed tabulky.
Jaký máte největší fotbalový zážitek?
Myslím, že je to jednoznačně turnaj v Německu nedaleko od Stuttgartu, kde jsem hrál ještě za tým FC Vítkovice a mohl jsem vidět ten opravdový rozdíl toho přístupu a nadšení pro fotbal. Bylo to úžasné, když vidíte proti sobě tým, jako je například NAC Breda a podobně.
Jak trávíte svůj volný čas, a jaké jsou vaše koníčky?
Můj volný čas se snažím trávit s přítelkyní v nejširším možném měřítku a aktivity provozovat společně. Jinak mimo fotbal trénuji MMA, THAI BOX, a jinak pro sebe rád poletuji po horách, nejraději mám Vysoké Tatry a dále kolo, plavání. Popřípadě i nějaké to lenošení s ovladačem a Fifou na obrazovce.
Blíží se čas Vánoc. Už máte nakoupené dárky, nebo si to necháváte vše na poslední chvíli?
Vše na poslední chvíli.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.