Spokojenost jednoznačně nepanuje. Na jaře nás čekají těžké boje o záchranu, tomu jsme se chtěli vyhnout, říká v hodnocení podzimu Petr Bartoš

Prezident klubu SK Baník Libušín nám odpověděl na pár otázek po podzimní části, které Vám nyní přinášíme.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Podzim Baníku by se dal rozdělit na dvě poloviny. Měli jste po sedmi kolech skvělých čtrnáct bodů. Ovšem ale ve zbytku zápasů jste získali pouze už jen body čtyři. Nutno ovšem zmínit, že jste druhou polovinu hráli s týmy, které jsou v horních patrech tabulky.
Tam bylo víc faktorů. Měli jsme kvalitnější soupeře, začali jsme si o sobě myslet, že jsme k neporažení, chyběla nám disciplína. Navíc jsme ztratili 8 bodů v posledních dvou minutách zápasů. Měli jsme mimo hru neustále 5 hráčů, ať už vinou zranění nebo trestů. A hlavně jsme nepůsobili jako mužstvo kamarádů a bojovníků. Parta leckdy dokáže víc, než sebelepší fotbalista a to nám výrazně chybělo.
Myslíte si, že právě ze začátku došlo třeba i ze strany soupeřů k podcenění, nebo kde se poté stal problém, že jste v posledních osmi zápasech získali jen čtyři body?
Nemyslím si, že by došlo k podcenění. V krajském přeboru již není lehkých zápasů.
Přesto, nováček soutěže a osmnáct bodů po podzimní části. Panuje spokojenost?
Spokojenost jednoznačně nepanuje. Na jaře nás čekají těžké boje o záchranu, tomu jsme se chtěli vyhnout. Ke spokojenosti nám chybí 7 bodů.
Ve kterých zápasech byste tým vyzdvihl a naopak?
Asi nejpovedenější zápas byl paradoxně ten, který skončil inzultací, tedy s Poříčany. Tam jsme byli první poločas vyrovnaným soupeřem a druhý jsme byli jednoznačně lepší, vedoucí mužstvo krajského přeboru jsme k ničemu nepustili a doslova ho válcovali. Bohužel tam byli výrazné okolní vlivy, které nám nedovolili zápas vyhrát. Naopak nejhorší zápas jednoznačně Lhota. Tam jsme si uřízli pořádnou ostudu. Špatný byl i výkon v Poděbradech, které nás přehráli bojovností.
Kdo byl tahounem mužstva. Opět dokázal byste vyzdvihnout někoho? A kdo opět naopak svými výkony příliš neoslnil?
Naším nejlepším hráčem byl jednoznačně Havrda, se svou výtečnou kopací technikou. Bohužel i ten se nám na posledních 5 zápasů zranil. Dále bych chtěl vyzdvihnout Pucholta. To je hráč, který sice není hvězdou mužstva, ale svojí pílí se neuvěřitelně vypracoval. Takhle bych si představoval bojovné hráče, kteří jsou leckdy platnější než rádoby hvězdy.
Když se zpětně podíváme na inzultaci pana rozhodčího od Petra Cipry v zápase s Poříčany. Můžete k tomu něco napsat?
Tam se jednalo o jednoznačný zkrat našeho brankáře. Dodnes nechápu, za co byl trestán klub, který pořadatelskou službu zvládl, i když není lehké bránit rozhodčí, kteří celý zápas pískali tendenčně ve prospěch soupeře.
Brankář Cipra navíc nesmí do konce sezóny nastoupit a Libušín byl potrestán pokutou ve výši 50 000,-Kč. Určitě je to výrazná rána do rozpočtu klubu. Zda to není nějak tajný, jak jste tuto situaci vyřešili?
Bohužel na zkrat jednotlivce doplatil celý oddíl a celé mužstvo. Nemůžeme nyní zaplatit celé zimní soustředění A mužstva a hráči si musí zaplatit polovinu ze svého. Museli jsme též omezit některé naplánované výdaje, jako např. nákup tréninkových bund.
Navíc poté přišel další moment, který finance opět bude potřebovat. Hřiště rozryla divoká prasata. To zrovna také není nic příjemného a navíc další výdaj peněz, že?
Ano a to hned 3x. První útok byl ještě milosrdný, hřiště jsme dali pomocí píle našich členů dohromady. Druhý útok již byl rozsáhlejší a stál nás 20 000,-- Kč a 250 brigádnických hodin. Bohužel přišel třetí útok, který zpustošil minimálně 25% hřiště. Nyní přicházejí v úvahu dvě cesty. Buď seženeme alespoň 100 000,-- Kč a hřiště spravíme pomocí travnatých pásů, v tom případě můžeme od května hrát doma. Nebo neseženeme a pak si musíme pomoci sami srovnáním a dosetím hřiště. V tomto případě to však znamená hrát minimálně jaro, spíše však i podzim na jiném hřišti, což jsou taky nemalé náklady. A v součtu nás to vyjde na 50 000,-- Kč.
Jak hodnotíte celkově po podzimní části rozhodčí?
Je to jako s hráči. Někteří jsou výborní, pískají skvěle a na hřišti si udržují přirozenou autoritu. Jsou však i tací, kteří kvalit této soutěže nedosahují a vynahrazují si to zviditelňováním svého ega, což je samozřejmě špatně.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.